"Знаме на мира" пак събира деца, ще чества 40-годишен юбилей

Жени Живкова: Очаквам подкрепа и от държавата
9 май 2019 13:54, Анисия Иванова
30

Инициативата "Знаме на мира“ се оказа изключително успешна и желанието е тя да продължи именно на територия на България, каза в студиото на "България сутрин" председателят на асамблеята Жени Живкова. До 1990 година се провеждат 4 асамблеи и 5 срещи на деца от цял свят.

Тази година предстои да бъде отбелязана годишнина, която ще се състои на 8 юни на монумент "Камбаните". По думите ѝ това ще е една от инициативите, а в през 2019 г. предстоят още няколко събития.

"Когато създадох и възстанових "Знаме на мира“, мястото беше много посещавано от децата, които имаха желание да се включат в събитието, тъй като това е възможност да изявят своя талант",  подчерта Живкова пред Bulgaria ON AIR.

В рамките на събитието участниците ще могат да видят камбаните, подарени от папа Йоан Павел II през 2002 г., както и тази от посещението на папа Франциск преди дни.

Според Живкова едно от основните послания, отправено от папата при визитата му у нас, е било свързано именно с обединяването на религиите.

"Това е послание, което майка ми също отправяше. Бих искала да направим едно обединение на религиите тук, от България, да продължим това начинание, искам да поканя и БПЦ, която винаги ни е подкрепяла. И всички останали църкви да дарят камбани за монумента", заяви тя.

Много от участниците в инициативата "Знаме на мира“ продължават да комуникират помежду си, други от тях - вече пораснали - са изявени личности, стана ясно от думите на Живкова, която даде пример с известния ни цигулар Васко Василев.

Основните участници в рамките на събитието тази година ще са деца от България, от училищата по култура. Живкова посочи също, че очаква събитието да получи подкрепа от страна на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Асамблеец преди 4 години
С асамблея "Знаме на мира", международните писателски срещи в София, с последователната си културна политика Людмила Живкова се опита да превърне България в духовен център, а не в някаква културна периферия. Идеите за творческо усъвършенстване и издигане ролята на културата създадоха духовни пространства на духа и общуването между хората. Затова тогава България бе наречена държава на духа, а днес е държава на чалгата. Стига сте плюли, а мислете и гледайте фактите!
25
4
 
3
 
! Отговори
Един полу-грамотен преди 4 години
Един полу-неграмотен печатар (Тодор Живков) управлява България повече от 36 години с помощта на СССР и БКП като през 1989г. остави България с 15 милиарда долара външен дълг и на икономическото дъно в пълна разруха и недоимък. Да ни е честито другари...! Слава богу и СССР и БКП и печатарят вече ги няма...
24
4
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Шя вържа едно въже от камбаната за таза и шя люлям на сяко люшкане камбаната ще бие празнично
23
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател до 23 преди 4 години
И тя може да те опъне.
22
3
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Женито мога да я опъна под камбанарията тлъста кокошчица със сресана перушина
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Знаме на мира", захлас по Големия брат освободител... Боже, явно съм се объркала! Мислех, че живея в 21 век, пък то било 1980!
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая защо не е кандидат за евродепуте ?
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая пък от къде изпълзя? Или свърши милионите и реши да напомни за себе си?
18
11
 
5
 
! Отговори
Знаме червено! преди 4 години
Знаме червено, знаме победно! Знамето на непобедимите Корнелия Нинова и БСП!
17
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая що не е в затвора?
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по онова време слушах свободна европа и странно не 4ух нещо против людмила да са казали!---По Свободна Европа имаше новини и политически фейлетони. Не се коментираха отделни личности
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
замириса ми на комунистически трупове.
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат социализма ама да си живеят покапиталистически иначе ,е няма как да стане .Всичко се изврати в пошъл бизнес ,религия всичко .
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте го на Фандъкова. Ще му види сметката до дни.
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да ми даде държавата Дачия Сандеро втора ръка на 3, може и на 4 години, до 8 хиляди лева, ако може. Повече не искам.
11
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагли хора случали на Държава. Такива като Людмила Живкова са в затвора в Чехия , Полша и Унгария. Какви инициативи какви пет лева, та вие ограбихте цял един народ и сега все едно идвате от небето с каляска и целите в бяло. Егати и Държавата и хората , които го търпят това издевателство.
10
1
 
17
 
! Отговори
Мдааа преди 4 години
Горе на Камбаните, първо да почистят от презервативи и др. красоти ;) Че не знам дечицата какво могат да видят около събитието :) Да поставят един почетен караул там (без вишка и картечница) и .. ще е по чисто
9
3
 
8
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 4 години
Искам Васко василев отново да ни разкаже, как е поискал апартамент от дяда и.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по онова време слушах свободна европа и странно не 4ух нещо против людмила да са казали!
7
5
 
8
 
! Отговори
Bob преди 4 години
Ам гледах предаването, говореха за Знаме на Мира и после и показаха моделите. Не ми хареса, изглеждаше като благородна цел за децата, но миришеше на лична реклама. Има вкус на много хубава супа с 2 капки урина....

Спонсорирани публикации