Рехабилитатор с 388 лв. заплата – уволнен след пост във Facebook?

Според директора на хотела не публикацията е повод за уволнението
Обновена: 9 юли 2019 11:01 | 9 юли 2019 10:43,
294

Млад рехабилитатор публикува във Facebook фиша си от заплатата, заради което беше уволнен.

Преди дни Месут Юркюш споделя възнаграждението си като рехабилитатор в Балнеохотел ПРО АД Павел баня с възмущение.

Той посочва, че след 3-годишно обучение за рехабилитатор, и още 2 г. магистратура по кинезитерапия, е започнал работа с желание.

"С мерак влязох да работя по специалността. Но труда на един здравен специалист в България се оценява с 388 лв.", възмущава се Месут във Facebook.

Постът му предизвика възмущение и от останалите потребители, но и накара работодателя на Месут да прекрати трудовия му договор.

"Бях назначен на работа  сизпитателен срок 6 месеца и устна уговорка, че след втория месец ще ми повишат заплатата с около 150 лева. Минаха 4 месеца, обаче обещаното увеличение така и не получих", пише мъжът.

Той завършва поста си със заключението, че медицинските специалисти у нас не стачкуват, защото ги е страх да не изгубят работните си места.

Според директорът на Балнеохотел ПРО АД Павел баня Месут не е освободен заради поста във Facebook. Директорът Христо Чаушев посочва, че възнаграждението на младия рехабилитатор било 600 лева, а не посочените от него 288.

"Това е стартова заплата, защото той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна. Беше му осигурен и транспорт. Причината за неговото освобождаване не е публикацията, въпреки че той няма право да разпространява фирмени данни", заяви пред "Нова тв" Чаушев.

Мъжът беше уволнен, защото редовно отсъстваше от работа, без да има основателна причина”, посочи още Чаушев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
18
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
До професор 1Професоре, не мога да напиша това, което искам да ти кажа, защото не искам да ти кажа нищо хубаво, като например, че си ска. Па но човече с объркана сексуална ориентация. Но няма да напиша тези думи. А относно заплатата на човека - това не е заплата. Хора никога не се хващайте да работите за толкова пари ! Този пари са подигравка с хората!
17
3
 
34
 
! Отговори
Dtrumppp преди 4 години
Мислете малко бре магарета прости- на пьлен работен ден е бил и няма значения каква религия изповядва, бг гражданин еСтига манипулации
16
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на този човек, че показа нагледно защо в България няма специалисти по нищо.Успех му желая - по белия свят такива се търсят и им се плаща. Апропо - и 600.00 лв. да са - и това е подигравка за такъв труд на пълен работен ден.Но то си пише на фиша колко са.
15
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е сериозна професия. Хубаво е че може да опъня някоя по-сгодна пациеннтка докато я рехабилитира, обаче за това пари не се дават.
14
19
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Еми като толкова му е акъла да каже къде работи и колко точно взима ... Силна антиреклама направи. Много ясно, че ще го уволнят. Не се недоволства по този начин ...
13
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами той кво иска - за 2 часа работа на ден - 388лв не са малко пари. Това прави 1552лв ако работи на пълен работен ден. Една доста прилична заплата за България.
12
2
 
24
 
! Отговори
Dtrumppp преди 4 години
Факт е че се случва веднага след неговия пост- все пак може да се докаже с добьр адвокат. Защо сега а не преди както твьрди работодателя му че отсьствал от работаДа докоже колко пьти е отсьствал от работа и защо не го е уволнил преди а точно сега
11
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ми се струва че е турчин ?
10
1
 
28
 
! Отговори
sas преди 4 години
няма проблем. след 10тина години освен на море в чужбина, ще си ходим и да се лекуваме за елементарни неща там.
9
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типична картина и типичен работодател в Тикволандия...Гарантирано от гроб
8
13
 
10
 
! Отговори
D преди 4 години
По-важният въпрос тук е колко часов е работния му ден. Ако взима тази заплата за 2-3 ч. работа на ден, тогава няма място за оплакване. Всяка монета има две страни. Вече всеки иска още като започне работа и да взима хиляди, а опит никакъв. Понякога и компетентност.
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забележете,, уговорката'' била половината пари във плик другите превод в банката а и на четири часа го осигурява сигурно както е практика в цялата страна...мoшeници!!!
6
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то това рехабилитатор работа ли е. Какво точно правят ?
5
3
 
31
 
! Отговори
Dtrumppp преди 4 години
Нямат право да го уволняват заради това. Казва се дескримкнация,Да заведе дело срещу тия промити мозьци там и да ги осьди
4
2
 
55
 
! Отговори
Бъдещето преди 4 години
Лекари, рехабилитатори, мед. сестри; учители; инженери; шофьори - след около 10-ина години, когато няма да има никого за тези професии, чак тогава ще се осъзнаят, че нещо не е наред. И не е само до заплащането - условията на труд са повече от мизерни, а това са най-важните професии за една страна.
3
3
 
56
 
! Отговори
roslio преди 4 години
Лек път на младежа. Явно ще се изнесе и той от тук. Няма как да се оцелява така в тази нагло шуробаджанашка територия , защото е трудно да се нарече държава.
2
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не скочат заедно всички здравни работници няма да се оправи заплащането.
1
61
 
5
 
! Отговори
Професор преди 4 години
За смартфони и цигари имат пари ама 388 лева били малко. Месут щом иска по висока заплата да ходи в Европа или в Турция.