Казармата – отскок за желащите да станат полицаи

Проектозаконът за доброволната военна служба е готов
11 авг 2019 12:30,
78
Казармата – отскок за желащите да станат полицаи
Снимка: архив Булфото

Този който е решил 9 месеца да се откъсне от среда, семейство, образование и да се обучи да защитава страната за мен има повече основание да претендира да работи в полиция, в служби за сигурност пред този, който предпочита да си пие бирата и да си кара студентски ергенски живот.

Това заяви след парада по случай 140 години ВМС във Варна военният министър Красимир Каракачанов.

"Идеята за доброволна военна служба е стара идея, законът е готов, минал е през всички нива в МО и трябва да бъде внесен в парламента. Там се предвижда хората, които искат да получат доброволна подготовка, да сепобучават на три етапа - 3, 6 и 9 месеца, след което ще бъдат зачислени в резерва. Докато получават тази подготовка те ще имат защитата на закона, че работодателите няма да им нарушат кариерното развитие.

Още по темата

И на трите фирми, подали оферти за патрулните кораби , ще им бъдат зададени въпроси и ако всичко върви нормално до края на годината трябва да имаме сключен договор с една от трите фирми, които са участвали в конкурса. Едната ебългарската фирма „Делфин”, другата е немска и третата е италианска. Сега ще получат писмата, за да коригират офертите . Финансирането е с 820 млн.лева, без ДДС, осигурено, гласувано е от НС и е заложено в бюджета.

"Моята амбиция откакто съм станал министър на отбраната е да се променя социалния статус в армията.виждате, че в две поредни години увеличаваме заплатите на служащите с 10%, по наши разчети смятаме да направим това и в бюджет 2020", добави министърът.

Каракачанов каза още, че проектът да нови бронирани машини се работи, макар и бавно. Командирът на флота, контраадмирал Кирил Михайлов, заяви, че флотът ни ще търси минни ловци втора ръка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
17
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Полицията не може да намери кадри щот всичко е наркомани и алкохолици не че няма кандидати има и то много ама нефелни
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя въобще не прави разлика между полиция и армия. И седнал да ми се пише министър. Срам.
31
2
 
14
 
! Отговори
пфу преди 4 години
Истината е една, докато българите не се научите да излизате и да гласувате масово ще използват ромите за тази цел и ще ви управляват и дерат, както си искат. А вие си стойте у вас като овце пред заколение и чакайте някой да ви "оправи". В такъв случай винаги ще се намери кой да ви "оправи" щом си траете.КАТО ОТКАЗВАТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ СИ МИСЛИТЕ,ЧЕ НАКАЗВАТЕ ПОЛИТИЦИТЕ, А ИСТИНАТА Е ТОЧНО ОБРАТНАТА НАКАЗВАТЕ САМИТЕ СЕБЕ СИ. Ромите с техните гласове избират тези които вие не искате да ви управляват
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Криптофашизоидът съвсем отпусна края на дрънкане на глуппости.
29
1
 
6
 
! Отговори
пфу преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙ 26Ти за ромите не го питай сега? Те са защитен вид и са в червената книга на политиците - все пак избори идват. А ще ги "интегрират", когато цъфнат налъмите. Той вече забрави, какво е приказвал по техен адрес. Това е било към момента за трупане на рейтинг. Сега момента е друг - изборен така, че не се надявай да чуеш от него гръмки слова по адрес на ромите.
28
5
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ГОСПОДИН АТАКИСТА Е ПРАВ ИМА ВОЙНИЦИ КОМПЛЕКЦАРИ ПОНЕЖЕ СА САРИ КУЧЕТА НОВОБРАНЦИТЕ СА ЗАЙЦИ И ГИ ТОРМОЗЯТ
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статия с толкова много правописни грешки досега не бях чел. Явно нивото на журналистиката в България рязко пада.
26
1
 
11
 
! Отговори
пфу преди 4 години
Че кой е толкова луд, че да иска да става полицай ? То ако беше толкова хубаво там щеше да има наплив от желаещи и да няма места, а то е празно и никой не иска да ходи там, че да го юркат къде ли не и то за заплати, които хората могат да ги получат навсякъде, че и по-големи, за къде къде по-спокойна работа. Аре нема нужда. Който иска да слага каскет да тича там, ама нещо няма мераклии.
25
2
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ГОСПОДИН КАРАКАЧАНОВ А РОМИТЕ КОГА ЩЕ ИНТЕГРИРАТЕ ТЕ БЕЗЧИНСТВАТ ЗАКОНА ГИ ПАЗИ ЩО ТАКА
24
2
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
А ПОЛИТИЦИТЕ НЕ МИСЛЯТ КАК ОЦЕЛЯВА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК
23
0
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Има една разлика между доброволната и задължителната казарма. В доброволната влизат хора, които искат да се научат да си боравят с оръжие, да се научат на военна дисциплина и да уважават другите войници- колегите им. В задължителната влизат всякакви отрепалки които си мислят, че като си по- силен физически и си с по- голяма служба от тях трябва да ги тормозиш, щото видиш ли ти бил си старо куче, а ония новобранци.
22
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Иван отново иска умиращи от глад наборници имилиардерстващи от този глад михомиховци!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 20 Не сме против добртоволната, а против задължителната казарма, щото ние дето сме карали задължителна знаем най- добре че това е едно загуба на време и второ- да гледаш всеки ден иддиоти които малтретират войниците влезли не по собсвено желание там.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво е да има казарма, но не искам толково много безлична полиция която само да крепи власта.
19
9
 
5
 
! Отговори
Гйнбкк преди 4 години
Немога да разбера защо всички сте оротив казармата ,сега данеби дае по хубаво с тия ,как да ги натечеш гейчета ли бяха .Нече едно време ги е нямало
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 16 Да, дето сума ти иддиоти викат- в казармата ставаш мъж. Няма такава простотия просто! За 1 година служба се нагледах на иддиоти вътре и нито станах по-голям мъж, нито нищо.Излязох си все същият, но станах свидетел на толкова простотия, че едва ли някое друго същество освен човека е способно на такава.
17
2
 
16
 
! Отговори
бг арми преди 4 години
Чудесна възможност за полуидиотите да станат пълни иди0ти.
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14 остави това.Питай сред твоите приятели знаят ли за такива случаи аз сред моите съм питал пък и сам знам, в казрмата този който влезе от по-тихите както ги нарече излезе психически смазан някои излязоха и със следи от побой и някои дори откачиха.А един куп като влязоха харесваха жени, а като излязоха вече харесваха мъже.Отврат пълна.Пък за дисциплина ти или я имаш или не.Който я няма чака да свърши казармата и се разпасва пак, който а има и без пак нея си я има.
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задължителната казарма е диктаторски приом. Тя не създава мъже, а създава власт. Толкова ли сте тъпии, че не го разбирате 70 год вече. Мъжа си е мъж или се раждаш така или не. Другото са фантасмагории на шапкари.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12 то да е само той с мед да го нахраниш.Сети се кои са върлите защитници на доброволни и недоброволни казарми Каракачанов,Сидеров, Симеонов, Бареков от всичкк тях нито един не д влизал в казарма и можеш и сам лесно да го провериш.Но изпитват неимоверно желание да вкарат други там.Ще ти кажа и защо първо не искат да плащат заплати а да им се служи без пари и второ външните им господари имат много оръжие за продан с което да си финансират войните, а казармата е добър мотив то да се купи.