Хора от цял свят пристигат за годишнината от рождението на Петър Дънов

Навършват се 155 години от рождението на духовния учител
2 юли 2019 23:11,
9


Тази година се навършват 155 години от рождението на Петър Дънов - най-популярния духовен учител в новата история на България.

Петър Дънов произхожда от род на български възрожденци. Роден е на 11 юли 1864 г. в с. Николаевка, недалеч от Варна. През август 1888 г. заминава за САЩ.

Културното и духовно наследството, което оставя, е сред значимите у нас - повече от 5000 лекции, 150 музикални авторски произведения и танцът паневритмия, познат в целия свят.

За отбелязването на годишнината у нас ще дойдат хора от различни места на света, които търсят общ език, езика на духовното. Това стана ясно от думите на говорителя на Бялото братство Андрей Грива и режисьора и астролог Галина Герaсимова, които гостуваха в "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев.

Утре на летището кацат всички гости във Варна, а на 8 юли ще е началото на концертите в морската столица, следват Габрово и Пловдив, посочиха те.

"След 1989 г., когато бяха промените у нас, те идват за трети път. Ще бъде вълнуващо, много се плаче, трогателно е", разказа Герасимова.

"Песните на учителя са много духовни", подчерта пред Bulgaria ON AIR Андрей Грива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
В Ада шокирани от стандарта в Рая започнали масова емиграция, защото не е толерантно. Но прозрачна стена, силово поле, отделяло Ада от Рая. Тогава се появили пророци и казвали, че това са бели кахъри, има прераждане и на всичко ще му дойде времето. - Ти Христос ли си? - попитали обитателите на Ада, все евреи но и много чужденци също главно евреи. - Ти го каза. - Хехе, това искахме да чуем.
6
3
 
1
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 4 години
Че се исипат на летището само евреи и после че одат да плачат...
5
1
 
1
 
! Отговори
Лили Барута преди 4 години
Дънов - кой е тоя,питах и ми казаха: Некъв ***....
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига с това промиване на мозъци! забранявайте ги тия секти, иначе ше почнем да ходим по улиците и да пеем харе кришна!
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки сбърканяк в България си прави каквото си иска. Факт!По улиците обикалят зализани младежи- мормони. По баирите се веят бели фусти на дъновистите. По кафенетата седят брадясали батки и ботоксови силиконки. Из кварталите врещят мотоциклетите и беИнВенцата на дребосъци с къси чучурки. По площадите се веят пъстроцветни знамена на третополови. От радио и телевизя се вихрят чалгопитеци и некъпани роми.. и т.н.Да изреждам ли още?!
2
9
 
7
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Сектанти!
1
13
 
16
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Дънов, за огромно съжаление и разочарование, е сатанист-луциферист, както и "бялото" му братство. Занимавал се е с окулт и прераждане на душите, което е извън канона на Христовата Църква и несъвместимо с Християнството. Дълго време имах вътрешна борба със себе си да осъзная този факт и да го приема, но няма начин, истината е една! Не случайно видната Луциферистка Мадона като дойде в България отиде да му се кланя на гроба!