Засилени мерки за сигурност на 24 май в центъра на София

Не носете голям багаж, оръжие, дроновете са забранени
7
Засилени мерки за сигурност на 24 май в центъра на София
Снимка: Булфото, архив

От НСО напомниха, че на 24 май, когато ще честваме Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост в центъра на София ще бъдат засилени мерките за сигурност.

Празничната церемония ще започне в 11.00 ч. с тържествен водосвет при паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий“.

Хората, които желаят да присъстват на церемонията, ще трябва да минат през контролно-пропускателния пункт на ул. “Шипка“ и през КПП в непосредствена близост до тролейбусната спирка на градския транспорт на бул. "Васил Левски“.

Проверките няма да се отличават от стандартните процедури, приложими при различни масови прояви, допълват от НСО.

Изискванията за гражданите са да не носят обемисти багажи,  поради невъзможността на място да бъде организирано съхранението им.

Няма да бъдат допускани лица с огнестрелно, с хладно оръжие, както и такива в нетрезво състояние.

За времето на провеждането на проявата е недопустимо използването на безпилотни летателни апарати (дронове), за да бъдат ограничени рисковете за живота и здравето на всички присъстващи на събитието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е военен режим , а е тиквена диктатура....
5
1
 
33
 
! Отговори
tamada преди 4 години
До АнонименЗащото при бай Тошо арабските терористи се обучаваха в България, а гърмяха на запад. Чак в средата на 80-те започна да се усеща, че МВР не е подготвено за охрана.
4
0
 
33
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
До house m.d.Е никой не очаква от румбата и Деса да напишат нова азбука . Поне да не се правят на колоси в науката изкуството политиката икономиката зеленчукопроизводството и т.н Да си натискат парцалите в сферата на военно въздушния офис сех
3
0
 
32
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колега Шиби Риби, къде сте видял някой, уловен в самото дело на прелюбодейство, да свърши нещо полезно?
2
6
 
34
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Зеленото чорапче Радев защо не поведе парада качен на танк. А Радевица да го следва на платформа с палми и кючекчийки. То и без друго културата кучета я яли
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе при бай Тошо защо нямаше такива "засилени мерки за сигурност" от които хората да ги е страх да излязат заради милиционерски тормоз!Тогава всеки си обличаше новите дрехи и спокойно си се лазхождаше на воля,хората бяха весели и усмихнати,празнично настроени!Пък сега все едно сме под военен режим