Вашите лични данни публични ли са? Проверете в сайта на НАП

До дни приходната агенция ще пусне приложение за справка
Обновена: 19 юли 2019 14:03 | 19 юли 2019 08:55, Камелия Цветанова
52
Вашите лични данни публични ли са? Проверете в сайта на НАП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като преди дни хакер пусна в публичното пространство 3% от базата данни на НАП, от приходната агенция разработват специално приложение, на което всеки може да види дали е злоупотребено с негови лични данни.

Още по темата

"На него всеки може да провери дали с неговите данни е било злоупотребено. Вероятно ще го пуснем до няколко дни", обясни говорителят на НАП Росен Бъчваров пред Нова тв.

По думите му вероятността с откраднатите данни да бъде направена злоупотреба е много малка.

"Трудно би било да бъде изтеглен кредит или да бъде регистрирана фирма, например", поясни Бъчваров.

"Конкретният сървър на НАП не е деклариран като критична инфраструктура. Не става въпрос за нещо, което застрашава живота", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: хакерНАПлични данни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
От бивол вече пуснаха търсачка за егн-тата!Тея пак се сетиха на време - да обещаят нещо дето някога щяло да стане ... евентуално!Мърлячи долни! Престъпници са тези - за затвора!
26
0
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Оffциии,оffци !!!
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като Бойко каза, че това момче е с уникални способности, защо просто не му отстъпи мястото! Стига геронтокрация и простокрация! И по места е така до последната административна службица! Най отпред са или калинки, или дъртофелници, а компетентни и знаещи скромни хора вършат реалната работа! Имаше един зам. министър на горите, може и още да е - сигурно 30 години е зам. През това време куцо и сакато стана министър, мина и замина.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народ от стадо оФце си избира *** за водач и става ТОВА.........Пак не гласувайтИ или пък пуснетИ бюлИтинкЪтЪ за Пожарния.......а после се питайтИ,"Що мЪ боли?"
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Трудно"??? би било да бъде изтеглен кредит или да бъде регистрирана фирма, например"ХА-ХА-ХА"Трудно" тук ми звучи като "Който не е поискал той не го е направил" !!!Тия не знаят на кой свят са.Бългаия е "тотална щета" (ТОТАЛКА).Който незнае какво значи "тоталка' да пита застрахователите.Такава я свърши Боку.Не че не го знаех още 2009та.Още тогава закрих всички бизнеси в Бг , разпродадох ВСИЧКО и заминах.
22
3
 
37
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Вече проверих-има ни цялата фамилия!И какво сега!?Последици и съд за вас!Ама нямало как да стане ,ако не докажа,че съм потърпевш!!!!Може да съм потърпевш,след година-две,тогава вече кервана ще си е заминал,а кучетата може да си лаят!Издънихте се отвсякъде и ни оставка ,ни срам -нищо!!
21
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев го дърпаха за някакъв безполезен доклад, който не бил върнал като премиер в деловодството! Представям си как премиерите лично разнасят документацията по етажи и канцеларии....! Сега - всичко нормално! По цял свят било нормална практика да те пробият в гръб!
20
2
 
13
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Оня е пуснат под гаранция, деянието не било опасно, ще му наложат глоба 1000 лв. Сега се водят преговори между фирмата и тиквената шайка - дали тоя да се признае за виновен, а фирмата да получи държавна поръчка за проверка на системите. Те милиционерите мислеха, че тоя веднага ще клекне, ама такава формална присъда ще му пречи много, и тоя се опъна, засега...
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в някои файлове има всички данни от ЛК, заедно с ЕГН, имена и т.н.общо взето само подписа и снимката липсватколко да е трудно
18
0
 
20
 
! Отговори
Защо да проверяваме преди 4 години
Нали НАП не е от критично значение. 5 млн ЕГН-та, 1000 лв глоба за "хакера". В България 50 ЕГН-та, номера на лични карти, адреси, банкови сметки, задължения струват ЕДНА стотинка. За една стотинка какво да проверяваме. Който мисли, че има банкова сметка в данните да сменя сметката. ЕГН-то, адреса и всичко останало вече му го има цяла България. Стойността на личната карта падна под билетче за ГТ. Ние вече ги проверихме в "онзи" сайт, на всеки на когото съм го казал му изписва, че е в данните.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този на снимката бая уплашено гледа може и той да участва в схемата :D
16
3
 
32
 
! Отговори
ЮЛНЦ преди 4 години
Имаш данни на достатъчно хора! Можеш да си регистрираш партия, да обявиш, че си провел социологическо проучване с 850, 1000, 1004 електорални офце - колкото щеш! А за по лесно - може да си регистрираш читалище - само 50 членове ти трябват за селце и 120 за град! И няколко документа, въпрос на 1 час време за не толкова изпечен мошеник! Сетне получаваш държавна субсидия, ходиш на 2-3 фолклорни фестивала и на екскурзия! 2-3 отчетни документа годишно.
15
0
 
14
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
После може да ме обвинят, че съм ги хакнал.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Този въпрос може да се зададе от журналист директно на Трифон Павков, директор на дирекция "Анализи и прогнози" в НАП.
13
2
 
34
 
! Отговори
цитат преди 4 години
Кеворк Кеворкян: "Тия дни видите ли по телевизията някой на държавна ясла да оправдава или омаловажава катастрофата заплюйте го, макар и мислено."
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ааахахаха а Павков защо има файл qneqnev с 1 000 000 егн-та, имена и доходи?това не е за злоупотреба, а просто така, нали
11
1
 
38
 
! Отговори
Ужаст преди 4 години
На Ваше име и с вашите данни някой е изтеглил Бърз кредит! Очаквайте момчетата по обезпечаване връщането на кредита да ви посетят! Работата е много, много сериозна! И това е от най невинните опции! Току виж са ви направили сопственик на предприятие и фирма с огромни дългове, или без да знаете сте се развели или омъжили и продали апартамента, къщата и нивата! Преди време май продадоха и колата на главния прокорор!
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСТАВКА и СЪД за Горанов! Да чакаме ли да падне НАП както падна КТБ?!? Защо Искъров го преместиха на друга службица, а не е в затвора?!? Докога ще се подиграват дупетатите с народа?!?
9
1
 
9
 
! Отговори
НАПук преди 4 години
На всички са "публични" и то не отсега, ами от 20-30 години, просто сега нетя е по-разпространен и поредния "пробив" предизвика overreaction.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи само това колко шум вдигнаха за няколко дена ,ме кара да си мисля че всичко е театър с цел да се прикрият истинските им мотиви. Точно както биха действали банда лъжци и мошеници.

Спонсорирани публикации