Българинът се научи да не иска пари назаем от приятел, тегли кредит

Вместо по 200-300 лева от познати, 1000 лева от банката, коментира банкер
4 юли 2019 10:42,
142

Премиерът обяви, че българската икономика все повече изсветлява и нивото на прозрачност достига рекордните 79,1 пункта.

Лятото горещо много е добре... С кредит на море!

Борисов посочи, че по прогнози на работодателите през 2023 година нивото на индекса "Икономиката на светло" за България ще е на нивото на най-добрите показатели и с ръст от 15%.

"Разбира се, че е реалистично. Колкото повече се развиват електронните канали за разплащане, толкова по-прозрачна става системата по естествен начин", обясни банкерът Левон Хампарцумян в "България сутрин".

Според него има фирми, които са намерили достатъчно причини да разширяват дейността си в България, но за да за идват повече бизнеси тук, имаме нужда от квалифицирана и добре образована работна ръка.

През последните два месеца се наблюдава ръст от над 10% на бързите кредити
, които се теглят основно с цел почивка. Това показват данните на Асоциацията за защита на потребителите.

"Този бърз малък кредит е еквивалент на това да обиколите приятели, роднини и колеги и да вземете по 200-300 лева назаем, които ще върнете от следващите заплати. Ако едно ходене на море струва 1000 лева, има два начина да го направиш - да спестяваш предишните месеци или да заемеш от бъдещите си доходи", коментира банкерът пред Bulgaria ON AIR.

Според него повечето българи, които взимат кредит за море, са уверени в доходите си и не се притесняват дали ще могат да ги върнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
20
 
! Отговори
Безпартиен преди 4 години
Ако не може да намериш 3-4000 лева от сигурни приятели, които те познават добре имаш нещо сбъркано в приятелствата.... Да се тегли кредит за такива малки суми е безумна глупост.....
14
4
 
17
 
! Отговори
ДС преди 4 години
Запада успя да ни промие мозъците. Но за такива малки суми по-добре от познат вместо да даваш лихви на банките.
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
приятел да даде креди за море, по-скоро не, банка или бърз кредит - няма проблем. И дават не защото ви мисля по-доброто от приятелите ви, а защото те от това печелят, от неразумни кредити за неразумни разходи. Нямаш пари, не ходиш на море и готово.
12
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От много време на никого не давам и от никого не искам!
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки може да заработва и спестява не само за море,но и за други неща,но на никой не му се бъчка нещо добълнително или да се напъне,главата му да роди нещо различно от това да мрънка и да обвинява друг за всичко!Ми теглете си бързи кредити,плащайте по 50 % лихва и продължавайте в същия дух! На лихварите и на банкерите не им пука особено за вас!
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свършиха балъците да дават на "приятели" и подкараха банките.П.П. Статията платена реклама ли е??Защо не сте го отбелязали??"Бързи кредити от банки" ...........лихва 20% на годишна база.ЧЕСТИТу!!
9
3
 
30
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Кредит да идеш на море, че да му плащаш и лихвите после. О, сиромашия ганьовистанска! Добре че отдавна взех решение да се спася от тази бг кочинЯ!
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и приятел, приятел, ама като завлекат 3-4 пъти и спираш да даваш. Пък и какви приятели с този егоизъм и материализъм.
7
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,тук е прав ! -аз дадох на братовчед си 5хил лв преди 5г - рева,моли се .От тогава не ми е върнал нито 1ст ,не ми говори,не се обажда ,а ми беше като брат.Ако ги беше взел от лихварите ? А ?
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този нали го изгониха за КРАЖБИ ?!?!Какво търси в медиите пак??И мислех че е умрял вече.Мирише на земя.
5
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако я докарам до там,че не мога да извадя или да изтегла поне няколко хиляди,за каквото и да е и по което е да е време,по-добре да взема да се гръмна! Другият вариант-нямаш ама давай да се направиш,на това което не си,също не е много удачен! такива хора са обречени на мизерия и нещастно съществуване до живот!
4
6
 
32
 
! Отговори
Защото имахме преди 4 години
През соца и последено до към 95 година, българина разполагаше със спестявания и пари, така можеше да дава на заем. Сега на хората едвам им стигат парите да изкарат от заплата до заплата. Като нямаш, как ще дадеш на заем, парите са само в банките.
3
3
 
46
 
! Отговори
the Ghost преди 4 години
С годините промиване на мозъци, българина е докаран до тук - да разчита на банка вместо на приятел. Не мога да го разбера това кредитиране, било то от банка или фирма за бързи кредити. Днес ти трябват 1000 лв. за море, които ИЗМИНАЛАТА година не заделил, но теглиш кредит 1000, отиваш на море и в следващата ГОДИНА ще връщащ 1200 лв. Това ако не е малоумно и ***? Здраве му кажете
2
5
 
35
 
! Отговори
Приятел преди 4 години
От такава стабилност и 30 г демокрация и тиквокрация хората вече нямат пари масово. Oтиваш при приятел казваш му дай пари на заем. Той ти казва. Брато с 3 кредита съм вече... Искаме им пари ама те нямат банките са ги ограбили. Банкер = крадец и лихвар.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И не връща по добре да теглиш кредит