Производители на пипер: Оставката на Порожанов е чакана!

Отговаряше едва на 1% от писмата ни, гневни са те
14 май 2019 11:47,
12
Производители на пипер: Оставката на Порожанов е чакана!
Снимка: Reuters

"Днес е един добър ден за българското селско стопанство", каза Георги Василев, председател Асоциацията на пиперопроизводителите, по повод на оставката на земеделския министър Румен Порожанов, съобщава БНР. 

Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка, Борисов я прие

"Неговата оставка беше желана от огромната част на производителите на селскостопанска продукция в България и най-вече от производителите на зеленчуци, плодове, биопроизводство", каза Василев в програма "Хоризонт" и добави:

Още по темата

"Десетки хиляди писма са отправяни към него, а отговор има на не повече от 1 % от писмата, а някакви действие се предприемат на едно от 1000 писма, така че той беше глух и сляп за исканията на производителите".

"Ние от Асоциация “Български пипер“ считаме, че Порожанов е пряко отговорен за дълбокото и непреодолимо изоставане на нашето селско стопанство по отношение на всички показатели в сравнение със страните от ЕС, от Централна Европа и Балканите", заяви той и поясни:

"Тъй като г-н Порожанов имаше лостове за влияние върху селското стопанство от 13 до 14 години насам, като започнем от екипите на НДСВ, минем през Държавен фонд “Земеделие“, Министерство на финансите, Министерство на земеделието, храните и горите".

Според Василев министър Порожанов просто е “принуден от Бойко Борисов да си подаде оставката“ и поясни:

Той се изплаши, ако вие бяхте на събирането на асоциациите от нашия бранш с него, щяхте да разберете, че става въпрос за един много, много страхлив човек“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
17
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 4 години
НАЙ ПОСЛЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО ТОЗИ СТРАХЛИВЕЦ КОЙТО УНИЩОЖИ ДОБИТЪКА НА ТОЛКОВА МНОГО ХОРА САМО И САМО ДА СЕ ОТКРАДНАТ ЕДНИ ПАРИ ОТПУСНАТИ ОТ ЕС. ДАЛИ ВЪТРЕШНО ЧУВСТВА НЯКАКВА ВИНА ТОЗИ ЧОВЕЧЕЦ СЪСИПАЛ СЪДБИТЕ НА МНОГО ХОРА.
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самозабравилите се ГЕРБави отговаряли едва на 1% от писмата. Разследвали всички скандали, гафове, гейтове?! Кои всички? Всички тези 0.0001%, които не са могли да потулят и са станали достояние на обществото.
10
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 4 години
До АнонименАми регистрирай се като земеделски производител, да те видя тогава как ще "ривеш".Аман от ***
9
2
 
23
 
! Отговори
бг преди 4 години
Българското земеделие и бг.села са нужни за България.Свидетели сме докъде докараха истинката българска земя управниците.Тъжно е да се видят отблизо нещта.В Австрия най-уважавани са селяните и техния труд,а тук ги унижават-изкупуват им на безценица производството,убиват им животните щото можело да има епидемия,няма никакво справедливо отношение
8
3
 
28
 
! Отговори
1 преди 4 години
До 2 АнонименГърците, поляците, германци, французи, испанци... не получават ли субсидии? У нас са най-ниски! Как да си конкурентен на такъв пазар. И не си мислете, че всички фермери са като маститите арендатори (които предимно гледат зърнени култури). Дребния и среден земеделец е принуден да фалира! И малко се мерете приказките... "андрешковци" били :) и само за субсидии "ревали" :) Гражданите сте цвете за мирисане :) .
7
2
 
22
 
! Отговори
1 преди 4 години
Българското земеделие се разсипва целенасочено от '90 насам в полза на конкурентните ни страни в тази област и за да се изкупи земята на българина! Това ще продължи докато държавността в България липсва (корупция в особено големи размери)!
6
1
 
24
 
! Отговори
Каракочев преди 4 години
До пиперопроизводителите. Не бързайте да се радвате. Никога не се радвай на нов министър и на малко прасе.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, как бе, нали досега всички го обичахте и карахте по два тира с пра сета в защита на ГЕРБ ?
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шегичка ("Майтап Уйли")!На думата с.в.и.н.я. цензурата ми постави ***!!!А, как на български се пише "женско прасе"???Или с горепосочената дума обиждаме ДПС и др. подобни формирования???
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Oставката на земеделския министър Румен Порожанов трябваше да бъде малко по-рано!Асоциация Български пипер - за дълбокото и непреодолимо изоставане на нашето селско стопанство!За да се "вдигне" имиджа " БГ-аграрите е необходимо с парите на Евро-фондовете да се сформират със съдействието на парламента и правителството и:- Асоциация "Българска ***"- Асоциация "Българско ***"- Асоциация "Българска жаба"- Асоциация "Българска *** (мекотело)"и ред други...
2
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
той като дойде следващия, ще почне да ви сипе субсидиите като порой ! селяните само субсидии искат, а после всичко изнасят на вън. в града който си прави фирма, не я почва и не я поддържа със субсидии, андрешковци !
1
3
 
24
 
! Отговори
чушкар преди 4 години
Ами ние, производителите на затвори и гилотини не сме доволни. Само оставки се хвърлят, а за нас няма клиенти. Какво, децата ни да *** от глад ли ?