Като граница между Руанда и Уганда – 7 км блокада на Маказа

Хора припадат от жегата
16 юни 2019 23:00, Нели Христова
60
Като граница между Руанда и Уганда – 7 км блокада на Маказа
Снимка: Facebook

Като граница между Руанда и Уганда, а не между две държави членки на ЕС - така описаха Маказа хората, които бяха блокирани в над 7-километровата колона преди Гърция, пишат от 24 часа.

"Не знаем причината да чакаме повече от час и вероятно още 2. Без вода, без тоалетни при 33 градуса. Няколко души припаднаха. Въпрос на организация или липса на такава", написа  в личния си профил почетният консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова. В момента тя и стотици сънародници са блокирани в колоната от автомобили, която едва помръдва.

"Все е било опашка, но като тази на 16 юни - никога, категорични са потърпевши. Още в 15 часа колоната стигаше 4 километра почти до втория тунел след българската граница. Мнозина обърнаха колите обратно и избраха да се приберат през Александруполис, Орестиада и ГКПП "Капитан Петко Войвода". Разстоянието е двойно, но поне не се чака на границата.

На 33 градуса сънародниците ни припадат на Маказа.

"Усетихме, че на Маказа е натоварено. Много автомобили с пловдивска регистрация минаха оттук, за да не чакат с часове там, независимо, че километрите стават много", казаха български гранични полицаи от "Капитан Петко Войвода". Те обаче предупреждават, че в почивните дни и при тях става натоварено.Особено, когато започнат към 18 часа да се прибират автобуси с български туристи, които са били на еднодневна екскурзия с плаж.

"Забравете Гърция това лято! Невъзможно е вече да се ходи в събота или неделя за един ден на плаж и обратно. Просто времето минава в чакане на границата", отчаяно коментираха хора от Кърджали и Хасково. Освен засиления трафик от румънски туристи към южната ни съседка, бавното обслужване е продиктувано от факта, че гръцките гранични полицаи са съкратени наполовина.

Някои оприличиха Маказа не като граница на две държави членки на ЕС, а като между Руанда и Уганда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
11
 
! Отговори
а преди 4 години
една дума: "шенген", няма проверки, няма контроли, просто си минаваш. Това е бъдещето, бтв, с всички плюсове и минуси (грамадно оскъпавяне не всичко).
15
3
 
8
 
! Отговори
Чичо Сашо преди 4 години
Въй, нашаткали минусите на чичо Митко. Да разбирам, че ви харесва да висите на границата по 4 часа, в жегата, с децата, без тоалетна... Тогава не се оплаквайте.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен21Че то ти си си *** бе.А простотията и мръсотията си я носиш с тебе в Гърция.Виждал ли си какво остава след тебе по гръцките плажове?
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
'Няколко души припаднали'. В Руанда 94 повече от 900 000 души бяха убити за 100 дни ( по 9000 на ден) благодарение на ненамесата на ООН. Бил К. каза че е най-голямата грешка на 'администрацята'. Тая знае ли изобщо с какво сравнява.
12
0
 
30
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Ами къде да ходят перничани и благоевградчани на море... На силистар ли?? 500км...ай сектир
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A bulgar general Radev im pali svesti za truda....
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемите са три. Първо, пълно е на Маказа с навлеци със софийски номера, които кой знае защо минават по този доста дълъг за тях път до Гърция, след като имат доста по-кратки варианти. Второ-румънската напаст. Заради тях и турците би трябвало като в Швейцария да въведат годишна винетка. Ние така и така си я плащаме, но част от навлеците ще размислят, а и пари в бюджета ще влязат. Накрая-има граничен контрол, защото не сме в Шенген. Помислете си защо!
9
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бях на плаж Липите, прибрах се за 4 часа в София
8
6
 
24
 
! Отговори
Здрасти преди 4 години
Нали нямате пари кво ходите в Гърция
7
12
 
26
 
! Отговори
Чичо Митко преди 4 години
Събота и неделя не се ходи в Гърция за ден плаж.Още повече това лято.Работи само по едно гише в посока.Ходете на хотелче с басейн в Кърджали,Момчилград, Златоград. Колко трябва да ти е акъла да висиш на границата в тази жега 4 часа??
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не знаете за Африка.В много отношения са по-напред от България.Това което ви показват на екрана е това към което са насочили обектива на камерата.Изостанали райони.Няма ли изостанали райони в България, Испания, Португалия, къде ли не?Поздрави от Африка! Добре ми е тук. Че дори и уважение срещам, което в България никога не намерих.
5
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те пък кога са били в Руанда и Уганда че знаят...Като стискате гербавата бюлетина така ще е - ако имахте нормално управление, още преди много години щяхте да сте влезли в Шенген, и на Маказа изобщо нямаше да има ГКПП! Ама с такива като Боко, Пеевски, Цацаров, Гешев - КЕШев и пр., как да ви пуснат хората в Шенген? Така че ще чакате и ще припадате, на никой не му пука за вас
4
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я нашто море кво му е?
3
3
 
30
 
! Отговори
Angel преди 4 години
Уганда е доста напреднала държава между другото.
2
2
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Или прекичка граница на друго място или самолет
1
19
 
20
 
! Отговори
Елин Сафридакис преди 4 години
Ами нормално защото гърците не са европейци и нямат нищо общо с бялата раса. Те са финикосемити и южносахарски номади и козари. Така че сравнението с Уганда, Руанда или Етиопия е съвсем уместно.