За стратегията за детето: Много неверни неща се изприказваха!

Не може в 21 век да възпитаваме децата с шамари, настоя Иван Нейков
Обновена: 14 май 2019 23:14 | 14 май 2019 23:12,
37

"Преизчисляването на пенсиите у нас е свързано с усещането, че можеш да бъдеш прецакан", каза в предаването "Денят ON AIR" бившият социален министър Иван Нейков. По думите след няколко години не е изключено отново да коментираме тази тема, тъй като предстои натрупване на недоволство у хората тепърва.
Още по темата

Относно Националната стратегия за детето Нейков каза: "Беше грешка спирането на работата по стратегията, протестите са базирани на страхове в хората, за които мисля, че няма основания. Разпространяваха се небивалици, че има начин да се отнемат деца от родители. Това са неверни теории".

"Тепърва започва дискусията по нея. Имаше ефекта на общото загубено доверие към управлението, много неверни неща се изприказваха“, подчерта още Нейков.

"Ако в нещо българската администрация е на високо ниво, това е писането на стратегии. Само в социалната сфера имаме 30 стратегии в последните години. Не в това е проблемът! Натрупаха се много неща, пренесе се настроение от Истанбулската конвенция, от протестите на хората с увреждания. В момента има натрупано недоверие и гняв в обществото, тъй като тя дойде в предизборно време. Има няколко причини за конфликта, но те не са в документа. В него има верни неща. Не може в 21 век да възпитаваме децата в духа на насилието с шамари. Имаме ангажименти към тях, които не сме изпълнили като общество. Няма съд в България, където да няма "синя стая", свързана с престъпления срещу подрастващи", допълни пред Bulgaria ON AIR бившият социален министър.

Относно недоволството на хората с увреждания Нейков посочи, че социалното министерство в момента е в ролята на боксова круша в обществото, то е вечното място за протест.

"Днешните протестиращи поемат последствията и дефектите на направени по-рано промени", каза още той. По думите му следват още законови поправки в социалната сфера, което гарантира перманентни протести на свой ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Тоя Нейков с кои НПО-та е свързан? Щото няма начин да не е.И какъв е мазник само: като че ли Костов не намали пенсиите с 30% без никакво предисвестие, че да няма прецедент в подобно прецакване.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега джендърите са с привилигии вскякави и държавата трябва да им осигури деца, тъй като те по естествен път не могат да имат. Затова ще взимат децата от нормалните родители и ще ги дават на джендърите прикрито зад някаква грижа за децата. Каква грижа за деето е да го отнемеш от майка му и баща му и да го дадеш на джендърите?
26
0
 
13
 
! Отговори
Некъф Човечец преди 4 години
Загърбването на традиционните семейни (християнски) ценности е истинската цел! Колко по-извратено е обществото толкова повече се занимава със себе си, а не с неравенството, доходите, справедливостта в наказанията за елитите и преразпределението на богатствата и властта.
25
1
 
15
 
! Отговори
Аман преди 4 години
Не спряха с тези шамари.Ами като е за спиране на шамарите да бяха направили една 5 страници Стратегия за шамарите или Стратегия за намаляване на физическото насилиеТе надраскали 74 страници с глупости и отворили вратите на кой ли не да се разпорежда с чуждите деца.
24
0
 
13
 
! Отговори
жустис преди 4 години
НАЙ-важния проблем в обществото е КАК да се преборим с крадливи политици. Отново изместват вниманието от центъра.
23
0
 
14
 
! Отговори
303 преди 4 години
Сатанинската *** идеология няма да се спре пред нищо - Нейковци и Хаджипенчовци нямат свършване. За пари са готови и майчиното си мляко да продадат на извратеняците от ЕС. Пътищата по които варвят тези михлюзи са много и непредсказуеми. Спечелената първа битка с отхвърлянето на ИКонвенция е само началото. Те няма да се спхрат, докато не ликвидират напълно ценностите на България и не въведат *** идеологията като религия и политика. Хора, бъдете чувстгвителни и неподкупни. Парите са важни,
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставам с впечатлението, че за т.нар. Стратегия за детето за вдигнали цяла сюрия да ходи да се обяснява като ученичка пред телевизията, как била нещо много хубаво и как хората трябва да я искат.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е допустимо възрастните да влизат в затворите, където със сигурност ще станат жертва на насилие от всякакъв тип, то трябва да е допустимо и физическо наказания за децата. Махнете затворите и няма да бием децата.
20
1
 
19
 
! Отговори
?! преди 4 години
Този да поживее няколко месеца в ромска махала и после ще го питам как би възпитавал тамошните деца? Пусни ги в друга среда, кажи им, че няма да има шамари независимо от това какво са направили и после им гледай сеира!
19
23
 
1
 
! Отговори
Тар преди 4 години
Тази стратегия ще бъде приета и приложена, рийте колкото си щете, ганьостанци,вие сте обект, субектът е друг.
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя побелел орангутан да отвори Библията и да види,че там пише:Който люби чадото си овреме го наказва!
17
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В 21 век сме пък още ни управляват пребоядисани комунисти и децата им !
16
4
 
23
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Спомням си, че Нейков навреме каза: щом аз съм станал министър, егати държавата. И той от специалист по трудови ресурси стана голям специалистСтратегията наистина посяга на семейството. Щом Норвегия финансира тази стратегия не е.случайно. Векове е имало шамарчета, пък са расли.здрави и нормални хора. Защо в 21 век децата да се оставят да правят каквото си искат? Агресията идва от филмите и запада и внушението, че децата имат права по-големи от родителите си
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъкмо се зачудих кой беше тоя и защо са изкарали от нафталина бивш социален министър и конкретно защо точно този, а той бил от бандата на Костов през 97-***. Не е случайно, че новото евродругарче на ГЕРБ (СДС) ексхумира политическите си трупове да обслужват Шайката.
14
2
 
34
 
! Отговори
Инджиктипляктор преди 4 години
Силни сте да пишете стратегииама сте кръгла нула в прилагането им!Я какво се случи с Десетилетието на ромскотовключване!??Относно настоящата стратегия-има за какво да ги е страх хората!И сме я чели вашата "стратегия"!Еничари!За пари не само децата ниами и майките си ще продадете!
13
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичка, когато кажем "не", значи не! Кое не ти е ясно?
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е ял малко бой от баща си!Отдалече му личи!
11
24
 
4
 
! Отговори
бай Ганя преди 4 години
Не седнете да прочетете документа - само за шамари говорите! Невежи! Бай *** не обича да чете - а само на готово да плямпа общи приказки!
10
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За стратегията за детето: Много неверни неща се изприказваха!"Превод: Разкриха ни, трябва да баламосаме хората с нова стратегия.
9
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом си държите на шамарите марш от ЕС и се блъскайте и избивайте без някой да ви казва нещо! Никой няма да ви чака да ви узреят балканските затлъстели кратуни. Макрон ви го показа и доказа. Ритниците по балканските "шкафове" тепърва се разработват.