Заради нови касови апарати: Задава се скок на цените на такситата

Промените ще доведат до съкращаване на шофьори, опасяват се от бранша
59

Такситата ще поскъпнат заради нови касови апарати. От бранша обявиха, че това ще доведе до принудителното съкращаване на шофьори.

Още по темата
От НАП обясниха, че досегашният таксиметров апарат се заменя с нов, който трябва да е свързан с Националната агенция по приходите. Сегашните апарати нямат връзка с НАП и рядко биват отчитани.

"Teзи промени ще доведат до огромни разходи. За да бъдат оборудвани всички таксита в София, ще трябва да се вдигнат цените. А това несъмнено ще доведе до отлив на клиенти. Българското законодателството е единственото в Европа, което е в ущърб на таксиметровите шофьори", коментира пред Bulgaria ON AIR Малин Господинов от Националния таксиметров синдикат.

Според новата наредба за функционалните и техническите изисквания на които трябва да отговаря фискалната памет на електронните таксиметрови апарати, те вече трябва да са свързани с НАП и да покриват изискванията на прословутата Наредба № Н-18, срещу която възроптаха вече от туристическия бранш.

Красимир Цветков от синдиката пък бе категоричен, че изискването за нови разходи за оборудване на такситата ще доведе до ръст на сивия сектор в бранша, както и ще се стигне до съкращаване на шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Знаещия преди 4 години
До Патент....Как само ти знаеш,че такситата плащат патент? Никакъв патент няматова е общински данък такси.И се дължи данък на края на годината.
39
0
 
1
 
! Отговори
kolega преди 4 години
И се плаща 750лв патент които на вноски през тремесичие е 900лв ,но се тарсят плосак данак ддс,което не е било никога до сега от 2 години и 8 месеца.
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия па, само си търсят причина да вдигнат цените. Новите касови апарати са по 180лв. колкото една гума. Разделете ги на 1000 клиети месечно.
37
1
 
2
 
! Отговори
Колкото повече-- преди 4 години
стягат примката --толкова повече стават колите и шофьорите който не си плащат--на патента също му се намери цаката--то бяха проверки дебнене и накрая пак същото, тези апарати са 3-тите подред които всеки път са панацеята на НАП,още не са ги въвели НО нещата са измислени,пак след крайната дата дебнене после пак същото --и последната мярка ще е за да е редовно таксито вътре през 8-те часа трябва да има един от НАП един от ДАЙ и един от КАТ....от преди 86-год имаше нелегални таксита и пак ще има !
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господа първо се информирайте кое колко сърува и тогава коментирайте.Защото един апарат струва 350-400лв.И още нещо като се напиете кого търсите или се правите на големи мъже икарате пияни и убивате невинни хора и след това аз не исках съжелявам е тем подобни глупости.
35
1
 
0
 
! Отговори
продължение 3 преди 4 години
Та апарата ще показва точно работно време , а нещата са така в такситата ,че ако си точен към ДАЙ и НАП просто слизаш от колата,пълно е с хора на който се крепят българските тарифи защото досега са се скатавали ,само вижте колко пенсии има в такситата те нищо не плащат-ДА може всичко да се плаща ,ама в София трябва да са 2-хил таксита и да возят на 2-3 евро км качи ли се човек от народа няма да повтори--положението е или има такси за българите или няма пари за НАП..
34
1
 
1
 
! Отговори
абе 32-стига с подст преди 4 години
авените ви постове,само простотия и невежество ,женати да не е избягала с таксиметров шофьор ,като не са ти приятни не се вози при тях ,като нищо не разбираш не настроявай хората ,ами *** при тях и им ги говори тези наглости в очите,поне някой ще ти затвори устенцата...ти и още 2ма-3ма сте дежурните ,ако спът такситата хората ще им се стъжни ,още малко ако се вдигнат цените кой ще се вози ---а този апарат ще показва точно колко часа си работил /стоял в колата/ може и с 1-курс да си след 8-часа в
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да *** бакшишите.всичките големи фирми ги държат видни герберски кадри (като Москов и Фънди) и се чудат как да убият малкото останали малки конкуренти.
32
1
 
1
 
! Отговори
до 30 преди 4 години
Хахахахха таксито 10 км ролка на километър преход ли ти харчи хахаххахахах
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен30Бакшиш, мноог интересно си смяташ ролки, индиго и т.н. разходи за цял живот и ги съпоставяш с 1км превоз. Също си научи официалната азбука! Само знаете да ревете. Няма качество нито на автомобилите, нито на обслужването, само претенции! Познавам бакшиши, които изкарват мин. заплата за 3 дни чисто , но пак са недоволни от какво ли не и ходят по протести! Нагли и не ставащи за нищо!
30
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kolko struva edin kasov aparat i kolko garanty i service ima? Kolko struva 10 000 metra po 30 mm rolka s hartia za kasovite bonove? Kolko struva indigo za 10 000 metra po30 mm hartia? Kolko struva edin km prevoz s taxi?
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми не им ползвайте услугите.Нека умрат от глад.
28
2
 
19
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Голяма драма...голям рев...голямо нещо...Един касов апарат струва от 100 до 200лв. Колко изкарва един таксиджия на месец? 100лв. са ти една вечер на вън със семейството, даже може и да не ти стигнат...така че за к'ви фалити говорим...Проблемът им с новите касови апарати е друг, ама не искат да го кажат - че 95% от оборота е под масата...
27
0
 
8
 
! Отговори
трайчо преди 4 години
тези сега ги поставят под мониторинг снаредба н-18 и гледай смях. Ако в реално време решат от НАП да ги проверяват не може вече да се помпа с 100м на километър например и от там ще им намалеят приходите на бакшишите.А че тази наредба не може да влезне на 100% е ясно и на тези от НАП, просто има прекалено много и различни софтуери ползвани от фирмите, който трябва да се лицензират от НАП, а това няма да стане за ден или два
26
1
 
19
 
! Отговори
Патент преди 4 години
Бакшишите са на патентен данък по принцип, и с нови касови апарати, нищо не се променя за тях, освен че трябва да дадат едни двеста триста лева, което не е болка за умиране. Не знам защо реват толко. Тука някои тикви си пишат глупости колко да не заспят, данъци не щяли да плащат. Глупости пак казвам на патент са господа, ако не се плати патента няма разрешително.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ееее ама каквото и да стане всеки говори че трябва да вдига цената.Ами като ще фалират таксиджиите да ходят да станат шофьори на линейки, опит с изминати километри имат , е парите няма да са същите... никак, ама поне няма да са фалирали.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с Христо Бисеров, законът осъди ли го. Цивилизованата законопочитаща Швейцария даде ли информацията на българския съд за банковите му сметки?
23
1
 
18
 
! Отговори
мак преди 4 години
Законите са за всички. Както малко магазинче си смени апарати, така и таксиджиите да го направят. На какво основание искат да бъдат третирани снизходително?
22
2
 
28
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Добре де тази наредба 18 е за всички браншове, вече доста фирми големи и малки платиха разходите за новите касови апарати, само бакшишовците не искат. Какви са тези огромни разходи, които ще имат на един брой автомобил, като цената едва ли ще надхвърля 200-300 лева ? Тази статия е написана абсолютно тенденциозно или е платена, защото не е подкрепена с никакви факти ! Това не е обективна журналистика, а просто едно писачество !
21
3
 
16
 
! Отговори
така си е преди 4 години
Такси - лани веднъж, тая година - по-рядко.Услугата е с безобразно качество и изобщо не е алтернативен транспорт, поне за София. Дали ще висиш в задръстване в автобуса и тролея, или в таксито - разликата е само в цената.Е, има хора, които по-често от мен ползват, но това си е личен избор.Да не пискат бакшишите. Всеки плаща данъци.