Проф. Константинов: Хората не са отвратени от гласуването

Необучените кадри и слабата организация в СИК са проблем
31 май 2019 10:35,
42

Традиционна слабост в работата на администрацията у нас по време на избори е, че се пренебрегва въпросът с обучението, както и че системата не е добре организирана. Това стана ясно от думите на председателя на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов, който гостува в "България сутрин".
Още по темата

Големият извод - българите не видяха ясна алтернатива

Според него редица хора оставали необучени, а от друга страна нерядко партиите предлагат хора на базата на свои критерии, а не на базата на професионализъм.

В студиото проф. Константинов прогнозира, че организацията на следващите избори ще е добра, но те като цяло ще са много по-сложни. Събеседникът на Златимир Йочев и Гергана Венкова определи класирането на Андрей Слабаков за ЕП като справедливо.

Гласуването на 26 май е било по-масово от това през 2007 г. и то при по-малочислено население, стана ясно още от думите му.

"Избирателите не са отвратени, но политиците не се постараха", каза в заключение председателят на "Информационно обслужване" Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
12
 
! Отговори
СЛАБОУМЕН преди 4 години
Ама, аз пак нещо не разбрах. Защо никой тук, до сега не написа и една добра дума за този наш "знаменит професор" ???
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избирателите са тотално отвратени.Дори тези които гласуваха, голяма част от тях биха гласували за нещо друго.Президентска република е единствената алтернатива в нашия случай и за нашия манталитет.
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вервали си на това което изхожда. Но нали трябва да запази сладката службичка на жена му на Летище София няма как да говори друго. Ако не говори това което са му наредили жена му ще литне като дърта патица.
35
9
 
3
 
! Отговори
Горски преди 4 години
Хората са очаровани от най-висшето,създавано от човек някога - член на БСП.Ама защо не избират да ги управляват тези честни,умни и интелигентни ангели на социализЪма?Късата памет е тежка болест за 24.6% от българските избиратели!Но е лечима...
34
2
 
18
 
! Отговори
Морски преди 4 години
Хората са отвратени от шайката ГЕРБ - мафиоти,изнудвачи,педофили,корумпирани,мутри.
33
1
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Впрочем,активността щеше да е и под 30%,ако ДПС не беше тръгнало да спасява ГЕРБ с подконтролните си гласове.....Кога ро*мите са били толкова активни на евроизбори,където досега не са се давали пари?Тия "хора" дори не знаят за какво са гласували(като вид избор)!
32
2
 
16
 
! Отговори
Този е преди 4 години
Велик изборен манипулатор.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Константинов да обясни какво означава РВД и как се започва работа там, може и Веско Маринов да му помогне..
30
3
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
32% процента избирателна активност какво друго може да бъде наречено,освен отвращение?На практика са участвали само твърдите ядра и платените гласове!
29
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратени сме и от теб!
28
4
 
27
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Хората са отвратени най много от елементи като теб,които нон стоп работят за "правилното" преброяване на бюлетините по време на избори.Човекът пенкилер,разбира от всичко.По всяко време знае за здравословното състояние на държавния началник и винаги се поздравяват когато приключи преброяването на книжата определящи броя на герберите тук и там.
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дядка, казвал съм ти и друг път, престани! Купи си една къщичка на село със "заработеното", сади си домати и люти чушки, решавай си судокото и остави тая работа на другите които все още не са ни писнали с глупостите си!До сега как пък никой не написа нещо хубаво за теб и подлизурската пасмина, чиито представител си и ти!
26
3
 
21
 
! Отговори
хмм... преди 4 години
Абе професоре, не само че сме отвратени, а направо сме отвратени до безкрайност! Нали знаеш какво е безкрайност в математиката? Викаш кадрите не били обучени. Ми да ги обучат бре! Ама да те питам професоре кой уважаващ себе си свестен човек ще се хване с тая работа бе господине, кой? Не видиш ли че в тия комисии се хващат или ***, или поставени , или изкукали пенсии за да си докарат бонус или такива дето за нищо друго не стават ака се пишат преброители на гласовете.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Profesorche,dokoga shte se vargaljate pred Gerb??!! Ako horata ne sa umoreni,otvrateni ot glsuvaneto,kak shte objasnite tolkova niskija protsent glasuvali Bulgarski grajdani?! Spored men te nenavijdat polititsite - bez izkluchenie i vie znaete zashto,i koi sa glasuvali,i zashto!!
24
4
 
23
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Вижте сега,аз може да съм с четрърти клас образование ама съм по умен от този професор.
23
5
 
32
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
От такива подлеци като теб са отвратени !
22
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато партиите направят нивото на България европейско, тогава ще ходя да им гласувам за представители в европарламента.
21
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как е възможно от този герберски пси хар да зависят част от изборите ,това лудост и всеки си мълчи!?егати държавата
20
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалък, не си пробутвай лъжите! Пред нас номера не минава! Ти не може да се изказваш от името на всички избиратели и твоето мнение е погрешно. Няма ли други социолози, политолози, че стоиш там до напикаване?
19
2
 
23
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Такива специалисти, не са анализатори, не са статистици. Те са там по телевизията заедно с медийния слугинаж на политическата класа за да формират общественото мнение, така наречените социологически проучвания, не са проучвания, те са препоръчвания, за това как те и политиците си представя обстановката. Така дори и да си си мислил да гласуваш за някоя не толкова популярна алтернатива се отказваш, понеже гледаш и според тях те нямат никакъв шанс. Всички работят в синхрон да си пазят местенцата...