Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка, Борисов я прие

Той не желаел атаките срещу него да влияят на кабинета
Обновена: 14 май 2019 12:11 | 14 май 2019 09:26, Красимир Ангелов
408
Земеделският министър Румен Порожанов подаде оставка, Борисов я прие
Снимка: Булфото

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба.

В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.

Още по темата
Оставката на министър Порожанов е приета от министър-председателя Бойко Борисов.

Порожанов пропуснал да си напише заплатата в декларацията

В края на миналата седмица стана ясно, че КПКОНПИ е извършила проверка на всички декларирани данни и обстоятелства от министъра на земеделието, включително и за лицето за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Проверката е приключила с доклад за несъответствие, стана ясно от съобщение публикувано на сайта на Комисията.

В декларацията си Порожанов е включил информация за лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Той обаче е декларирал пред Комисията, че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала и относно имуществото и доходите на това лице.

Самият министър коментира, че несъответствието в декларацията му за имущество и интереси за 2018 г. е в резултат на технически грешки.

Като такива той обясни и неправилното попълване на графата в декларацията, където се посочва дали да бъде публикувано името на жената му. "Аз съм семеен с брак, а това беше графа за фактическо съжителство. Подал съм заявление до КПКОНПИ да публикуват данните", каза Порожанов.

Той отрече синът му Антоан да е свързан по какъвто и да било начин с къщите за гости, каквато информация се появи преди седмица в публичното пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
1
 
1
 
! Отговори
цитат1 преди 4 години
организирана от НПО, свързано с подсъдим олигарх, какъвто е Цветан Василев?4.Допустимо ли е според Вас председателят на ВКС да дава оценки за висящи съдебни производства (каквото е делото на Десислава Иванчева например) и да атакува работата на други институции пред ЕК, а не да дава оценка за своята?5. Не са ли дадените от Вас квалификации пред експертите от Европейската комисия политически изказвания, с които се нарушава категоричната забрана за такива в Закона за съдебната власт?6. Не
366
1
 
1
 
! Отговори
цитат преди 4 години
Въпросите, от които се скри Л.Панов1. Г-н Панов, Вие на кого служите на обществото или на подсъдимите, ограбили обществото?2.Магистратската етика и чест не предполага ли да подадете оставка, при положение че Вие бяхте уличен за скриване на укриване на налози за 100 000 лева, а името на съпругата Ви беше замесено в Апартаментгейт? 3.Защо загърбихте официалните чествания на годишнината от конституцията и предпочетохте да говорите за основния закон на конференция, организирана от
365
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правителството ни е под натиск,това се вижда и с просто око,искаме си ГЕРБ обратно!Това е престъпление,преврат ли ще правят,защо всички мълчат?
364
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо всички подават оставки,те явно са под огромен натиск,какво става,нищо не пишете в новините?Кой ги притиска?
363
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е сега накрая ще остане само един.Бат Боцо . Светец безгрешен
362
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кротко си краде човека. Уставно дори я вие го подгонихте.Срама нямате.
361
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това,което се разиграва в момента е страшно,много страшно,ще бъде ад,затова ако имате възможност се изнасяйте навън,в чужбина, в някоя европейска страна.Говоря напълно сериозно.
360
2
 
9
 
! Отговори
писна ми от Боко преди 4 години
Бойко да се маха.Само като го видя и сменям канала.Не искам нито да му гледам физиономията,нито да го чувам.
359
3
 
1
 
! Отговори
Народа преди 4 години
от бабадориния край проклеха порожана с клетвата чумата да та тръшне и сега той падна, ама трябва и пред народа да отговаря за поразиите нанесени на поминъка на странджанския край.
358
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Несме искали даси подават оставки,защо им ги искате?
357
2
 
4
 
! Отговори
ЦИТАТ преди 4 години
"......от медията на разградския олигарх пускат и манипулативни анкети с безумни питания далеч от фактите и реалността. Фабриката за фалшиви новини бълва всекидневно медийни манипулации по адрес на Пеевски, впрегнаха здраво куклата си на конци в Темида Лозан Панов, а ударно в активните мероприятия се включи личното НПО на БГ Мадоф Боец. Целта им, както винаги е лобизъм в полза на задкулисието и запазване на така удобното им статукво."
356
1
 
3
 
! Отговори
ЦИТАТ преди 4 години
"Олигарсите у нас изсипват фейк след фейк разтресени от страх и предизборно опиянение. Като същински *** в мрежата се прояви един от дежурните коментатори Иван Бедров, който оглавявайки БГ секцията на иначе авторитеното радио "Свободна Европа" приюти бивши кадри на подсъдимите олигарси Иво Прокопиев и Огнян Донев."
355
3
 
9
 
! Отговори
Край преди 4 години
Не обичам хора които не се усмихват.Тоя и гурото му - Влади Горанов са виждани в края на 90те години да се усмихват за последно но после станали големи експерти и много важни хора.
354
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не искаме ГЕРБ да подават оставки,не искаме,нека управляват!
353
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неискаме ГЕРБ даподават оставки,не искаме,нека управляват!
352
1
 
12
 
! Отговори
Има логика преди 4 години
До Няма логикаПречи на краденето с този медиен интерес около него. Сега с Танева източването на фондовете ще продължи с пълна скорост.
351
2
 
17
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 4 години
Никой не може да постигне такива икономически успехи като Борисов - ядрени реактори без АЕЦ и газопровод без газ!
350
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До минчоМИНЧО И ТЕБЕ ДА ТЕ НАТИСНАТ И ТИ ЩЕ СИ ПОДАДЕШ ОСТАВКАТА,това е натиск,физически и психически!
349
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
банкянската диария съсипа страната ни с алчната си шайка-подавали оставкипаритееее къде са паритезящото и следващите ще крадат и ще подават оставки- лесна работа трябва възмездие и прибиране на окраденото- зад тези кражби стоят съдбите на милиони хора принудени да оцеляват докато гербавата шайка се къпе в лукс и се тъпче с имоти и милионинай-вмирисана е главата- и всички тия мошеници се надяват да им се размине и разчитат на главния мошеник- затова му дават оставките си
348
1
 
6
 
! Отговори
Под килима преди 4 години
Защо никой не пише, че Пора отказа да изиска от Янаки Червеняков парите от нефунцкиониращата къща на тъщата му? Бивол писа още преди 2 години за това.