Изборите за ЕС - с идеологическо значение, не с политическо

Хората, които управляват ЕП, ще са същите, смята Валентин Вацев
22 май 2019 11:46, Красимир Ангелов
10

2116 гледания   |  Още видео

Хората у нас не трябва да товарят предстоящите евроизбори със свръхочаквания, заяви в "България сутрин" геополитическият анализатор Валентин Вацев. Според него вотът в неделя няма никакво политическо значение, а по-скоро идеологическо.

Още по темата
Вацев бе категоричен, че дори и след изборите хората, които управляват ядрото на Европейския парламент, ще останат същите. Той обяви, че очаква на политическата сцена да излязат леви и десни популисти, които ще променят идеологическата картина в Съюза.

"Световните социологически агенции и водещите политически анализатори знаят, че тези избори няма да променят активното политическо статукво. Левите и десните либерали, които контролират ядрото на Европейския парламент, ще останат същите. Тези избори имат огромно идеологическо и социологическо значение. Те ще разрушат статуквото и вече Обединена Европа ще значи нещо друго. В сферата на властта ще се появят леви и десни популисти. Така ще се промени идеологическата картина. В следващите 6 месеца евролибералите ще се отбраняват срещу националистите", отбеляза Вацев.

ЦИК: Машинният вот – лесен, не може да се манипулира

Анализаторът заяви още, че евроизборите ще покажат и нагласата на електората за участие в местния вот в края на годината. Според него българското общество вече започва да "оздравява" и все по-често участва активно в политическия живот у нас.

"ГЕРБ трябва да покаже блестяща победа на тези избори и поради тази причина Борисов пое кормилото с двете ръце, за да демонстрира, че един Цветанов повече или по-малко няма значение. Той трябваше да си върне контрола над партията. Същото се случи и в БСП. Корнелия Нинова искаше да покаже, че партията може и без Станишев", коментира Вацев пред Bulgaria ON AIR.

Според него българският политически елит разрешава пред обществото своите "кухненски проблеми".

"Тези избори показват, че обществото започва да оздравява и българинът все по-трудно се лъже и все по-силно се дразни, когато го лъжат. Изборите преразпределят власт и легитимират власт. Тези избори няма да го направят. Те са важни само от гледна точка на идеологията", заяви още експертът.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Силен ход на ГРОБ,чрез този и подобни на него анаЛЛизатори,които непрекъснато пълнят екраните на телевизиите!Силен,защото Вацев е несъмнено един умен анализатор,поне според мен,но явно и той вече е купен под някаква форма за поредната стрелба срещу "популиззЪЪЪма",демек,всичко,което противоречи на "правилната" наредба от еврокошарата ЕС,зад която ехидничко наднича глобализаторът Сорос,видимият представител на задкулисито,което няма нито националност,нито държава!!!
4
2
 
4
 
! Отговори
Морски преди 10 месеца
Аз НЯМА да гласувам,БОЙКОТ на изборите,който гласува на тези избори значи подкрепя и гласува за Мафията.
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дедушка Мороз е гей!
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този ако искара още един мандат, ще стане е 300 кг .
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Честито.Айде няма да гласувам .