Българинът се научи да не иска пари назаем от приятел, тегли кредит

Вместо по 200-300 лева от познати, 1000 лева от банката, коментира банкер
4 юли 2019 10:42,
142

Премиерът обяви, че българската икономика все повече изсветлява и нивото на прозрачност достига рекордните 79,1 пункта.

Лятото горещо много е добре... С кредит на море!

Борисов посочи, че по прогнози на работодателите през 2023 година нивото на индекса "Икономиката на светло" за България ще е на нивото на най-добрите показатели и с ръст от 15%.

"Разбира се, че е реалистично. Колкото повече се развиват електронните канали за разплащане, толкова по-прозрачна става системата по естествен начин", обясни банкерът Левон Хампарцумян в "България сутрин".

Според него има фирми, които са намерили достатъчно причини да разширяват дейността си в България, но за да за идват повече бизнеси тук, имаме нужда от квалифицирана и добре образована работна ръка.

През последните два месеца се наблюдава ръст от над 10% на бързите кредити
, които се теглят основно с цел почивка. Това показват данните на Асоциацията за защита на потребителите.

"Този бърз малък кредит е еквивалент на това да обиколите приятели, роднини и колеги и да вземете по 200-300 лева назаем, които ще върнете от следващите заплати. Ако едно ходене на море струва 1000 лева, има два начина да го направиш - да спестяваш предишните месеци или да заемеш от бъдещите си доходи", коментира банкерът пред Bulgaria ON AIR.

Според него повечето българи, които взимат кредит за море, са уверени в доходите си и не се притесняват дали ще могат да ги върнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
дрън дрън!..Тоя реклама на кожодерите от "Бързите кредити" ли прави?..
34
2
 
19
 
! Отговори
анти преди 4 години
На банки не вярвам. Мерси!
33
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давам заеми от 1до 10 лева.По-големи суми НЕ!
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора внимавайте и с майсторите които ходят от врата на врата и искат да ви работят за малко пари не ги съжалявайте и не им давайте работа защото са измамници рекетьори водят си още бабаити и искат хиляди а полиция и прокуратура нищо не правят защото не било престъпление да ти искат и да даваш!
31
2
 
21
 
! Отговори
Може би преди 4 години
Какви глупости говори този. Всеки би предпочел да те вземе пари от приятели или роднини отколкото да тегли кредит да ги връща после с лихвите. Въпросът е че хората нямат пари.
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднъж един приятел ми вика дай 50 лв. до довечера ти ги връщам аз обаче довечера имах работа и като отидох след няколко дни ми каза, че си е купил обувки и не може да ми ги върне!
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха!Не знам как бих лежал на плажа и как ще мине почивката ако в главата ми се върти, че всяка минута ми е платена със заем.... И като знам, че спокойно мога и да не съм на море и да нямам тия лоши мисли. Аз и сега давам по 5-6 000 за море до голяма степен само по инерция, за пет дена ми омръзва и накрая само скучая и къркам алкохоли.
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братовчед ми си направи сватба с пари на заем!Една час дадох и аз и не ми ги върна след сватбата защото жена му не давала от парите които са събрали на сватбата да се харчат. мина време и майка му иска пари аз и казах да вземат от тия които събраха на сватбата а тя ми вика, че си е върнал заемите с тях след сватбата!
27
0
 
1
 
! Отговори
Маска на Гай Фокс преди 4 години
М.Д.
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз дадох на братовчед ми 300 лв. и той не ми ги върна а майкаму която е сестра на майка ми дойде на вратата и ми ги хвърли с думите от три места съм взела да ти ги върна !
25
0
 
18
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
Пари не искам и не давам, има си хора които си вадят хляба с тази РАБОТА , защо аз да я върша без пари.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вземеш кредит от банка, още по-зле ако е бърз- за текущ разход, почивка или въобще за разход, вкл и пари, които ще бъдат изядени и изпити трябва устройството, което стои най-горе да ти служи основно за равновесие, отчасти за красота.
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пари на заем не давам. Преди години дадох едни 200-300лв и "приятеля" ми върна на два пъти по 50 и до там . Който му трябват да събира, както правя аз.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майка ми даваше на заем на една комшийка дъщеря и докато следваше след време я срещаме на входа и тя и каза - Сега за какво си ми ! Никаква Благодарност да си беше теглила кредит
21
2
 
16
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Искам да изкажа задоволство, че при новините се използват снимки. Като му вида лицето на нещото на снимката - знам да не чета нататаък.Единствено в държава като България, инжинер-химик, без ден стаж в банка - може да бъде назначен за шеф на най-голямата банка в държавата и да си живее блаженно години, години... От прятели знам, че лицето на снимката не признава ни компютри, ни софтуер за анализ на риска. Той управлява с молив и кариран лист. Като кръстословица.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майсторите на покриви ти казват да си дадеш личната карта за договор уж гаранция а те карат да теглиш бърз кредит за да им платиш като кажеш, че нямаш 3000 лв. които ти искат в средата на ремонта след като в началото са ти казали 240 лв.
19
5
 
9
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
Аз пък си взимам назаем от приятели, като ми се наложи. Какви банки и кредити за 500лв. примерно.
18
0
 
22
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
До Анонимен,то и аз без да съм съвсим изкуфяла бабичка давах на приятели.Познайте дали ми ги върнаха.------сам си виновен. На Българин - нищо, освен шамар!Който не е давал пари на българи, той не се е парил.
17
0
 
46
 
! Отговори
Танер преди 4 години
В държава която се рекламира да теглиш кредит за да си платиш тока не ми я хвали и ми говорите за прозрачност и прочие......
16
0
 
21
 
! Отговори
баба преди 4 години
До Анонимен,то и аз без да съм съвсим изкуфяла бабичка давах на приятели.Познайте дали ми ги върнаха.Омъглиха се ,а и даже от някои не ти е удобно да си ги поискаш.Не са велики суми,но горчилката остава.Приятелството не.