В Северна Македония се възражда темата за българската "фашистка окупация"!

Милен Михов от ВМРО: Не можем да се съгласим с това!
Обновена: 15 юни 2019 17:41 | 14 юни 2019 21:12,
120


"Силно провокативна" нарече предложената от Скопие дата за съвместно честване на Гоце Делчев на 7-ми октомври (б.ред. датата, на която са преместени костите на Гоце Делчев от София към Скопие) Милен Михов от ВМРО. Той уточни, че 7-ми октомври 1946г. не е и отделна дата, тя е следствие на една политика, която е наложена на България от Съветския съюз и Югославия през лятото на 1946-та година.

Действието се развива в началото на 46-та година с участието на Георги Димитров и българска партийна делегация, извикана в Москва от Сталин. На среднощно заседание Сталин диктува буквално на Георги Димитров и нашата делегация, какво трябва да се направи. Трябва да се направи следното, цитира Милен Михов: “да се даде автономия на македонците в Пиринска Македония и има три изречения на Сталин, които са много красноречиви: "Какво от това“, казва “великият диктатор“, "че няма македонско национално съзнание? И в Беларус нямаше такова, после се оказа, че има".

След тази среща Българската работническа партия комунисти приема цяла поредица от мерки, първата от които е унищожаването на ръководството на ВМРО, на Централния комитет и на стотици активисти на ВМРО.

Следва насилствената македонизация, датата 7-ми октомври за предаване на останките на Гоце Делчев е избрана изключително уместно в ситуацията във Вардарска Македония, уточнява Милен Михов.

“Тя трябва да съвпадне с провеждането на първия конгрес на Народноосвободителния фронт на Македония и датата 13-ти октомври, която и до ден днешен се чества като начало на националноосвободителната борба на македонския народ срещу българските фашистки окупатори. С такова нещо ние не можем да се съгласим“, категоричен е Милен Михов от ВМРО.

“Направих преглед на реакциите в Скопие в последните дни. Там възраждането на старите тези за българската "фашистка" окупация, за враждебността на България през Втората световна война отново се възраждат, предупреждава той.

Повече по темата гледайте в предаването "Брюксел1", събота, 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възражда се темата не за българският, а за татаромонголският фашистки окупатор.
8
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти навсякъде в Сърбия и Македония има паметници свидетелстващи за делата които сме вършели там в периода 41-44.
7
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сталин няма нищо общо самите Македонци са искали създаване на македонска нация. Между другото Сталин е искал да създаде една огромна държава на Балканите и да я даде на нас и заради действията на фашисткия Сакскобуготки се е двоумил и я дава на сърбите. Следващия път като искате да заставете на страната не на Русия погледнете колко е картата на Русия и колко е на тия дето дружат с Русия и колко е вашата.
6
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да отречеш истината за бугарскиот фашистички окупатор в Mакедониja e същото като да отречеш турското робство в България.
5
4
 
8
 
! Отговори
Диплодок преди 4 години
"Там възраждането на старите тези за българската фашистка окупация, за враждебността на България през Втората световна война отново се възраждат"Авторката,съзираш ли нелепата езикова конструкциякоято си натворила!??
4
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там във Македония има един паметник на който пише какви са ги вършели българските фашисти. Туй подтиква македонските комунисти да се молят на Сталин. Питайте Мадридсият крадец какви са ги вършели хората на дядо му в Македония. Колко ястребинчета са застреляли в Македония ?
3
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Титостанско плашило и пародия на държава това е северната Македония и логично жителите и са мижави и злобни комплексари със смешна мания за величие.
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много прости хора има и повтарят едни и същи неща Там където е Македония сега е имало македонски комунисти те са искали да си направят автономия. Гошо Тарабата не може да откаже туй значи война между македонските комунисти и българските комунисти и двете държави изобщо По късно дори СДС и призна, че има държава Македония ако некой каже нема трябва да се стреляме с македонците, начело на войската ще турим тия от ВМРО.
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не коментирайте! Такива статии са ненужни.