Александър Йорданов: Намалената субсидия - зле за малките партии

Но свиване на политическото пространство било нужно
5 юли 2019 22:43, Екип на Bulgaria On Air
92

Гласуването на решението тази седмица партийните субсидии да се намалят на 1 лев е лошо за малките партии и добро за по-големите, които нямат проблем с влизането в парламента.

Това стана ясно от думите на евродепутата Александър Йорданов, който гостува в предаването "Денят ON AIR“. Малките партии щели да бъдат обречени в известен смисъл и на изчезване.

"Бяха създадени твърде много партии, ще има свиване на политическото пространство. То обаче е нужно, защото такова разплуване няма никъде другаде", посочи той пред водещия на предаването Николай Кръстев.

По думите на евродепутата така ще се стимулират процесите на обединение и коалиционност.

"Ще престане това развяване на партийни байраци под път и над път. Ако всичко бъде прозрачно, ще се знае кой от кого е финансиран", подчерта още събеседникът.

По повод номинирането на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия, Йорданов каза, че очевидно става дума за сериозна кандидатура.

Пред Bulgaria ON AIR евродепутатът подчерта, че след евроизборите, в рамките на разпределението на ключовите постове в Европа, сме свидетели на това, че е победила пакетната политика в Европа, политиката на пакетното договаряне и пакетния компромис.

"Бяхме свидетели на засилване на ролята на държавните лидери от една страна, но загуби парламентаризмът от друга. Това предизвика много недоволство в различни парламентарни групи", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
14
 
! Отговори
шах и мат преди 4 години
Гласуваш за Тиквун-получаваш Гаргамел!!
27
1
 
23
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Абсурдно е този индивид от миналото да гради бъдещето на България и Европа.Отврат.
26
0
 
11
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Horata koito rasru6iha I ogrbiha BG pak sa na opa6ka sa pari.
25
1
 
28
 
! Отговори
Мдаа преди 4 години
Такива като тоя ме накараха да изцвъкам синята идея в нужника!
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каза мистър 10%. Ай сиктир бе.
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малките партии са там само заради субсидиите така или иначе.
22
0
 
30
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Това човешко подобие освен че е начална учителка по образование е и агент на ДС ,а днес на ЦРУ ...
21
0
 
22
 
! Отговори
голем смех преди 4 години
Унищожавали комунизЪма пък наведени на глобализЪма /който е още по голям комунизЪм/, ха ха сме, смех !!!!
20
1
 
27
 
! Отговори
смях преди 4 години
комунистът Йорданов унищожавал комунизма:)))))))))))))))
19
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО САШО! ХОРАТА ТЕ ХАРЕСВАТ ЗАЩОТО УНИЩОЖАВАШ КОМУНИЗМА!
18
2
 
21
 
! Отговори
бай Шиле преди 4 години
ДемоКРАД и коза наяждане нямат !
17
0
 
14
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
избори'19 направи ЕС още по-соро'соиден, набутването на най-първите соц сор'осоиди стана по поръчка на либер'астите от сащ, също съюза германия франция - най големите слу'ги на либера'стите от сащ,а оттам по-лесното управление на всичките 28 слу'ги,финансовите удари срещу опозицията особено спонсорите и ще гледаме прокарване на всички сорос'оидни закончета в целия ЕС.
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баща му эастреля 7-те деца в Ястребино.
15
0
 
14
 
! Отговори
Бешев преди 4 години
До *** за смях...: Не само Нинова и козата , ами и 80 % от Българите носят такива надписи по телата си ,вследствие на седесаро-герберската политика за ликвидация на Държавата. Поне си признаха най после и се прегърнаха за бъдещи мръсотии.
14
0
 
11
 
! Отговори
Данчо преди 4 години
До Анонимен: Тоя ликвидатор се готви за бъдещата, сънувана от Борисов Президентска Република,в която ще получи един от главните постове ! За това хич не ги интересува ,че партиите щели да изчезнат. Не се притесняват и от това ,че ги наричат тоталитарни политици. Те си оплетоха кошниците.
13
0
 
13
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
До Медуза: Останаха една магарешка каручка хора от СДС- ликвидаторите на България ,но Борисов ги взе под шлифера си и даже ги прати в ЕС. Защото продажниците от СДС са ядрото на ГЕРБ и то не от сега. Без нито един депутат имат министри ,най главната комисия /КЕВР/ и къде ли не. Баламите нека ходят да гласуват и се карат помежду си. Това ,според Борисов и ГЕРБ е европейска демокрация.
12
1
 
17
 
! Отговори
kxxxx преди 4 години
този толкова ми е противен че не знам как изобщо има очи да излезе пред хората, толкова е гнусен, пфууу, вместо да е в затвора излиза нагло да "коментира", това е демокрацията - мижитурки и продажници да са на власт, ненаказани, необезпокоявани...
11
3
 
7
 
! Отговори
Курнелия за смях... преди 4 години
Хората от село Шарково разказват, че *** Нинова и козата, която тя прегърнала носели еднакви фланелки с надписи Герб ни убива...
10
5
 
25
 
! Отговори
българин преди 4 години
Много читави българи..Този път ще си направят труда.На изборите да отидат и гласуват. Много няма да простят на Борисов..Че е жаден за власт. И се "съюзи" не е правилната дума.А реши да вземе като гласове каквото може от бившият умрял кон СДС..Помним и политиката на СДС.Днес берем плодовете от политиката им тогава.Тази мракобесническа партия с членове като Йорданов.Вече не са актуални! Вече и Борисов и групировката му.Не са актуални!!!
9
1
 
25
 
! Отговори
Поредния оплакващ се преди 4 години
Това не е ли един хубав ден за т.нар."българска демокрация"?Другарю червен индивид по природа, а не е ли зле ежедневието на обикновените хора в тази територия - пенсионери,работещите-бедни или хилядите безработни? Хайде, малко поне,засрамете се!