Рехабилитатор с 388 лв. заплата – уволнен след пост във Facebook?

Според директора на хотела не публикацията е повод за уволнението
Обновена: 9 юли 2019 11:01 | 9 юли 2019 10:43,
294

Млад рехабилитатор публикува във Facebook фиша си от заплатата, заради което беше уволнен.

Преди дни Месут Юркюш споделя възнаграждението си като рехабилитатор в Балнеохотел ПРО АД Павел баня с възмущение.

Той посочва, че след 3-годишно обучение за рехабилитатор, и още 2 г. магистратура по кинезитерапия, е започнал работа с желание.

"С мерак влязох да работя по специалността. Но труда на един здравен специалист в България се оценява с 388 лв.", възмущава се Месут във Facebook.

Постът му предизвика възмущение и от останалите потребители, но и накара работодателя на Месут да прекрати трудовия му договор.

"Бях назначен на работа  сизпитателен срок 6 месеца и устна уговорка, че след втория месец ще ми повишат заплатата с около 150 лева. Минаха 4 месеца, обаче обещаното увеличение така и не получих", пише мъжът.

Той завършва поста си със заключението, че медицинските специалисти у нас не стачкуват, защото ги е страх да не изгубят работните си места.

Според директорът на Балнеохотел ПРО АД Павел баня Месут не е освободен заради поста във Facebook. Директорът Христо Чаушев посочва, че възнаграждението на младия рехабилитатор било 600 лева, а не посочените от него 288.

"Това е стартова заплата, защото той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна. Беше му осигурен и транспорт. Причината за неговото освобождаване не е публикацията, въпреки че той няма право да разпространява фирмени данни", заяви пред "Нова тв" Чаушев.

Мъжът беше уволнен, защото редовно отсъстваше от работа, без да има основателна причина”, посочи още Чаушев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички депутати, министри, президенти и политици трябва да бъдат на минимална заплата и да получават минимална пенсия.Само тогава ще работят от сутрин до вечер за увеличаване на минималната заплата.
37
2
 
10
 
! Отговори
Язека преди 4 години
Няма как да ги осъди. При изпитателен срок работодателя има право да прекрати договора едностранно, без предупреждение и без обяснения.
36
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бил учил ... знам ги как учат турците. Те дори не могат да говорят нормален български. Вземат си изпитите като дават пари в плик на преподавателите.
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четейки коментарите, за сетен път се уверявам колко са ограничени гражданите на България.
34
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама защо е дошъл тогава в БГ. Да си беше стоял в Турция.
33
9
 
4
 
! Отговори
Зъболекар.. до 38 преди 4 години
Не,просто се научих да бъда по-добър в професията си,да мога повече неща,да работя след 5 вечерта или преди 8 сутринта някои дни,както и уикенди и предлагам уникална услуга.Какво не ти харесва?
32
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами за Павел Баня и тези пари не са си малко. То си е едно село, където кафето е още 0.20лв, хлябът е 0.45лв, а можеш да си купиш яйца, мляко и месо от комишиите на символични цени.
31
1
 
27
 
! Отговори
българска работа преди 4 години
400 лв заплата и 200 лв пенсия е подигравка!
30
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той да е доволен че все пак са го взели на работа и му дават някаква заплата.Много хора нямат и тази възможност.
29
3
 
17
 
! Отговори
Зъболекар преди 4 години
Аз като зъболекар преди 6 години започнах с 350 лева заплата-в замяна чистих и слугувах на един човек,който вземаше 30 000 на месец ,работих от 8и30 до 19и30.Даваше ми и процент от работата на моите пациенти,но без трудов договор,без нищо,в София,никога не вземах над 700 лева чисто.Накрая след като се научих на повечето неща се изнесох под наем,и почнах самичък,само за 2 години стигнах до 2300 средно на месец.Така че...обучете се и почнете собствен бизнес.
28
9
 
10
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Практиката показва, че тези, които са най-недисциплинирани, посредствени и най-малко знаещи и можещи, са и най-големите мрънкачи и фейсбук-оплаквачи.Един млад специалист, винаги започва на пробен период и с някаква стартова заплата а едва след изтичането на този период, договара става постоянен и съответно заплатата се повишава.След още година се повишава повторно и така, докато достигне обичайното ниво за този вид специалност.Никой, никъде няма да му даде добро заплата още при назначаването
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подигравка е и това, че го осигуряват под минималния осигурителен доход за длъжността. Т.е. заплатата му е 600 лева, а той плаща осигуровки на 831 лв.
26
26
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
И какъв точно специалист е тоя неук турчин. Да не би да е програмист или инженер случайно ? И тия пари са му много за нищоправене.
25
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като са му малко да си ходи в Турция. Там Ердоган ще му даде повече.
24
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тия пари са му много на тоя тюрк.
23
1
 
22
 
! Отговори
парапростак професор преди 4 години
В МБАЛ в окръжен град , свинете от МЗ и изп. директори на болници партийни креатури остойностяват трудът на квалифициран лекар със специалност на 600 лв. и искат кадри , качествено , ефективно и ефикасно здравеопазване и се чудят и маят защо няма будали да ги експлоатират и ограбват ? Може би ще си внесат лекари роби от Молдова , Тиквостан и Гербероландия ?
22
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е комунистическа инсинуация. В България заплата под 1 500 лв няма. Дори поо селата. В София стигат до 8 000 лв.
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Директорът Христо Чаушев посочва, че възнаграждението на младия рехабилитатор било 600 лева,======== Това е брутна заплата = чисто 450 лв. или по 15 лв. на ден - за храна, дрехи, обувки сметки или за кафе и сок даже нямаш....Жалка картинка сте Директореееее
20
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От фиша се вижда че заплатата му е 680 лв, това че има заеми, които си е теглил не е проблем на директора.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Згрешил си специалността моето момче! Тук е евроатлантическа България и вожда ни такива като тебе ги изхвърля вън. Трябвал си вместо рехабилитатор да се пишеш ром или чрез гората да влезнеш като бежанец и да живееш тук достойно. Толкова ли неси чувал у нас поговорката -школото е за глу.пави хора!