Радев от Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!

Президентът поздрави гвардейците по повод годишнината от Шипченската епопея
24 авг 2019 14:01, Елка Василева
381
Радев от Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!
Снимка: архив, БТА

Споменът за подвига на героите на Шипка няма да изтлее, заяви президентът Румен Радев по случай 142-рата годишнина от Шипченската епопея.

Държавният глава поздрави гвардейците по случай честването на 142-рата годишнина от Шипченската епопея.

„В жарките дни на август 1877 година съдбата на българския народ бе на кръстопът. Надеждата за свобода изгрява с обявяването на Руско-турската война“, каза Радев.

Той добави, че днес паметникът на връх Шипка е българският храм на свободата.

Още по темата

„Това е така, защото той е съграден с кръвта на българските опълченци и руските воини, които не отстъпиха нито крачка назад“, заяви президентът.

„Тук върху камък е изписан нашият дълг да помним, че на Шипка „на клеветата строшен бе зъбът”, че похитителите на българската история нямат място в бъдещето. Да отстояваме свободата си от посегателство от чужди и свои. Да се изправим срещу цинизма и лицемерието, които задушават правото ни на по-добър и достоен живот”, каза Радев.

По думите му паметникът днес е сборен пункт на хиляди родолюбиви българи, които с признателност и благодарност ще поменат безсмъртните.

„Преди 85 години народната признателност израсна във величествения Паметник на свободата. Бронзовият лъв продължава да бди в сърцето на родината като страж на свободна България, като символ на държавността и духа, обединяващ българите от всички краища на родните земи“, каза Румен Радев и добави, че трябва да помним миналото си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
14
 
! Отговори
Геноцид преди 4 години
Според женевската конвенция да бомбардираш цивилно население по време на война се квалифицира като военно престъпление. САЩ бомбардираха и избиха няколко цивилни билгари без абсолютно никаква причина - никакви военни обекти или логистични складове за Германия. САЩ просто избиваха живилни.
108
9
 
10
 
! Отговори
народен съд преди 4 години
Ако има пак Народен съд, който да осъди на смърт цялото Народно събрание, цялото правителство, повечето кметове, хиляди общински съветници и известен брой обикновени престъпници, след време историците ще говорят как е бил избит цветът на нацията? Защото "цветът на нацията" в момента са Борисов, Доганов, Пеевски, Местан, Сидеров, Цветанов, Каракачанов, Плевнелиев, Симеонов и други подобни.
107
10
 
11
 
! Отговори
до 141 преди 4 години
До Геноцид!САЩ ни бомбардираха ,защото им обявихме война.Съветска Русия ни обяви война ,въпреки че имахме дипломитически отношения, окупира ни за 45 години и изби още в първата година над 50 хиляди българи цвета на българската стопанска ,икономическа и политическа интелигенция, а стотици хиляди бяха вкарани в комунистическите концлагери общо 192 на територията на страната.
106
7
 
15
 
! Отговори
Геноцид преди 4 години
В пероида 1989-2019 България от 9 милиона става 5 милиона. 2 милиона българи са прокудени от мизерията да мият улиците и да вършат черната работа на Запад, 2 милиона просто ги няма. Убийствата са ежедневие, мафията изби хиляди хора просто на улицата - и това е демокрацията. България е първа по смъртност в света и най-бедна в Европа.
105
7
 
18
 
! Отговори
Смях преди 4 години
България с F-16 стана освен най-бедна в ЕС и най-глупава!
104
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Геноцид!20.12.1944Г-1.4.1945 Г- НАРОДЕН СЪД ИЗДАВА 2730 СМЪРТНИ ПРИСЪДИ И 1900 ДОЖИВОТНИ, МОЛЯ АКО ТОВА КОЕТО КАЗВАТЕ Е ГЕНОЦИД ТОВА НАПРАВЕНО ОТ ПРЕДТЕЧИТЕ НА БСП-БКП КАК ЩЕ ГО ОПРЕДЕЛИТЕ, СЪДЪТ В НЮРНБЕРГ ИЗДАВА 19 СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЗА ВИНОВНИТЕ ЗА ВСВ?!
103
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До геноцид!Англо Американските ВВС бомбандират България по заповед на Чърчил, след като той разбира, че гаджето му (гей) е застреляно от български снайперист на гей парада в Берлин (1939г.)
102
9
 
12
 
! Отговори
браво Радев преди 4 години
Поздравявам Президента за тези думи .Само комунистите са похтили българската история и измислиха че сме тюрки и че има три нации -добруджанска ,тракийска и македонска и те действително нямат място на Шипка ии в българския живот!
101
7
 
12
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
При социализма Бъглария фалира три пъти, а при демокрациятя ЕС, НАТО и американското партньорство - индустриализация , строителство, образование, култура, изкуство! Имаме толкова много инвестиции, че няма работна ръка! Заводите никнат като гъби, никога не сме имали такъв износ в историята! Доходите растат, българите се замогват, въртят западни автомобили, и правят тапи по магистралите като излизат в чужбина а магазините са пълни с красиви западни стоки като корекоми. ЕС е най-прекрасното място!
100
8
 
12
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Само комунисти могат да изберат подобно недоразумение за президент.Но въпреки всичко - по-добре пилот за президент, отколкото шофьор.Не се оплаквайте има и по-лошо, много по-лошо, когато на власт са комунистите.
99
9
 
14
 
! Отговори
Геноцид! преди 4 години
САЩ бомбардираха София и избиха без причина хиляди цивилни българи!
98
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то от година на година това честване на Шипка става все по проруско ориентирано.Някви пишман патриоти веят Руски флагове и гледат околните на кръв. Да те страх да отидеш с децата. Дори миналата година руския поп се обиди, че били споменати финландките и румънски опълченци..След години предполагам Руските гости на празника ще се обиждат ако се споменат и българските опълченци. След години може би ще има само руски флагове и речите ще са на руски само. Може би Радев тази кражба е имал в предви
97
10
 
16
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
пРезидентът почита само тези, които му наредят от Москва. Окакто Киро Фаса му издърпа ушите, не е споменавал финландци, румънци и поляци.
96
2
 
9
 
! Отговори
Брест-литовск преди 4 години
До АнонименДоколкото знам Ленин и ВОСР са попречили за разпокъсването ни през ПСВ!
95
12
 
16
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Ох, Радев, как не се намери някой да ти похити листовете с речта!
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хахахааааа.Ти какво ще правиш на запад, като си неграмотен?Първо се научи да пишеш на кирилица, а после давай акъл.Явно трябва дебела сопа за вас "всезнаещите"...Все са компетентни и всичко знаят.
93
5
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Българи, нарочени сте за заличаване.Ще станете като палестинците, нежелани на собствената си земя.Този ГЕНОЦИД, не е случаен !!!
92
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, ВИЕ НАРЕКОХТЕ БГ БЛАТО УПРАВЛЯВАНО ОТ ШАЙКА, ТА ВЕЖЛИВО ВИ ПИТАМ КАК БИХТЕ НАРЕКЛИ БСП В УПРАВЛЕНИЕТО 1.1995/2.1997Г- 3000ЛВ ЗА 1 ДЛ, 2600ЛВ МИН ЗАПЛАТА, 3 ДЛ СРЕДНА ЗАПЛАТА, 2000% ИНФЛАЦИЯ, 13 ФАЛИРАНИ БАНКИ, А ВЛОГОВЕТЕ НА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ ОТКРАДНАТИ- УЧТИВО ВИ МОЛЯ С КАКВО БИХТЕ ГИ СРАВНИЛИ- ЗАЩОТО ЗА МЕН Е ТЕРОРИЗЪМ И ХИБРИДНА ВОЙНА СЪС СВОЯ БЕДЕН НАРОД.
91
7
 
7
 
! Отговори
паметник - ЗАБЛУДА преди 4 години
До Конник КолевПлатен с руски червоновки - николаевки Вълко Червенков също построи във София съветски паметник за заблуда на горяните!!!!
90
2
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Помним, Румка, помним! Помним как Мишето държа армията гладна, а парите за храна използваше, за да върти далавери с алкохол.