Болниците в Северозапада - няма кадри, пациенти...

Няма да се закриват обаче отделения, във Враца ще има две нови
14
Болниците в Северозапада - няма кадри, пациенти...
Снимка: архив, БулФото

Няма да се закриват отделения в болницата във Враца и дори ще бъдат открити две нови -  за инвазивна кардиология и съдова хирургия.

Целта е по-комплексно обслужване на населението и увеличаване на приходите. Това е станало ясно на среща между здравния министър Кирил Ананиев и директорите на областните болници във Видин, Враца и Монтана.

На срещата е била анализирана дейността на всяко едно от отделенията в лечебните заведения. Основните проблеми пред тях са свързани с кадрите и все по-малкия брой на обслужваните пациенти.

Министърът е посочил, че се водят интензивни разговори с всички банки в страната, за да може да се рефинансират задълженията на лечебното заведение във Враца, съобщиха от МЗ.

В момента почти целият приход на врачанската болница е под запор от кредитори и поради тази причина се бавят възнагражденията на медиците.

Основният проблем на видинската болница са кадрите. За последната година финансовото състояние на лечебното заведение е стабилизирано, няма просрочени задължения и редовно се изплащат заплатите на медицинските специалисти.

Целта, която МЗ и ръководството на болницата си поставят, е да се подсили и мотивира медицинският персонал.

Без просрочени задължения и дори с положителен резултат работи лечебното заведение в Монтана. В него не се предвиждат структурни промени, тъй като няма сериозни проблеми и с необходимия медицински персонал. Ръководството е планирало сега и увеличение на възнагражденията.

Ананиев е заявил, че в момента Министерството на здравеопазването, НЗОК и БЛС работят по финализиране на новите медицински стандарти, новите алгоритми на клиничните пътеки, като успоредно с това се прави и анализ на ефекта от предвидените промени в наредбата за специализациите.

По думите му всичко това ще окаже положителен ефект върху работата на областните болници не само в Северозападна България, а и в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
след някоя и друга година ,,, ще ви стане зле,,,ще идете в местната болница и ооооооняма да има дежурни по отделениятаколегите ми лекари,,ще са в Западна Европа,,или в пенсия или умрели,,,а сестрите на гурбет..........мой състудент в Германия-10 000 Е -на месец,,,ха ха ,,,,това е,,,кви хиликоптери да купят,,,това са простотии,,,вижте в Доспат - какво стана без болница,,умираха в линейките по завойте за Смолянската болница,,,,предстой да видим,,,България,,след Българите,,,това е момчета....
9
1
 
4
 
! Отговори
джаич преди 4 години
УМБАЛСМ"Пирогов" се превърна във филиал на врачанската болница , почервеня от синовете и дъщерите на активните борци срещу фашизма и капитализма донесли със себе си селската простотия , алчност , подлост и безсърдечие , неспособни в професията поради вродена тъпота , ама способни на всичко.
8
1
 
9
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
КВИ ДОКТОРИ ИСКАТЕ, БЕ.....???!!!! НАЛИ, ПАРТИЙНИТЕ СЕКРТАРИ ДАВАХА БЕЛЕЖКИ ПРЕДИ, КОИ ОТ ДЕЦАТА ДА УЧАТ.... И КОИ НЕ, ЗАЩОТО БИЛИ ДЕЦА НА "НАРОДНИ ВРАГОВЕ"....??!!ВИКАЙТЕ СЕГА ВРАЧКИТЕ НА ВАНГА И КОЧОВСКА ДА ВИ ЛЕКУВАТ"!!!!!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За качествена медицина трябват пари за оборудване и кадри. Без тези две неща, по-добре я закривайте тая болница, защото хората не ще получат добра медицинска услуга! Вместо да финансирате зле работеща болница, купета 2-3 хеликоптера, да извозват спешните пациенти в София! Ще излезе в пъти по-евтино, пък и населението ще получи качествено медицинско обслужване.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Торта не се нуждае от доктори......според истинските "български" родолюбци!
5
1
 
15
 
! Отговори
65 преди 4 години
Няма кадри-няма пациенти.Ами поумряли са.То без лекари какво да правят
4
4
 
9
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Май....му на Северозапада .Да живее Люлин , Дружба , Бояна и Бункера .По да си го бяха взели власите
3
1
 
21
 
! Отговори
кръцни-срежи преди 4 години
няма лекари, няма сестри, но няма да затваряме отделенияе за кво са тия отделения, за безплатен хотел ли?особености на булгаристанското здравеопазване...
2
0
 
24
 
! Отговори
Мед. Сестра преди 4 години
Че то тези отделения си ги имаше и преди, началника на съдова хирургия го хванаха че е източил стотици хиляди лева.. Докато големите крадат, тия дето наистина работят обират трохите.. Рибата се вмирисва откъм главата
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромите са озлобени от високите цени и не могат да плащат.