Борисов: Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен, толкова и Радев!

Премиерът смята, че президентът води кампания с държавни пари
317
Борисов: Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен, толкова и Радев!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че президентът Румен Радев прави всеки ден предизборна кампания с държавни пари и че не е равноотдалечен от всички партии.

Още по темата

Колкото и Плевнелиев беше еднакво отдалечен от БСП и от ГЕРБ, толкова и Радев, защо трябва да прояваваме лицемерие, посочи министър-председателят и лидер на ГЕРБ.

Въпреки това той заяви, че няма спор с държавния глава, който обаче трябвало да призове "неговите хора да се върнат на работа в парламента".

"Трябва да се чуя с колегите от ГЕРБ да искаме от ЦИК да му забрани да води кампания. Всяко негово изазване е срещу управлението, в полза на опозицията", подчерта премиерът пред журналисти в румънския град Сибиу.

Борисов каза, че ако Радев е против да се купят автобуси за учениците или да се дадат пари на болницата в Ямбол, "да носи отговорност и да излезе и да каже".

По думите му в следващите седмици, месеци, освен изграждането на ръководството на ЕС, има въпроси, на които трябва да си отговорим. Борисов даде за пример общата европейска отбрана.

Ние нямаме отбрана, армия, европейска, коментира премиерът. Ние като Европа ще имаме ли отбранителна способност или не, или само на думи, попита той. На неформалното заседание в Сибиу Борисов говорил много за Западните Балкани, за конфликтите, които зреят там.

"Да, има огромен напредък, отчита се направеното от България. Кохезионната политика - все още са големи разликите в доходите, в най-важната сфера", коментира той.

Премиерът призова на евровота да се гласува за системни партии. "Това златно време, когато леви и десни управляваха Европа и се разбираха, беше лесно и хубаво, сега ще се правят тежки конфигурации", смята Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на снимката се вижда един МНОГО УПЛАШЕН мутропитек....хубаво е че почна да се разнася лично по студията та да отврати окончателно народа
31
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Трябва да се чуя с колегите от ГЕРБ да искаме от ЦИК да му забрани да води кампания. Всяко негово изазване е срещу управлението, в полза на опозицията",Гледам и не вярвам на ушите си.Банкянския чобанин съвсем е издухал гарнитурата. Как ще накараш ЦИК да забрани на президента да говори бе алооо ХАХАХАХАХАХАХАХ
30
33
 
10
 
! Отговори
СС преди 5 години
До 27. А вие май не знаете какво искате. Просто въпроса е да плюете. Като не вдига заплатите, защо не ги вдига, като ги вдигне- предизборна кампания било. Като закриват болници - не мислели за народа, като дават пари за болници - пак предизборно било. Я си изяснете приоритетите, че ставате смешни.
29
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко ,ако беше избрал всеки друг но не Цачева сега нямаше да имаш този спор.Явно такава е била политиката да се изгубят президентските избори.
28
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този все повече ми става противен. Имах някакви съмнения дали да не гласувам пак за герб, но съжалявам. Няма как! Опозориха се. Унищожиха вярата ми в справедливостта!
27
7
 
40
 
! Отговори
РАДЕВ преди 5 години
само казва гласно и публично това, което си мислят повечето нормални хора у нас. Това ако е кампания срещу ГЕРБ, значи ГЕРБ трябва да си ходи в историята
26
7
 
47
 
! Отговори
ПЛЕВЕЛА преди 5 години
беше гумен печат на опорните точки на Амбасадата. Въпреки, че Тиквата го сложи само да му пази мястото сметката му излезе крива. Плевела не спираше да плюе по Русия и хората го ненавиждаха. ТИКВАТА съжали, че го сложил там, но така е с всичките му назначения. Умен и независим човек няма да му се сложи, а РАДЕВ определено го првъзхожда във ВСИЧКО. Ама наистина ВСИЧКО. Затова ТИКВАТА не спи нощем и сънува я БЕЛЕНЕ, я Сръбската мафия, дето прецака с кокаина
25
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква кампания води Президентът? Болници ли обещава? Магистрали ли рисува или санира жилища, заплати ли вдига? Целият ресурс е в един джоб, всички медии коленичат и разпространяват глупостите на собственика на България!
24
3
 
41
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Е, за *** си знаехме, Бойко го биеше по врата на публични места, ясно беше че е много зависим. А във връзка с това, че Радев водел кампания с държвавни пари, да питам с какви пари Бойко запуши устите на великите икономисти от УНСС и купи гласовете им????? А???
23
5
 
18
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АБЕ НАБОРИ , СПОМНЯТЕ ЛИ СИ КАКВА СЛАДКА ПЕСНИЧКА ИМАХМЕ КАТО ДЕЦА: " БОЙКО , ВНИМАВАЙ ЗОРКО ...НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ , КАТО СПОРТИСТ ФУТБОЛИСТ ..." !!!!!! ДА БЕШЕ "БОРКО ",НО КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА ... БОЙКО,БОРКО ,БОЙЧО, БОРАК ...ПА ДОРИ И "БОБИ НАШ НАСУЩНИЙ -КАТО СВЕТЛИНАТА И ОПОРАТА НАША ...АЙМИН-АМИН-МИН" !!!!!
22
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
борисов сравнява пацо терасата с Лозан Панов и Румен Радев с росен банов.....съвсем изплиска
21
3
 
36
 
! Отговори
сара преди 5 години
Едно закъсняло признание ?
20
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и мен да ме чакаха едни сръбски приятели да слезна от власт и аз щях да лъжа като тиква....
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
призова да се гласува за системни партии, защото който и да спечели от тях, нищо няма да измени.системните партии са масонски сбирщини. плюят се през деня, а вечер си пият уискитата заедно в масонските ложи и се кланят на техният бог - ротшилд.
18
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предсмъртните конвулсии на герб.....жалка история....
17
4
 
53
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Колкото Плевнелиев беше отдалечен, толкова и Радев е отдалечен от партиите.Борисов да признае, че:Купува гласове със саниране за 2 милиардаПокрива далавери с плащане за ТЕЦ овцете с 1 милиардОсигурява си партньори с КТБ за 4 милиардаА сме държавата с най ниски доходи на работниците и пенсионерите и най високи на работодателите?Стига популизъм и лицемерие.
16
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще замоля журналистите да доуточняват- Б. Борисов като премиер ли го е казал това, или като водач на предизборната кампания на ГЕРБ? Защото Б. Борисов сега съвместява 2 ръководни позиции.
15
2
 
14
 
! Отговори
До анонимен 10 преди 5 години
За кого говориш , за Дани Кирилов ли ?!
14
6
 
31
 
! Отговори
съдба преди 5 години
Господин Борисов, вие сте влиятелен политик, но трябваше да назначавате компетентни и образовани хора. С вашето влияние това щеше да бъде лесно. Какво стана, безброй калинки, ако ще да са женени за чужденци.
13
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
президента само си лае... рафинирана бсп-арска тактика за печелене на избори.