След кариера в ОАЕ и САЩ: Българка се завърна в родния Гоце Делчев

Николая е лайф коуч и водеща на собствено онлайн предаване
23 май 2019 12:45, Габриела Джекова
151

10416 гледания   |  Още видео

Българка се завръща в родината след живот в Обединените арабски емирства и Съединените щати, където остава близо 15 години. Нейната история можем да проследим в рубриката "Завърналите се" с Петя Кертикова.

Николая Кръстева е лайф коуч или ментор, издала е книга, има и собствено онлайн предаване, в което преподава уроци по английски език. Днес тя иска просто да живее спокойно в родния Гоце Делчев и да помага в града си.

Българката заминава през 1999 г. за ОАЕ при свои братовчеди, за да опознае друга култура.

"Това беше първият шанс, който се откри пред мен, и аз го грабнах", споделя тя за зрителите на Bulgaria ON AIR. "Там започнах да опознавам света, но основната ми цел беше да живея в Америка", разказва тя.

Николая живее и работи в САЩ като стюаредеса в продължение на близо 9 години. Но преди да стигне дотам... чисти самолети.

"Започнах да чистя самолети. Това беше единственото възможно към онзи момент. 10 месеца по-късно се отвориха нови позиции. Кандидатствах. След това помня, че работех през нощта, спях през деня - къде спиш, къде не... Това не беше точно мечтата ми, но ми помогна да стигна до нея", спомня си Николая.

След това тя започва да води собствено предаване, в което преподава уроци по английски език на хора от цял свят. От това се издържа и днес. Освен преподавател, Николая е и лайф коуч. Иска да помага на хората в Гоце Делчев - да намерят пътя си и да са щастливи.

Казва, че на българина му липсва самочувствие.

"Ние имаме потенциал. Родили сме се българи, трябва да се гордеем с произхода си! Ние имаме много добри сърца и сме много топли хора", убедена е Николая. Тя смята, че е видяла много по света и според нея няма причина хората в България да се оплакват, че не живеят добре.

"Българинът не искам да ми казва, че е зле. Той е зле, защото иска много повече от това, което има и не оценява това, което има. 80% от българите имаме къде да живеем, какво да ядем, имаме собствени жилища... Колко американци имат собствени жилища?! Не е задължително да ти е писано да си богат. Трябва да имаш това, което ти е нужно", казва още сънародничката ни пред Петя Кертикова.

Засега Николая има всичко необходимо, за да бъде щастлива в Гоце Делчев. 

"Имам правилния човек до себе си, имам планини, Бяло море на 100 км. Какво мога повече да искам? Това са основните неща, малките неща ме правят щастлива. Излизам на улицата, съседката е отсреща... Питам как си днес - да, битовизъм, но в Америка можеш километри да изминеш и да не срещнеш никого, камо ли да ме познава.

Аз съм спокойна тук, харесва ми, имам всичко тук", категорична е Николая.


151
Още от Общество
Здравни мигранти: Невъзможното в България – реалност в Германия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 93
"Личи си колко сте щастливи в Германия и Австралия, щом продължавате да пасете по български сайтове!"

Българските сайтове са като посещение в зоологическата градина, метнеш троха, про4етеш някой друг бисер и след това се отблагодаряваш на Господ за това че те е изкарал от гетото както и гетото от теб самия.
103
2
 
1
 
! Отговори
ЗАВЪРНАЛИТЕ СЕФ преди 3 седмици
"Българката заминава през 1999 г. за ОАЕ при свои братовчеди, за да опознае друга култура."
НА ТУЙ ВЕЧЕ "КУЛТУРА" ЛИ МУ ВИКАТ ?
ВСЕ ТАКИВА "УСПЕШНИ" ЕМИГРАНТИ ПОЕДИНИЧНО СЕ ЗАВРЪЩАТ
ТАМ ТАКИВА НЕ "ВИРЕЯТ"- ДО СЕГА НЕ ВИДЯХНИТО ЕДИН ЗАВЪРНАЛ СЕ ЕМИГРАНТ ДА ИМА ОБРАЗОВАНИЕ-ТЕЖКО СЕ ЖИВЕЕ И СПИ ПО УЛИЦИТЕ
НИКЪДЕ И НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ НЕГРАМОТНИЦИ
102
2
 
4
 
! Отговори
Фен преди 3 седмици
Чудна кариера, няма що!
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Разсмя ме разбирането за "кариера" на девойката. Иначе когато вече нямаш идея какво да подхванеш, а нямаш и знания или квалификация, да - ставаш ментор в инстаграм и фейсбук и според броя на цъкналите нещо при теб мериш значимостта си във виртуалната реалност, но не и истинския живот. Да са живи родителите й да я хранят.
100
2
 
2
 
! Отговори
Americaneca преди 3 седмици
Мили хора, най-красивато място на земята е България. Помогнете си с чужбина и си елате да я построим наново. Не закъснявайте, защото децата ви няма да ценят тази земя колкото вас. Ако ви липсва това, да работите за Америка и тук това е възможно. От 3 години съм тук и живота не е по лош от щатите. Дори да останете на нечия земя винаги защитавайте името на България.
99
1
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 3 седмици
А, деца кога?
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази нейна книга само в България може да се издаде, сещате се защо!
97
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
лайф коуч!?
Ега ти простотиите.
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къф е тоа лъв с коч ?
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С тази капела на главата,да не би кариерата ѝ да е преминала в някоя ТВ,подобна на нашите с врачки,баячки и гледачки?
94
0
 
1
 
! Отговори
ЮнкерИшиаса преди 3 седмици
особено на 24ти март е много зле.
93
1
 
12
 
! Отговори
До Дойчланд и Зелени преди 3 седмици
До Дойчланд и Зеления Континент
Личи си колко сте щастливи в Германия и Австралия, щом продължавате да пасете по български сайтове! Аз прекарах 5 години в Америка и 20 в Канада, живот и здраве догодина ще се върна в България. Никой да не ми хвали чужбина! Отидохме по чужбина от няма как, работа нямаше, ток нямаше, хляб беше с купони, ходихме в Македония за захар и брашно. В Америка пристигнах с 200$, работих какво ли не, нямах избор, бях нелегален. Преместих се в Канада, получих канадско гражда
92
1
 
7
 
! Отговори
Капшировски преди 3 седмици
На запад е модерно някой да ти казва какво и как да правиш и да си плащаш. Свиквайте . Няма страшно - ще Ви отървем от парите Ви.
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лайф коуч е безумно нищо за нашата реалност - даваш своята визия на хората как да живеят и да се развиват. Лайф коуч не е равно на даване на релевантен съвет. Животът е субективен. Добре поне, че ще преподава английски в града. Сигурна съм, че ще е полезно за децата...
90
1
 
12
 
! Отговори
читател преди 3 седмици
Виждам натрупала е много знания, от различно естество.
Ще ни бъде изключително полезна. Особено с опита си от ОАЕ.
Вероятно тези умни приказки там ги е научила.
Богатият опит, в съчетание с чудесния английски, точно от това има страшна необходимост в Гоце Делчев.
89
2
 
10
 
! Отговори
New News преди 3 седмици
Във психологията на българина е заседнао дълбокото мислене на посттоталитарният гражданин,но само на по-възрастните българи,онези които живяха в предният строй в по-голямата си част от живота.Та за тях думата ,,стюардеса'' ,,кореком'' ,,на-Запад'' ,,Мерцедс-Бенц''и др. са символи на свобода,макар и илюзорно.Жената е имала мечтата да бъде нещо повече от другите и е станала стюардеса,после е осъществила и другата си мечта,и е заминала за Щатите.Разочаровала се е от реалният живот,но е изтрезняла.
88
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Охх, върнала се като...лайф коуч. Коефициент на полезно действие за родината 0.Усетила, че и в България са се пренсели западните шарлатании покрай Кобилкина Тонкин и знайни и незнайни чаровни празнодумци.
Само не знам защо са направили предаване за нея
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И на връх 24-ти март да има Българи, които обсъждат колко са лоши други Българи на shloiokava latinitsa... Срам и Позор за ВАС! Заслужаваме си "държавниците"!
86
5
 
16
 
! Отговори
Всичко е добре... преди 3 седмици
..само едно не мога да разбера - нужно ли е 20 години да миеш тоалетни, чинии или самолети, за да разбереш, че и в България няма да ти е по-зле?
85
2
 
2
 
! Отговори
pomkinq goveda преди 3 седмици
aaaaaaaaaaavxaaaaa