Браво! 12 зрелостници с диплома само с шестици

Завършващите получиха отличие на МОН, ще следват в Европа
46
Браво! 12 зрелостници с диплома само с шестици
Снимка: БТА, архив

Почетното отличие на МОН "Национална диплома" получиха 12 зрелостници от просветния министър Красимир Вълчев. Те имат отличен успех 6,00 по всички учебни предмети, вписани в дипломата им за средно образование и изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Поздравявам всички ученици, които са успели да видят чрез образованието своята мечта, да намерят своята мотивация да учат, е казал в приветствието си Вълчев.

Той е поздравил родителите за подкрепата към техните деца, благодарил е и на учителите, за които младите хора са разказали с огромна благодарност по време на среща с него и със заместник-министрите Деница Сачева и Таня Михайлова.

Добрият учител е добър психолог, за да провокира интереса, има нестандартен подход, креативен е, взискателен е, но и добронамерен - така младите хора са описали учителите, които са имали. Учениците разбрали, че ще имат успешен живот, ако са образовани и с широка обща култура, разказали са и какво им е дало училището, което са завършили.

Повечето от зрелостниците ще продължат образованието си в европейски университети.

Министърът им казал, че ще се радва да се върнат в България, но че биха могли и от чужбина да работят по научни проекти заедно с български висши училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Мария преди 4 години
До 20. В групата на сина ми до 4 курс оцеляха 2 шотландци и 23 международни студенти,започнаха 100.В Шотландия англичаните са чужденци и плащат 9250 паунда такса.Дискриминация досега никъде не е усетил.Не е въпроса в парите,а в начина и правилата на живот.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20И ако няма "връзки" дали ще стане работата?? Май схемите от червени паяжини са само в България и си личи като чумата по прасетата ни.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА МИНИСТЕРСТВО АКО СЕ ЗАКРИЕ, НА НИКОГО НЯМА ДА ЛИПСВА.
20
4
 
2
 
! Отговори
До Мария преди 4 години
Не мисли ,че там ще е по-добре. Таланти там бол от цял свят, а и от 10 години по разни схеми куцо и сакато от техните си гимназисти взима образование та са им в повече даже....А и винаги щи си е в графата чужденец/ не англичанин. Сина ми завърши в чужбина, но се върна. Работи за международни фирми/за международни пари ,също./.но иска да е тука. Почти всичките му колеги са като него,
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя недоносен що се прави на капацитет?
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да говори на книжовен български, горкият, министър на образованието го направили.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българин от света 16..средния британец няма дори средно образование.....Не пиши афоризми, средните британци са много по-образовани от средните българи със средно специално ЕН-ВИ-КЮ нешенъл вокейшънал куолификейшън. По ниския вариант е Сити енд Гилдс и съответния номер към специалността. Също така имат апрентисшип което си е чисто средно специално образование. Образователната им система е на много по-високо ниво от българското като вземем в предвид че са над 60 милиона човека.
16
4
 
3
 
! Отговори
Българин от света преди 4 години
Просто ми е интересно..Англичанин ако живее в чужбина, той е "expat" демек живее там щото му харесва , бие се в гърдите, че е от Велика Британия и един вид му се полага да живее където си иска независимо,че средния британец няма дори средно образование. Ние се чудиме как да се уплюме как да се очерниме, как да се сравниме с тревата. Не аз, де, ама ми писна да чета разни комплексари. Те са последното дето и трябва на България
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма за какво да обвиняваме министъра, все пак дава шанс на будните ни български наследници за едно много по-добро развитие и бъдеще, пък ако нещо трепне в тях - бонус за България. Ако останат у нас ще наследят ритъма на връзкарството и нагаждачеството!
14
0
 
10
 
! Отговори
Мария преди 4 години
В чужбина лесно не се изкарва,трябва освен "Винету"да си прочел и още нещо.Не е вярно,че са само деца с финансови възможности.Синът ми е 4 година в Шотландия студент,тяхното правителство плаща таксата ,от университета заради отличния успех му намериха работа по специалността още след първата година и се издържа сам.За издръжката му за първата година още изплащаме заема.Не мисля ,че някога ще се върне.
13
0
 
12
 
! Отговори
КралиМарко преди 4 години
Ето какво стана с едно обикновено момче/без родители - номенклатура/ от преди 89г.Завърших със Златен Медал - ПМГ!После университет в БГ!Търсейки работа разбрах , че, в тази държава никой не цени интелекта - всичко е връзки и шуробаджанащина!Това ми казаха в прав текст -когато ми обясниха, че няма как да ме назначат за мениджър в Кауфланд , защото всички водещи административни длъжности са на деца и близки на политици!!Това дори ми го каза и Немецът на третото интервю!Е, после ме оцениха в Катар
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Министърът вместо да прави пиар на чужд гръб, да си посипе главата с пепел и да се завре от срам в мазето на министерството си или където намери за добре на друго място. За какво ги правите тези реформи в образованието и измъчвате учителите, академичните среди и обществото като цяло, щом целта е "продуктът", както го наричате, да се реализира в чужбина?
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изтичането на мозъци продължава под бурните аплодисменти на министъра и лакейските медии.
10
0
 
10
 
! Отговори
хахо преди 4 години
Ша са върнат нанайци,освен ако не ги възпитат като Милен Велчевци и прочее бели якички къде обраха държавата с комисионни,превалутиране на държавния фълг и прочее мошеничества.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой па ще се върне тука бе? Момчетата са умни и се махат.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как си отивате приятели, приятели......на на наЩе се върнат га нашенски поп стане веган и дари Ролексите за благотворителни цели!
7
0
 
12
 
! Отговори
КралиМарко преди 4 години
Какво падение - за цялата страна - едва 12 пълни отличника!Те пък щели да учат в Чужди университети!После, ще се надяват да се върнат назад..за какво ще се върнат!?Да се знаеше поне, чии деца са / че са на връзкари с позиции - политици, перачи с бизнес с политици /.Тази система умря!Тя не ражда образовани и мислещи хора!Тя е последната грижа на политиците, та за това децата им отиват да учат в чужбина!Корупция и слагачество сред академичните среди , е част от просперитета и развитието на нацията
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Министърът им казал, че ще се радва да се върнат в България,"Правилните думички са "сбогом", освен ако не си е въобразил, че след като са изплували ще се върнат обратно в тинята, осигурена от него и останалите му колеги на министерските постове.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познаваха двама такива- студенти по медицина във варненския. В момента, в който получиха дипломите си стегнаха куфарите за Германия. Оттогава не съм ги чувал.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво да е образованието в България,след като през последните 20 години за учители приемат с 3 от матура?Браво на децата,да са живи и здрави ,да си сбъднат мечтите!