ГЕРБ търси нови кметове в поне още три областни градове

Кой ще излезе срещу кмета на Монтана, който се готви за шести мандат?
Обновена: 31 юли 2019 15:50 | 23 юли 2019 13:00, Веселина Йорданова
71
ГЕРБ търси нови кметове в поне още три областни градове
Снимка: архив, БулФото

Поне още трима от кметовете на областни градове, които са избрани с подкрепата на ГЕРБ, няма да бъдат издигнати отново от партията на Бойко Борисов, пише “24 часа”. В момента от партията имат 21 от 28-те кметове на областни градове.

Освен обявилия вече оттеглянето си Иван Тотев в Пловдив, партията на Борисов ще снеме доверието си от кметовете на Русе Пламен Стоилов, който довършва втори мандат и на Видин инж. Огнян Ценков.

Още по темата
На косъм бил и кметът на Разград д-р Валентин Василев, който е бивш областен управител и два пъти депутат от ГЕРБ.

Преди да го разжалват окончателно, в централата обаче чакали реакцията на областната структура на ГЕРБ.

От партията не бързали, щели да направят внимателен подбор, за да се спрат на хора с авторитет, не само с професионални качества. Шанс имали и напълно непознати до момента в политиката лица. Тези кандидати са от любимите на лидера Бойко Борисов още откакто влезе в политиката като кмет на столицата през 2005 г. Тогава той заложи на нови хора и вкара като зам.-кмет в общината шефката на 73-о училище Йорданка Фандъкова.

Сега тя привършва трети мандат начело на София. Фандъкова и колегите ѝ от Бургас Димитър Николов, от Варна Иван Портних и от Стара Загора Живко Тодоров са сочени в партията като безспорните ѝ отличници в местната власт.

ГЕРБ търси кой да излезе срещу абсолютния шампион Златко Живков, който управлява Монтана вече 5 мандата и ще играе и за 6-и.

Още не е ясно и кого ще прати Борисов срещу кмета на Плевен Георг Спартански. Информациите, че номинираният преди 4 г. от вече разпадналия се Реформаторски блок, ще получи сега подкрепата на ГЕРБ, били силно преувеличени.

На нов човек ГЕРБ ще заложи и в Хасково, където сне доверието си от Добри Беливанов още преди 2 г., когато пламна войната между него и бившия депутат и министър Делян Добрев.

Номинация за нов мандат ще получат 15 действащи кметове на ГЕРБ в следните областни градове:

Атанас Камбитов в Благоевград, Димитър Николов в Бургас, Иван Портних във Варна, Даниел Панов във Велико Търново, Калин Каменов във Враца, Таня Христова в Габрово, Корнелия Маринова в Ловеч, Вяра Церовска в Перник, д-р Юлиян Найденов в Силистра, Стефан Радев в Сливен, Николай Мелемов в Смолян, Йорданка Фандъкова в София, Живко Тодоров в Стара Загора, Дарин Димитров в Търговище, Любомир Христов в Шумен и Георги Славов в Ямбол. Подкрепа ще получи и Петър Паунов в Кюстендил, който преди бе кандидат на РБ.

С номинация за нов мандат ще бъдат зарадвани около 90% от действащите районни кметове на София, твърдят източници от ГЕРБ.

Местата си в Столичния общински съвет няма да запазят всички действащи негови членове, като листата, която ще води кметът Фандъкова, ще е ясна в последния възможен момент.

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров пък е най-вероятният кандидат на ГЕРБ за овакантения от Тотев пост, но не и единственият. Упорито се споменава и името на кмета на район “Централен” Георги Стаменов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги жали Герб те така са се налапали ще им стигне и за пра-пра внуците ....Жалко за България ,еле северна България ,първо ги изядоха комарите ,сега им избиха прасетата ,чумата Герб унищожи останалите българи ...
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горкият Герб какви времена настанапа....Държавата се тресе отвсякъде....Севера дето го бяха отписали и сега чумата ще го довърши ,бизнесът риве че се къса че един вълшебник ги хакна и им иззу гащите и всичките им срамотии ще се гледат не само у нас ами у цел свет,патриотите са били скарани ,кой ги брои пък тях ,сега първостепенна и неотложна задача на Герб е да си сложи на мястото на Цацаров следващият удобен да ги пази от *** които сами сътвориха.....
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИВАНЧЕВА АКО СЕ КАНДИТАТИРА ЗА КМЕТ НА СОФИЯ, ЩЕ СТИГНЕ ДО БАЛОТАЖ ! ДАНО ПАК ИМА СИЛИ ДА СЕ ВПУСНЕ В БИТКАТА С МАФИЯТА !!!
52
0
 
10
 
! Отговори
Бивш гласуващ преди 4 години
Преди време напуснах една общинска администрация, ръководена от гербджийски кмет, заобиколил се с мутренските си заместници, директори, началници, експерти, специалисти... калинки, всичките членове или симпатизанти на герб. По-нагло и некомпетенто управление на родната ми община е нямало. При напускането ми едно цвете, едно "благодаря" не получих за къртовския ми дългогодишен труд. И знаете ли защо? Защото не им играех по гайдата, не исках да слугувам повече на тези жалки, самовлюбени наглеци.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търсят се мераклии за къщи за тъщи ,за лукс апартаменти на половин цена ! Условието е само едно да целуват ръка !
50
1
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Специално за кмета на Монтана е прав. Кмета претърпя типичната за всички нови политици от "Гордея се, че съм най-младия делегат на конгреса на БКП!", получи за една нощ катарзис, и осъмна убеден СДС-ар, и премина с помоще на СДС-то от обикновен учител по история, до кмет. После-независим, сподкрепата на....Даже и на Герб.В манталитета си е близнак на Бойко-не минават пари за каквото и да е покрай него, всичко е бутафория и имитация, местни обръчи, интегриращи се...
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-важното е да са бивши активисти на СИК. Така Господин Премиера ще е запознат с работата им и ще знае до колко може да им се довери. Все пак "наши" хора да са на власт.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма паника в Герб.....всеки ден нов цирк само главните герои са СЪЩИТЕ ! Много бързат да си изберат главният обвинител , трябва им удобен чадър ,но срива е на всички нива....И да ревете и да не ревете все тая ,защото и Европа се променя и Къовеши вече е на линия....До сега Герб който се доближеше до тях го сдъвкваха и изплюваха сега е ред на Герб да бъде сдъвкан и изплют !
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да кажат за къде им трябва човек и веднага се местя от София на село!Мога да се навеждам до земята с изпънати колене!
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧичоВземи си я в къщи чичовото тя е много послушничка и е отличничката на Герберското некадърно правителство . Не ми трийте коментара моля , каква е тази цензура !
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
служиш ставаш милионер и ти свалят доверието да ходиш да си ядеш паритеи назачават друг кандидат за забогатяваненяма кмет на гербавите който да не е за затворатия дето ги махат народа като ги види и повръщадаже и гл.уп.аци.те дето са гласували за тях
44
15
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Хубавото е, че за на Софията не е нужно да търси - имаме си кметица като злато (дано се кандидатира за още един мандат, се моля)!
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
Хайде стига вече с тоя Портних!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Още на миналите избори не го искахме.
42
1
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Кмета на Стара Загора не беше ли голям смeшник кой пак ще го избира.
41
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-важното е да целиват ръка като Барни Ръбъл
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кмета е най-важно да работи за благото на тези който са го избрали!Обаче в реалния живот е точно обратното и това е политика спусната свише.
39
2
 
15
 
! Отговори
1 преди 4 години
Аз пък почвам да уча втори чужд език и ще се възползвам от правото си да живея в чужда, цивилизована страна, докато още може! Писна ми от глупостите и оправданията на всички! За съжаление истината е една - много хора, българи, напуснаха страната и тук.. останаха ... такива каквито останаха :), вкл. и аз! Ама няма смисъл! Процеса е много дълбок и дълъг и е в момент на задълбочаване на негативните процеси. Към пълната анархия сме я подкарали...
38
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търсят се нови кандидате за Къщи за тъщи ,за покупка на имоти на половин цена .Единственото условие е слугинаж и да са на каишка ,да са зависими !
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще намерите бе,*** колкото щеш!!!
36
0
 
10
 
! Отговори
Гражданинъ отъ Русе преди 4 години
До РусенецЪМного зависи, в която част на града живееш. При мен основно са си хиндийци, които правят сватби всяка събота-неделя. Мехмед, Фатме, Али Раза и т.н. при мен няма, за сметка на тях като бонус към хиндийците има крадливи "българи", единият от които снощи го преби една бясна домакиня с 2 деца. Иначе съм съгласен, че града дооооста се обезлюди, който не вярва да мине някоя сутрин тези дни покрай паспортното на МВР-то.