Да загърбиш лукса на Миконос заради децата и българския език

Семейство се завърна в родната Стара Загора
27 апр 2019 09:25,
126

Българско семейство загърби лукса на гръцкия остров Миконос, за да се завърне в родната Стара Загора.

Диляна и Георги живеят 16 години като емигранти в Гърция. Двамата се занимавали с различни неща през годините, а днес семейството развива собствен бизнес на острова.

Причината обаче те да искат да се върна в родината е, че желаят да отгледат децата си като българи. Това сподели Георги пред Bulgaria ON AIR.

Мъжът напуска България през 2001 г., защото разбрал, че трудно ще си намери работа с диплома по вътрешна архитектура и мебелно производство. Той заминава за Миконос, където живеее неговата майка. Първоначалният план е да остане там три месеца. Тези три месеца обаче неусетно стават 16 години.

В Стара Загора Георги се запознава със съпругата си Диляна, с която решават да се установят трайно на острова.

Семейството признава, че като всяко начало и при тях е имало тежки моменти, но преди три години успяват да отворят заведение на острова със спестени пари.

Те избират да се приберат в България, за да може децата им, родени в Гърция, да научат български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
6
 
! Отговори
Мики преди 4 години
радвайте се на българи и българчета които се връщат. Мишки и продажници. Погледнете че България се заселва тихомълком с разни дърти англичани и чужденци. и това се пропагандира по Нова тв. всяка седмица. Дъртаци чужденци или наши хора и деца, кое е по добре.. мислете
91
3
 
18
 
! Отговори
Кукуригу преди 4 години
Салатено-ракиените патриоти гледам са се активизирали здравата и вият и пищят като линейки! Те не разбраха, че само с гол патриотизъм нищо не се прави! Ама така са свикнали: да се блещят само на масата над чиниите с кифтаците, слатата и ракията с жълта лимонада, и да се правят на големи мъже на жени, деца и дърти баби! Като се дойде за сваляне на кръвопииците от власт, люпят семки пред телевизора и пак на масата големи приказки дрънкат за световната политика и икономика разбрираш ли!
90
5
 
6
 
! Отговори
пепи преди 4 години
То пък един лукс
89
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздравявам тези хора за смелостта да вземат това решение. Ние с жена ми не смеем и нашите деца си израснаха в чужбина.Пожелавам им късмет
88
3
 
5
 
! Отговори
Ели Видин преди 4 години
До От Берлин: Ти пази семейството си от Новите Германци - аллaходупците на Меркел, те вероятно са по-голяма опасност за теб и близките ти, отколкото всичките опасности в България, които си изброил.
87
14
 
16
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Мишки, не съдете човека! Гърция е уредена за гърците, Франция за французите, Вие ТАМ сте трета категория. Не ми се правете на успели емигранти! Човека, просто, не желае да стои в Гърция заради парите и да е лакей... това е, има малко достойнство и не желае да го третират, като трета категория. Аз можех да остана във Франция на супер заплата в ИТ индустрията преди 20 години, но не желая да ме гледат, като ***... И до днес работя с тях, но от ТУК.
86
8
 
15
 
! Отговори
От Берлин преди 4 години
До malartХмхм. Дали сте прав!? Ако имате деца, и знаете, че толкова много опасности ги дебнат в Родината... За корупцията навсякъде, дрогите, дебилните,, ***'' с купени книжки, колите с пернишки номера и т. н. Всеки сам избира, как да живее. Но ви казвам, че е много трудно да се убедиш да се завърнеш, след като си живял в уредена и не враждебна среда за теб и семейството ти! Аз, при всяко идване в Родината, поне на два пъти отървавам кожата на косъм по шосетата само.. Возя и семейството.
85
6
 
7
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 4 години
Ей ама кви сте ***! 16 години или по-малко да кажем 10 години да се застои в Гърция и като се прибере веднага търсите плъха под килима като приоритет. Не го бивало, космоса му бил крив. Е как 10 години не му е вървяло в Гърция бе като е толкова загубен? Как се е задържал там? Може заради кризата в Гърция да се е прибрал, може да е видял че е ударил тавана на парите които може да изкара там и да е видял някаква възможност в България. Но не трябва да се измисли че бил неспособен най-вероятно..
84
6
 
35
 
! Отговори
malart преди 4 години
Какво означва "лукса на Миконос"? Те ли са живяли в лукс? Много българи водят нискокачествен живот в чужбина, а с познанията и професиите си в България биха могли да живеят наистина в лукс. Така че - изборът е по-друга причина, но трябва да му се придаде и малко пипераец за емоция - в случая езика.
83
14
 
41
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Като им свършат парите пак ще търсят начин да бягат ! А не да си Боже парите им да свършат бързо , тогава дори няма да имат желание да дочакат децата им да научат български , ще си вдигнат куфарите и ще заминат ! Виждал съм много такива "родолюбци" !
82
8
 
22
 
! Отговори
Кубрат СуШеф преди 4 години
бях 15 г в София,с жена ми решихме да се върнем на село, за да могат децата ни да си върнат любовта към земята ни. Техните пък деца ще се върнат от Марс на луната и така
81
8
 
39
 
! Отговори
грък преди 4 години
Само, който си няма грам представа от Гърция и света, може да нарече живота на Миконос луксозен...
80
8
 
18
 
! Отговори
Когато Имигрант преди 4 години
ви каже "желаят да отгледат децата си като българи"това означава че в училище са обявили децата му за хиперактивни или за изоставащи и са или започнали да ги тъпчат с психотропни таблетки или са искали да ги преместят в клас за ..или
79
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аллах Акхбар!
78
12
 
37
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Аз, ако съм дете, родено и живяло на гръцки остров, ще изживея много трагично такова преместване.
77
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо, странна специалност има Георги - вътрешна архитектура, що не учил и външна...Второ - пенсии от по 400 евро ще получават някога, но не и сега - вероятно Георги е на около 40 години.Трето, заминал 2001, останал 16 години, сега сме 2019, не излизат сметките.Четвърто, дори и гърците научиха български, особено в северната част, нека кажат истинската причина.Не на последно място, на калпава ракета - космосът й крив, независимо дали у нас или в чужбина.
76
31
 
33
 
! Отговори
PAOLO MALDINI преди 4 години
В Гърция и Италия възможно най-обидната и тежка обида е ако човек бъде наречен ''българин''.Това е кръвна люта обида в Гърция . В Италия също ''българин'' е зверска обида .Незнам Георги защо е решил да даде на децата си тази съдба .
75
3
 
14
 
! Отговори
Бобито преди 4 години
До 89. Стара Загора що се отнася до престъпността, е в родината ни едно от най-спокойните места и за това има статистика, но ти си смел или я явно пък не си я бил чел😂😂😂.
74
6
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До Анонимен 88Ти пък какъв го крепиш,гъркоман ли си,сърбоман ли си,или и двете заедно?Айде у лево!
73
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости на търкалета.Голям лукс няма що...Но все пак децата им там, по трудно щяха да се срещнат с дилъри на дрога.Разбирам,че искат да им покажат всичко хубаво у нас.