Радев: Член сме на ЕС и НАТО, но това не изключва връзки с Русия!

Отношенията ни постепенно се възстановяват, отбеляза Путин
300
Радев: Член сме на ЕС и НАТО, но това не изключва връзки с Русия!
Снимка: БТА

България е член на ЕС и НАТО, но това не изключва развитието на интензивни отношения с Руската федерация. Това заяви президентът Румен Радев в началото на срещата си с руския президент Владимир Путин днес в Константиновския дворец в Санкт Петербург.

Още по темата
По думите му втората им среща за такъв кратък период е ясен сигнал за новата динамика в двустранните отношения, които се базират на дълбоки исторически, културни и духовни връзки. Според президента ни това е сигнал, че двете страни желаят да развият тези отношения интензивно и конструктивно на взаимноизгодна основа.

Руският президент Владимир Путин посочи, че отношенията между Русия и България постепенно се възстановяват и допълни, че започваме да използваме резервите за активизиране на двустранните ни отношения, предаде БТА.

Българският президент отбеляза добрите отношения на ниво правителство и на ниво парламенти на двете страни, както и тези в областта на културата, науката образованието, туризма.

Стратегически партньори сме в областта на енергетиката и имаме потенциал това сътрудничество да се задълбочава, каза държавният ни глава.

Знаете, че вече придобихме два руски реактора, това означава и предполага, че Русия има място в изграждането на бъдещата ядрена централа, независимо кой ще спечели търга за стратегически инвеститор, коментира Радев.

В областта на газовите доставки и транзит също имаме дългогодишно партньорство. Искам по-подробно да ви запозная с това, че България продължава да модернизира и разширява своята газопреносна мрежа, с планове за изграждане на газоразпределителен център, газова борса, в ход е изграждането на интерконектори с нашите съседи, отбеляза той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сме придобили два реактора, а русофилите-предатели ги напрапиха, на държавата, както паметниците на съветската армия, под които е погребана цяла България !
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТова да не ти е Байко,да целува наред бузи и ръце-и на Меркел и на папи...Де култура,де...
13
12
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Набили са му манерката пак, но този път в Кремъл,да не видим позора.
12
9
 
14
 
! Отговори
Терсенето преди 4 години
Антибългарските продажни грантаджии и НПО та, пищят неистово срещу Президента на България...
11
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целувай Румене, целувай
10
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целуване на задница.и
9
24
 
16
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
привет от Германия Рубладжиите си личат от далече ! Този *** откакто е президент една дума не каза за незаконната анексия на Крим ! Рубло миризлива , русия незаконно анескира чужди територии и прекроява граници с налагане на насилие , а ти вместо да искаш санкции за руската коч.чина , ти искаш да задълбочиш отношенията на България с тази варварска дивашка страна ! Взимай си мръсните *** и заминавай в Сибир , не излагай България и българският народ пред света !
8
7
 
20
 
! Отговори
Браво ! преди 4 години
БГ интереса над западния слугинаж !
7
22
 
15
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Щом ЕС е наложил санкции на Русия, ние сме длъжни да се съобразяваме с тях, като член на общността.Руските моредери искат чрез енергийните си ресурси да подчинят цивилизованият свят. Това няма как да стане!
6
30
 
19
 
! Отговори
X преди 4 години
Импийчмънт за анти-българския Радев!
5
24
 
17
 
! Отговори
Анна Кирилова преди 4 години
Ех, тази любов на господин президента към Путин и Русия .. все натам го тегли, милия..
4
15
 
28
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Ген.Радев е пич и е истински генерал ,завършил генерал-щабна академия и минал през всички стъпала във военната йерархия.Ген.Тиква е обикновен милиционер ,не успял да влезе в милиционерското училище и станал пожарникар ,защото не му стигнал бала за ДС.Никога не е стъпвал в академия , и сложил генералски лампази с указ на Гоце и по предложение на А.Доган.
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, ше те изключим ние!И без това не вършиш работа!
2
13
 
32
 
! Отговори
Терсенето преди 4 години
Браво Румба!Прави и партия да смажеме главата на змията увила се около България!
1
13
 
33
 
! Отговори
Dmxxx преди 4 години
Поздравления.