Камерите за скорост не дават резултат, правят отсечки за "средна скорост"

Българинът не спазва ограниченията в скоростта по пътищата
14 авг 2019 16:37,
207
Камерите за скорост не дават резултат, правят отсечки за "средна скорост"
Снимка: архив "Булфото"

Водачите в България не спазват ограниченията за скоростта по пътищата, обикновено намаляват преди стационарните камери, тъй като се знаят. По-добър ще бъде ефектът при отсечка "средна скорост", защото контролът ще бъде много по-голям, отколкото с камерата. Промените са налагат, тъй като една от основните причини за тежките ПТП-та е завишената скорост, каза в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Още по темата

Джигит прелетя със 133 км/ч. през село при ограничение 50

Към момента вече има изградени две отсечки за измерване на средна скорост и въпрос на време е да получат лиценз от българския институт по метрология за стандартизиране на измервателните уреди, уточни главен комисар Христо Терзийски, директор на ГДНП, пише БТА.

По думите му eдната е на третия тунел на АМ "Люлин", а втората е на пътя Пловдив - Карлово. С лицензирането на камерите, всички заснети от тях нарушения ще бъдат безапелационно приемани като доказателство в съда, ако някой реши да обжалва, каза още той и добави, че в момент на разработка са други две отсечки - на пътя Русе - Бяла и в района на село Микре.

По данни на ГД НП, изнесени от комисар Росен Рапчев, за първите 7 месеца на тази година на територията на страната са станали общо 3564 катастрофи с 318 загинали и 4505 ранени. Според статистиката това е 185 ПТП-та по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Най-голям е броят на загиналите в големите градове, сред които са София /41/, Пловдив /34/ и Варна /29/, подчерта Рапчев. Като най-вероятна причина е нарушение на водача на МПС-то, следват пешеходецът и пътните условия.

Данните са от семинар на ГД "Национална полиция, МВР", който се провежда днес и утре в Пловдив под мотото "Пази живота на пътя - шофирай трезво и отговорно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
5
 
! Отговори
Кф преди 4 години
В Бг само около 15 % от катастрофите са заради превишена скорост, основните причини за ПТП са невнимание, заспиване зад волана, технически дефекти, стария автомобилен парк, вина на пешеходците/велосипедисти.....това с превишената скорост е оправдание за да се продължава купуването на камери, за да ни цоцат с глоби...
115
4
 
5
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Вчера се прибрах от българското черноморие и по АМ Тракия е страшно, някои летят като обезумели, без да мислят първо за собствения си, а след това и за живота на другите, аз отдавна подкрепям тази идея за средна скорост, тогава ефекта ще бъде много голям, защото на никои не му се дават грешни пари за глоби, дори и на паралите, много по-добра е от хранилките с камери!
114
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те новите камери дето ги купиха вършат работа - ловят тия с превишена скорост Глобени с хиляди с тях Въпросът е че не може да се сложат на всеки километър и за това слагат за средна скорост
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тебе контрола няма да ти навреди - тъкмо да се научиш да пишеш
112
2
 
5
 
! Отговори
Kat преди 4 години
Всеки ден има катастрофи ,но никога не съм чула да е с 200 км, а винаги или без книжка, пиян или дете непълнолетено.
111
5
 
5
 
! Отговори
ss преди 4 години
и гпс ще ви сложат на колите и чипове в главите на там отиват нещата безкасово плащане на всичко ще имат контрол над всичко ваше с едно натискане на копчето няма да можете и хляб да си купите от магазина щото нещо си нарушил в робския си живот някой закон или не си бил послушен робството никога не е свършвало сега е с чудовищни размери благодарение на техническите нововъведения контрола ще е тотален за всичко и навсякъде не се знае дали смърта ще е спасение....
110
1
 
4
 
! Отговори
Митко преди 4 години
А на Тракия кога? Слагайте, че не се издържа.
109
0
 
1
 
! Отговори
За 60 хилки преди 4 години
Толкова. Който не му харесва да заминава.
108
1
 
20
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Преди време БИХТЕ ТЪПАНА, че сте купили нови СКЪПИ камери, които ще хващат.... долуподписания ми. Сега нова песен.... нови пари за трошене... нов късмет за рушвети... Няма ли да се спрете?
107
2
 
12
 
! Отговори
Константин преди 4 години
До Анонимен 120Аз не обичам високите скорости, карам със скорост с която се чувствам сигурен. Но си прав, че бай *** иска да лети, ама то и сега системата е добра, но няма кой да глобява и да събира глобите, ето там е проблемът. Ако се събираха тези глоби, щеше да бъде друга пътната обстановка и среда. И мъничко по-колегиални да бяхме.
106
1
 
2
 
! Отговори
az преди 4 години
терор...това е идеята...нищо друго...мутри биячи с власт знаят само да бият...това е начина им а управление....да ми кажат къде ги има тези неща и как точно са направени..аз знам ...в Холандия има...на някои магистрали около градовете...а тука къде ще са...
105
0
 
7
 
! Отговори
Константин преди 4 години
До Валери Младенов. Не е само ***, всички около него и пеевски, няма джобове ковчега и ремарке. ***. И тези паспорти за МПС, аз си мисля, нали минаваме преглед, ако всичко ти е изправно с МПС, няма значение къде си го поправял и с какви части. И на мен ми е много интересно бизнеса с автомобили над 20 броя, как ще си плати паспортите на МПС. Ще има протести, лекичко още данъци.
104
0
 
18
 
! Отговори
Пело от село преди 4 години
И като натряскат през 1-2 км. ограничения 50-60 км/ч насред нищото ще видите как с влака ще стигате от София до Бургас по-бързо отколкото по магистралата на Боки!
103
1
 
9
 
! Отговори
герб са боклуци преди 4 години
герб с надтървение искат още глпби и приходи, г да управляващи, това мяма увеличи бъшгарите нито ще ги върне от чужбина. демографията така няма да се оправи. германия е под средното за еропа ниво на загинали, а карст на й мощните коли по магистрали без лимит! но пък пътищатя им са перфектни! това което правят герб е следното, има дупка на пътя слагат знак дупка, пъте стеснен от дървета насипи или липса на банкет, слагат знак тесен път и опасен завой без видимост! и всичко в пожарникарски дух
102
1
 
0
 
! Отговори
Кирето преди 4 години
Адреналинката скача,когато дигнеш скоростта.75 км.е нормално
101
2
 
17
 
! Отговори
Валери Младенов преди 4 години
Проблема е, че няма от къде да се пълни хазната, а като е празна няма как да цокат от нея... Няма наяждане шайката на Борисов... Разпродадоха всичко държавно срещу тлъсти хонорари и докараха народа до просешка тояга... Българина се превърна в малцинство в собствената си родина... Но Борив - тикво алчна!!! - Запомни, че катафалката ремарке няма!!!
100
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив,по магистр.трябва да се кара с 70 км в час не пове4е,голямата скорост води до главозамайване и дявола вътр в човека го кара да бесней,и от там белята става
99
0
 
5
 
! Отговори
кев преди 4 години
То дава ама,катаджиите и отсечки да се излежават в колата,а това води до какво до заспиване
98
4
 
4
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Просто трябва да се намери някой, който да подобри драстично организацията на връчване на електронните фишове, дори и с промяна на някой закон и да подобри събираемоста. На там трябва да се насочат усилията, И към обучение на полицаите, занимаващи се с това и назначаването на такива места на кадърни момчета...
97
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 4 години
До Митко до ГостПрав си. И напълно споделям мнението ти.