Александър Йорданов: Намалената субсидия - зле за малките партии

Но свиване на политическото пространство било нужно
5 юли 2019 22:43, Екип на Bulgaria On Air
92

Гласуването на решението тази седмица партийните субсидии да се намалят на 1 лев е лошо за малките партии и добро за по-големите, които нямат проблем с влизането в парламента.

Това стана ясно от думите на евродепутата Александър Йорданов, който гостува в предаването "Денят ON AIR“. Малките партии щели да бъдат обречени в известен смисъл и на изчезване.

"Бяха създадени твърде много партии, ще има свиване на политическото пространство. То обаче е нужно, защото такова разплуване няма никъде другаде", посочи той пред водещия на предаването Николай Кръстев.

По думите на евродепутата така ще се стимулират процесите на обединение и коалиционност.

"Ще престане това развяване на партийни байраци под път и над път. Ако всичко бъде прозрачно, ще се знае кой от кого е финансиран", подчерта още събеседникът.

По повод номинирането на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия, Йорданов каза, че очевидно става дума за сериозна кандидатура.

Пред Bulgaria ON AIR евродепутатът подчерта, че след евроизборите, в рамките на разпределението на ключовите постове в Европа, сме свидетели на това, че е победила пакетната политика в Европа, политиката на пакетното договаряне и пакетния компромис.

"Бяхме свидетели на засилване на ролята на държавните лидери от една страна, но загуби парламентаризмът от друга. Това предизвика много недоволство в различни парламентарни групи", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Какво ни го навирате в очите тоя отвратителен човечец!Пет статии е заел в тоя скапан сайт!Ал.Йо ,не е човека който да коментираме, а лицето ,което трябва да бъде забравено!
47
0
 
1
 
! Отговори
бай даньо преди 4 години
малките партии да намерят начин да станат големи
46
1
 
2
 
! Отговори
баба Шматка преди 4 години
Народът е много малък, но за сметка на това е много про.ст. Но още може да се изпростява.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че колко партии трябват на един народ има няма 5.5 милиона???????????????????????Българските депутати са повече на брой от американския сенат!!!!!!!!!!!
44
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Един от многото червени другари,другари СеДеСали.
43
0
 
5
 
! Отговори
Хохо преди 4 години
Дядо му убил 9 комунисти
42
2
 
9
 
! Отговори
Гласуващ преди 4 години
И този политик е видял средните пръсти на 70 % он негласувалите българи на последните избори за европейски депутати. Може да каже на лидера си Борисов, че на следващите избори средните пръсти на българите ще са повече. Да ги броят статистиците и политическите лидери колко точно ще са.
41
1
 
7
 
! Отговори
Вернте ни Росен преди 4 години
нестига ча Росен Ококшкарникалиев го изрита от голямата политика и богатата субсидия, сега тръгнал да плаче. Редно е най-после титанът на Президенската институция, смелият Партиец и верен икономист, както и семействащ вече трето поколение само с 4 4ифта хорни тип високопланинска уфсъ да се завъре на сцената като парламентарист, като министър, като силен, боен и смел другар на другарите Боко Цвоко и Цачулинда Мара Цечара от Раб Факъ
40
2
 
8
 
! Отговори
Супатати=Субсидия??? преди 4 години
Александър Йорданов: Намалената субсидия - зле за малките партиида се разбира че Сандо Шепека е малка партия и да престане да нарича супата "субсидията"Той се подигра в Вапцаров, От сърце и душа желаем Сандо ШеПека едновременно да се разболее от разстройство и магарешка кашлица
39
4
 
5
 
! Отговори
пусти мерак за власс преди 4 години
До ИстинаОбразован не значи умен!Значи само,че някой има някаква диплома!В моята фирма имам двама пенсионери за охрана!И двамата са висшисти,и двамата за нищо не стават!
38
2
 
8
 
! Отговори
До Арменеца Гаро преди 4 години
Съгласен съм. Всеки, който се докопа до кокала вече мисли по-различно ! И нашият Сашко бая се е ошишкал.
37
2
 
11
 
! Отговори
Арменеца Гаро преди 4 години
Няма смисъл да се гласува и този човек Йорданов е доказателството за това.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Malkite partii sha gi dadem blagotvoritelno na patriarha v manastirite da gi razvajdat i otglejdat da porasnat golemi...
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А този търбух от коя партия е всъщност??? Спомня ли си?
34
1
 
10
 
! Отговори
Истина преди 4 години
времето на партиите е отминало, сега всеки трябва да е отговорен и да взема решения, а не да се правят групи (партии) които да облагодетелстват определени кръгове. Трябва ни нов строй в който достатъчно образованите да вземат решения!
33
0
 
21
 
! Отговори
Алекс2 преди 4 години
Добре де защо никой не пита а необходимо ли е в малка България да има 150 малки партии ? И всички те да сисат от народния бюджет ! И един лев им е много !!!
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н 10% що не се бръкне да плаща членски внос, да си издържа партията!
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече толкова сме потънал, че дори не прави впечатление колко отвратителни хора дават по телевизията и отиват да взимат пари в Брюксел.Дано този ужас свърши преди да се пенсионирам.
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След предложението за Цачева президент това е втората смешна издънка на гербъ да реанимират този жалък ***.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЛКО Е УМЕН , ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА И