Казармата – отскок за желащите да станат полицаи

Проектозаконът за доброволната военна служба е готов
11 авг 2019 12:30,
78
Казармата – отскок за желащите да станат полицаи
Снимка: архив Булфото

Този който е решил 9 месеца да се откъсне от среда, семейство, образование и да се обучи да защитава страната за мен има повече основание да претендира да работи в полиция, в служби за сигурност пред този, който предпочита да си пие бирата и да си кара студентски ергенски живот.

Това заяви след парада по случай 140 години ВМС във Варна военният министър Красимир Каракачанов.

"Идеята за доброволна военна служба е стара идея, законът е готов, минал е през всички нива в МО и трябва да бъде внесен в парламента. Там се предвижда хората, които искат да получат доброволна подготовка, да сепобучават на три етапа - 3, 6 и 9 месеца, след което ще бъдат зачислени в резерва. Докато получават тази подготовка те ще имат защитата на закона, че работодателите няма да им нарушат кариерното развитие.

Още по темата

И на трите фирми, подали оферти за патрулните кораби , ще им бъдат зададени въпроси и ако всичко върви нормално до края на годината трябва да имаме сключен договор с една от трите фирми, които са участвали в конкурса. Едната ебългарската фирма „Делфин”, другата е немска и третата е италианска. Сега ще получат писмата, за да коригират офертите . Финансирането е с 820 млн.лева, без ДДС, осигурено, гласувано е от НС и е заложено в бюджета.

"Моята амбиция откакто съм станал министър на отбраната е да се променя социалния статус в армията.виждате, че в две поредни години увеличаваме заплатите на служащите с 10%, по наши разчети смятаме да направим това и в бюджет 2020", добави министърът.

Каракачанов каза още, че проектът да нови бронирани машини се работи, макар и бавно. Командирът на флота, контраадмирал Кирил Михайлов, заяви, че флотът ни ще търси минни ловци втора ръка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 3 Мога ти кажа, че като имаше казарма, лекетата в живота след казармата излизаха още по- големи *** тероризирайки тихите и слабохарактерните.Брат ми беше изкарал казармата и като трябваше да влизам ми каза: Брат, няма да си отворен вътре, но и няма да се свиваш и да си мишка..бъди по средата и ще си окей. Послушах го- излезе прав.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 10 врага ще ви хване неподготвени.Времето когато се бие с численост мина както и това на превъзходството на кавалерията и настъплението от дълга дистанция, като това от воините на Наполеон, не ви трябва грамадна численост дето и без това не можете да имате а технология и нови оръжия.Щото сега и цяла България да влезе в казарма няма какво да и дадете освен калашници без патрони дърти *** да се гаврят с воиниците и полуразпаднати машини, забавно е.
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първият абзац кефи казан от човек който не е влизал в казарма навремето. Басии смешната и жалка каракачанска лоена топка! Я кажи колко бири си изпил докато връстниците ти отслужваха дълга си към Родината, бе плондер?
10
0
 
2
 
! Отговори
¥ преди 4 години
А симчрто му било ли е в казарма?!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1 и 2 напълно сте прави.Пък с тоя стар рефрен с казармата дето правела мъже не знам как не им писна на троловете.Между другото Каракачанов не е ходил казарма той *** ли е тогава.Всичките кандидат убийци на западни и източни господари, защото както добре знаем малките държави своя политика нямат и от възраждането насам не умират воини за България а за руски американски и немски интереси за тях си *** вие бе наемници тролещи, като толкова си обичате господарите.Пък с тая политика пак
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този ,върти казармата на чекрък.Да ябе въвел.Какво общо има казармата сполицията.От едно време военнитененавиждаха милиционера.Лято е измиите изпълзяват.Стана противен.
7
2
 
10
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Пишман войводата тотално се е объркал!!! Армия и полиция си приличат единствено по това, че са униформени и боравят с оръжие и толкова за всичко останало разликата е очевадна, но за синята каска явно няма такава.
6
1
 
10
 
! Отговори
крАСАВец преди 4 години
И шкембе войвода се изходи по темата...
5
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Ти като беше в казарма и си голям мъж.. Къде беше 90те години, като фитнесджиичета бяха окупирали улиците с бухалки? Що не излязохтв голямото мъже да им прекратите кефа... Ами сядахте 15 год насраниии в панелката и чакахте ЕС да сложи край на това. Едни мъже сте и вие от казармата.... само на приказка.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато военната служба е доброволна там отиват хора, които им харесва и могат. Така естествения подбор събира добри кадри. Като набуташ вътре човек, който няма природни дадености или интерес.. Нищо непостогаш.
3
15
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
А КОЙ ПРЕМАХНА КАЗАРМИТЕ НЯМА КАЗАРМА НЯМА МЬЖЕ
2
1
 
10
 
! Отговори
ТОЗ ЧОВЕК преди 4 години
Да не живее в казарма ? И"злез виж как живеят хората / работниците / по села и градове виж какво остана от държавата --от къде пари БЕ ? Да не мислиш ,че ще даваме пари някой да набива крак --в концлагери да ни вкараш пак няма кой да даде ! Който види зора ще избяга ТО на един работещ още малко на връта 5-катила ще се овесят...
1
1
 
22
 
! Отговори
Adam преди 4 години
а охранения -*** как може да защити родината? да не си мисли, че некой ще мре за тези корумпирани престъпници и западналите им господари?:) е да може некой друг селинджър:)