Рехабилитатор с 388 лв. заплата – уволнен след пост във Facebook?

Според директора на хотела не публикацията е повод за уволнението
Обновена: 9 юли 2019 11:01 | 9 юли 2019 10:43,
294

Млад рехабилитатор публикува във Facebook фиша си от заплатата, заради което беше уволнен.

Преди дни Месут Юркюш споделя възнаграждението си като рехабилитатор в Балнеохотел ПРО АД Павел баня с възмущение.

Той посочва, че след 3-годишно обучение за рехабилитатор, и още 2 г. магистратура по кинезитерапия, е започнал работа с желание.

"С мерак влязох да работя по специалността. Но труда на един здравен специалист в България се оценява с 388 лв.", възмущава се Месут във Facebook.

Постът му предизвика възмущение и от останалите потребители, но и накара работодателя на Месут да прекрати трудовия му договор.

"Бях назначен на работа  сизпитателен срок 6 месеца и устна уговорка, че след втория месец ще ми повишат заплатата с около 150 лева. Минаха 4 месеца, обаче обещаното увеличение така и не получих", пише мъжът.

Той завършва поста си със заключението, че медицинските специалисти у нас не стачкуват, защото ги е страх да не изгубят работните си места.

Според директорът на Балнеохотел ПРО АД Павел баня Месут не е освободен заради поста във Facebook. Директорът Христо Чаушев посочва, че възнаграждението на младия рехабилитатор било 600 лева, а не посочените от него 288.

"Това е стартова заплата, защото той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна. Беше му осигурен и транспорт. Причината за неговото освобождаване не е публикацията, въпреки че той няма право да разпространява фирмени данни", заяви пред "Нова тв" Чаушев.

Мъжът беше уволнен, защото редовно отсъстваше от работа, без да има основателна причина”, посочи още Чаушев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
7
 
6
 
! Отговори
до 204 преди 4 години
Ако е кадърен човекът, няма значение турчин българин....Никой не ви "изтласква", не лъжи. Просто това е най-лесното оправдание за мързелите. За всяка ситуация, в трудовите взаимоотношение, има две страни. Да, заплащането, на въпросния специалист, е смешно, НО той до колко е специалист? Да излиза на пазара и да е конкурентоспособен, това е! Ако тук не става, отива в следващия хотел/ болница/ център....Ще бъде оценен, със сигурност, ако е добър!
177
6
 
4
 
! Отговори
до 200 преди 4 години
Ами да си беше стоял на село. И без теб в София е пълно със сел таци.
176
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ПЛАЧАТ ЕМИГРАНТИТЕ СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИТЕ ЖИВОТЪТ ИМ Е САМОТА ТОВА Е ТЯХНАТА СЪДБА
175
11
 
2
 
! Отговори
Лютеничка преди 4 години
И плачат и емигрантитеее... и не растят край тях цветята, и нито чуват щурците да пеят... и плачат и емигрантите, животът им е самота... това е тяхната съдба
174
2
 
13
 
! Отговори
До 207 преди 4 години
За 30 години от Терминал 1 и 2 заминаха над 2 млн.български граждани в чужбина.На туй се вика упадък.Хахахаха
173
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 207"Чао бе, нежелания! Кво пищиш като съдрана кокошка по форумите, Терминал 2 те зове!"Пише за един кокошарник наречен България при това "модернизиран" от български "родолюбци"! Забавно е, комично е и си заслужава форумната тръпка! Е, на твой *** се пише но нали си родолюбец, а те родолюбците са търпеливи откъм "набези"!
172
5
 
15
 
! Отговори
Браво преди 4 години
В българия трудно ще срещнете точен работодател.С две думи......пълен упадък.Няма здравеопазване,няма икономика,няма земеделие,няма кадърни хора.Нищо няма в тази скапана държава.
171
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обичаааам шооопската салата (вече е по 10 лева), с мастика ледена да пия, и тигре-тигре и радка пиратка, искам пак да е 1997-маааааа
170
5
 
2
 
! Отговори
199 преди 4 години
Чао бе, нежелания! Кво пищиш като съдрана кокошка по форумите, Терминал 2 те зове!
169
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛЛНе се знае какво е ставало. Когато 1 работодател не иска да плаща или реши да те уволни, е готов на всичко, редно и нередно, за да го направи. И може да те очерня както си иска. Никой няма да го спре. Законът е в негова полза. Но работникът няма право да говори против шефа и против заплатата си.
168
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сирма,И докато се реши въпроса със заплащането - децата на децата ти няма да има кой да обучава и лекува. След което закриваме държавата. Хората, които работят тези професии, по-голямата част от тях са на преклонна възраст. Няма кой вече да обучава децата на точно науки и прочие.И значи викаш да се примирим това?, или да направим нещо по въпроса това да не се случи.
167
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 120да, турчин специалист. Кое странното? Пълно е с турци специалисти и висшисти, но ги игнорирате, изтласквате встрани от добри позиции и ги принуждавате да работят като нискоквалифицирани работници.
166
12
 
6
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
И на това турче не му е чиста работата. Не се е явявал доста пъти на смяна, няколко дисциплинарни е отнесъл. Като не му изнася заплатата - да не се занимава с това!
165
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко зло за добро! Млад и образован ли е, да вдига гълъбите от тая ко..на.
164
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се опитам да съм кратък.Този човек щом има магистратура се води вече кинезитерапевт(който желае може да запише и докторантура след това). Минал съм по този път и мога да ви кажа, че професията си е отговорна и напрегната особено, когато работиш в някой УМБАЛ, няма да влизам в подробности, че само за гледките на които съм бил свидетел не са си заслужавали заплатата ми от 450 лв. Накараха ме да избягам от държавата и хората, които смятат че специалисти като мен са разтривачи, масажисти и т.н
163
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бях на 1300 евро бруто в Словакия. Сега съм в София на 1200 лева бруто в София. Е не плащам наем но за това ли учих, чисто са 900 лева и под наем не мога да отида, а хората в София са по-гадни.
162
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е тук ще останат само мутри, чалгаджийки, Гала, политици, програмисти и телефонисти. Другите явно не сме желани.
161
13
 
6
 
! Отговори
Сирма преди 4 години
Този, когато е започнал да слидва не е ли знаел, каква е началната заплата! Това е положението. Същото се отнаса и за студентитемедици. Знаят, какво е положението и кандидастват, приемат ги, следват. Веднага започват неистове крясъци, че са им ниски заплатите. Само на тях ли? Те след няколко години се оправят. Нямя беден лекар в нашата страна. Има други професии, които са по.ощетени от тези търговци в бели престилки, които нища не знаят!!!!
160
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва в закон да се запише, че размера на заплатата не може да бъде тайна. Сега масовата практика е работника да подписва, че няма да казва каква му е заплатата.
159
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трагедията на България е, че (ако се сетят въобще) лекари, мед. сестри, учители, инженери, лектори и въобще всички квалифицирани специалисти стачкуват по отделно, а обществото не ги подкрепя(освен от вкъщи), резултатът - хората се изнесоха да работят навън, съответно и най-добрите ни ученици се ориентираха да учат и работят навън, защото разбраха, че в България не е престижно да си образован и не се цени техния труд както на Запад, а и някъде на Изток. :)