Асен Агов: Изминахме огромен път към свободния свят

"Антиразвитието от комунизма вече се преодолява"
Обновена: 9 сеп 2019 23:34 | 9 сеп 2019 22:39, Веселина Йорданова
87

9 септември 1944 година - дата, която 75 години по-късно продължава да предизвиква различни спорове.  В София събитието бе отбелязано с изложба, която стана повод за напрежение между Русия и България, с пребоядисан фонтан и полагане на венци пред Паметника на Съветската армия.

"За 30 години България измина огромен път, за да се присъедини към свободния свят. Онова антиразвитие по времето на комунизма вече се преодолява. България е толкова богата, колкото никога не е била в историята", коментира журналистът Асен Агов в в "Денят ON AIR".

По думите му цели поколения са били покосени от комунизма.

"Представете си каква рана в обществото, колко болезнено хората са мълчали за своята трагедия. Всичко това е оставило много дълбока следа в България. Носталгията е за това, че когато тръгнахме към свободния пазар, никой от нас не беше готов. Всички бяхме романтично настроени", изтъкна Агов пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът коментира и изложбата на руското посолство, която бе повод за остри реплики между Москва и София.

"Този нелеп инцидент с тази изложба за сетен път показва, че руското посолство от много време не е в час какво става в България и се държи арогантно", смята той.

Той бе категоричен, че реакцията на МВнР е била правилна. По думите му въоръжената съпротива срещу комунистическия режим в България е била най-силна и най-продължителна.

Агов заяви, че посткомунизмът у нас ще продължава докато България изгради демократични институции, които да кажат на българите, че управляват държавата си и тя е тяхна собственост.


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Асен Илиев преди 5 месеца
Агов, помисли си, в какво СВОБОДНО животно искаш да те превърна :)
69
0
 
0
 
! Отговори
Асен Илиев преди 5 месеца
Агов, съвсем скоро всички булгани, ще се присъедините към "свободния свят", на ЖИВОТНИТЕ ;) Ще лаете, квичите, виете, грухтите, мучите, блеете. :)
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пътя към "Свободния свят" го изминаха 2 милиона българи в тъсене на по добър живот - за останалите остана плащането на външния дълг и издръжката на техните родители. БГ никога не е била по разединена... това не е успех а трагедия...
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Свободния свят или обезлюдяването на една страна
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дядо му на този, също Асен Агов е доставил взрива за атентата в "Света Неделя".
65
3
 
10
 
! Отговори
Честит празник! преди 10 месеца
Прав е Орлин Орлинов в онази "Ода", помните ли? Та руското посолство ще бъде винаги виновно - дали елха ще подари за Нова година, дали изложба ще направи и т.н. винаги ще бъде в грях. Има само един изход - да не се обръща внимание на кресльовците, те ще се самоизядат в злобата си.
64
5
 
6
 
! Отговори
mi general преди 10 месеца
Червените чифтокопитни как се тригърнаха от Асен Агов. По-лошото за тях е, че е прав.
63
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Асен Агов - типичен партиен парашутист на СДС или както сега ги наричеме Калинка.
62
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Явно Агов живее в някакъв друг свят.
61
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не се ядосвайте, Агов и тия като него са прави, и знаете ли защо, защото когато говорят за богатство, просперитет, как всичко е по мед и масло, те нямат в предвид вас или държавата, те говорят за себе си, прави са за тях всичко е ОК.
60
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия предатели за пари ще излязат по телевизора и ще говорят каквото им наредят, ако Оруел беше жив, щеше да се засрами че не му е достигнало въображение, защото нашите лакей отдавна задминаха нещата от книгите му.
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От цялото интервю ми харесва единствено журналистката....
58
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Огромен път изминаха 2 мил българи, остават още толкова, другите са старци и деца и можем да закриваме държавата...
57
3
 
33
 
! Отговори
Даскала преди 10 месеца
Не го знам тоя какъв "АГА" има в рода си , но определено е напълно неграмотен със смятането!Как така "богатството" на България е нараснало , умножило се е , по време на "демокрацията"?Много години ще минат освен тия 30, за да достигнем икономически нивото дори на 1988 година!Виж източване на младежта и скоростното намаляване на населението е такава огромна и очевадна загуба за страната , че просто тоя Агов трябва да онемее с лъжите си!
56
3
 
29
 
! Отговори
Кольо преди 10 месеца
Тази статия е някакъв майтап нали?
55
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Toя е един от всички онези кредитни милионери,които не върнаха изтеглените заеми от банките след като фалираха през 1997г.Когато го попитаха защо не върне парите,той отговори:"Ми тя банката фалира и никой не ми ги търси''Тоя ли ше ми обяснява колко е правилен пътя по който въри България?!
54
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Румъния е на 20 години напред от нас-там ченгетата от соца ги отстраниха завинаги от властта за разлика от тук където им дадоха парите на народа за да се правят на капиталисти и западняци.Най големите соц.протежета на БКП сега са най големите Евроатлантици.Няма такъв прост народ като нашия който да търпи боклуците вече 25 години
53
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Евреите ни лъжат точно по написаните от тях Протоколи-няма свободен свят на запад цари пълно робство от гледна точка на смазващото въздействие върху хората-роби-Капитала.Социализма беше също еврейски строй като капитализма.Всички революции са еврейски
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 61

По данни на ЦРУ за 31 декември 2018 е близо 52 милиарда долара.
51
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По данни на БНБ външният дълг на България е малко над 5 млрд лева към края на август.

Посочвам този факт, защото тролетариатът спекулира с разни суми между 16 и 80 млрд евро.