Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!

Премиерът обеща 10% ръст на заплатите в Бюджет 2020 г.
322
Борисов на строежа на "Хемус": Магистралата пораства, дългът намалява!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Боаза и пътя Велико Търново-Русе.

Още по темата

Пред журналисти Борисов обеща и коледни добавки на пенсионерите, както и ръст на заплатите с 10% с новия бюджет за 2020 г.

"Горанов казва, че закъсняваме за Търговище", пошегува се след това той, прекъсвайки обещанията за по-високи доходи.

"Тези, които ви обещават повече, ви лъжат, защото реално няма как. Не можем да похарчим повече, отколкото изкарваме, за да не задължим следващите поколения. И във всичко това, външният дълг е намалял на 20%. Миналата година върнахме 2.4 млрд. външен дълг", пресметна Борисов.

На видео в профила му в социалната мрежа Facebook се вижда, че премиерът сам кара джипа на НСО по изграждащото се трасе от "Хемус". Той разясни и на пасажерите в колата какво се вижда наоколо и какво предстои.

"А после колко лесно изглежда, като отидем в някое студио и викат - стига с тия магистрали, дай да си говорим за фугата на "Граф Игнатиев". Хиляди българи работят на тези участъци. Тук се насипва, отводнява се, а там се рушат скали. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2", разказа той.

"Приятно е така, планина, ливади и след това гледаш как се ражда и как пораства (магистралата), а в същото време държавният дълг намалява", коментира премиерът.

Борисов каза, че работата на обекта е денонощна, а за летния сезон с изграждането си тази отсечка ще спестява половин час в трафика.

Заедно с премиера на проверката са зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, както и финансовият Владислав Горанов.

През април Борисов направи символична първа копка на новия етап от трасето, който е 134 км и е разделен на 6 участъка. Той трябва да бъде завършен през 2023 година.

За изграждането му държавата отдели 1.12 млрд. лв. Премиерът вече се обзаложи, че с пускането на АМ "Хемус" в експлоатация ще се увеличи брутният вътрешен продукт на страната с поне 10%. Борисов каза, че е възможно строителството да е бързо заради законовите промени, които позволяват съкращаване на сроковете за отчуждителни процедури и изрази надежда президентът да не наложи вето на поправките.

"Тол системата е справедлива и вчера на срещата ми с превозвачите няма някой, който да е против", каза премиерът пред журналисти. По думите му тежкият трафик, който износва най-много пътищата, трябва да си плаща за това.

"Август месец ще започнем два лота Търново - Русе, парите сме ги отделили, дотогава мисля, че процесът ще е необратим", коментира още той.

В отговор на въпрос премиерът каза, че от доста време от ДАНС се проверяват лица, заемащи висши държавни длъжности, а сега главният прокурор Сотир Цацаров просто огласява това.

"Не одобрявам, че някои от властите се опитват да се бъркат в съдебната система. Аз не викам магистратите един по един при мен", коментира Борисов срещите на президента Румен Радев в последните дни с висши представители на съдебната система. На въпрос защо държавният глава прави това, Борисов отговори: "Питайте него, аз отговарям на тая ливада след 2 г. да има заводи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин Борисов,моля те не вдигай цените на стоките и услугите,както и на данъците ,че обещаното 10 % увеличение ще се превърне в минус 10 %...господ да ни е на помощ ...можем и сами да си помогнем като НЕ гласуваме за ГРОБ на 26 МАЙ...
168
5
 
26
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
На този изобщо вярва ли му някой още ! Като му видя неандерталския вид и ми се повдига !
167
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ нямат алтернатива!- може би най- добрият предпазен клапан
166
1
 
15
 
! Отговори
Аз преди 4 години
"моркова" който сега ви подава за да Му гласувате после ще ви го въведе отзад!
165
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Външен дълг на България, сектор държавно управлениеюни 2009 - 2,7299 милиарда евро (преди Борисов)декември 2018 - 5,5505 милиарда евроСпоред Борисов дълга намалява ....
164
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво натъркай им червения сополив нос,на *** , лъжата и кикимората.
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kottleti za kiopecite ima li?
162
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези, които ви обещават повече, ви лъжат, защото реално няма как.НЯМА КРАЙ ТАЗИ НАГЛОСТ! НИКОГА ПОВЕЧЕ
161
7
 
14
 
! Отговори
1 преди 4 години
да др,борисов,магистралата нараства,като на младо момче.......,а дълга намалява,като на 70г.дядо,и пак ще теглим 16милиарда заем.Живот ли беше да го опишем,това е идилията в България.
160
1
 
10
 
! Отговори
от северозапада преди 4 години
Искаме да знаем, кога ще се свърже Дунав мост 2, с адекватен път!?! Е го: вчера поредните две катастрофи в този шиВан участък!?!
159
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боце защо кара с превишена скорост над закона ли се чувства?
158
3
 
17
 
! Отговори
КАТ преди 4 години
Всъщност, всички в колата са без колан... За тях закони няма, освен това са и безсмъртни...
157
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ нямат алтернатива!
156
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До От ГерманияЗащо не се върнеш в Бг, щом ти харесва случващото се? Ела си обратно и живей по българските стандарти на доходи!
155
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са предизборна акция, защото премиерът е рабил за това тези обекти да се открият днес от доста отдавна.
154
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде кажете ми сега, че тези разходки из БГ, придружени със снимков материал, приказки в новините и хвалби не са предизборна акция с държавни средства
153
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заплатите с 10%, цените с 20%, данъците таксите също. Ако ще е такова увеличението мерси.
152
14
 
6
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Ся .. факт е, че държавния ни дълга намалява ... Да не говорим, че е бая малък в сравнение с другите държави. Ако не друго поне това се случва.
151
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бате Бойко бърза да усвои...че не се знае още колко ще е на власт. Опитва се да прави евтин PR с тея пътища. Никой не го интересува! Хората са бедни, сметките високи, народа оцелява трудно. А той говори само фафли този! Дано като НДСВ да се загуби тази нагла партия!
150
20
 
10
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Повечето хора гласуват в България напук за да навредят на някого даже понякога срещу своите интереси. Аз ще гласувам за ГЕРБ защото имам много лична причина за това. Имам апартамент във Варна и селска къща в едно село близо до Габрово. С нетърпение очквам Бойко да направи магистралата от Търново до Варна за да мога като си дойда в България в отпуск да си ходя бързо с колата до селската къша както софиянци ходят на плаж в Созопол за уикенада. А пък който не му харесва да го .....