Напрежение по оста Москва-София: Гебрев, изложба, шпиони...

Казуът тлее от няколко месеца, ще стане ли скандал?
12 сеп 2019 12:20,
170

Поредица от скандали повишиха напрежението по оста Москва-София. Остри реплики си размениха дипломатическите представителства заради изложба по повод 9 септември, организирана от руското посолство у нас. Дни по-късно пък обвинение в шпионаж в полза на Русия предизвика още повече дрязги.

Бяха задържани и разпитани осем души, а на председателя на сдружение "Русофили" Николай Малинов е повдигнато обвинение.

Очаква се днес говорителят на руското външно министерство Мария Захарова да изрази официалната позиция на Кремъл по въпроса.

Още по темата

"Тепърва ще илзизат скандали и това ще се разраства. Освен че се очаква официална позиция на руското външно минисерство, през октомври предстои посещение на нашия външен министър в Русия. Всичко това ще доведе до обстрелване с думи. Тонът ще продължава да се втвърдява", коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в "България сутрин".

Според него се вижда изостряне на отношенията между САЩ и държавите от Западна и Централна Европа към ситуацията в Русия през последните месеци.

"Всички руски проекти, които трябва да се  случат на териториите на страни членки на ЕС и най-вече НАТО, биват поставятни под сериозно напрежение от САЩ. Политиката се опитва да спре руското влияние", посочи Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му този казус тлее от няколко месеца.

"Започна с предполагаемото отравяне на Гебрев в синхрон със случая Скрипал. Сега се правят паралели с намесата на Русия в изборите за президент в САЩ през 2016 г. и с президентските избори в България. Този конфликт не е започнал от вчера", обясни Керемедчиев.

Той заяви, че очаква реакцията на Кремъл за шпионския скандал да бъде рязка и остра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тИЯ КОИТО ПЛЮЯТ ПО Русия, ясно е че не са българи. Защо в Косово косоварите си обичат Америка, ами защото са ги освободили те а не Русия. Тука американците искат НЕВЪЗМОЖНОТО ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ЕЙ НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ СМЕ НЕБЛАГОДАРНИЦИ И НЕПРИЗНАТЕЛНИ ХОРА КАТО ВАС. ВИЕ НЕ НИ ОСТАВЯТЕ НА МИРА, ЗАТРАЯХМЕ СИ ЧЕ ОТВАРЯТЕ БАЗИ И ЗА ЗЛАТОТО МНОГО МНОГО НЕ ПРОТЕСТИРАМЕ, НО ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ НАСТЪПЛЕНИЕТО СИ. ЕЛАТЕ ДА ВИ ДАМ И ЖЕНАТА А?Ъ? ПП ВАШИЯТ МЕСТАН ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА???
85
3
 
8
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
В ГУЛАГ отиваш ти и соропредателите.
84
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писането с глави букви във форумите е признак за ниска култура. Главните букви се възприемат като крещене, а то в никакъв случай не е аргумент.
83
9
 
3
 
! Отговори
до rusnak преди 4 години
айде марш в твоя Гулаг и дано повече нямаме взимане даване с такива като вас
82
5
 
7
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Повече никаква милост за соропредатели.
81
13
 
7
 
! Отговори
Мразя Русия преди 4 години
ТАТАРСКА РУСИЯ Е ГРОБНИЦА ЗА НАРОДИТЕ ОТ ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА!НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ РУСКИ КРЕПОСТНИЦИ!!!!!!!!НИЕ СМЕ СВООБОДНИ БЪЛГАРИ!
80
11
 
7
 
! Отговори
до ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
То май точно вие не сте никакви българи. Готови сте веднага да предадете България за сметка на Русия.1. Не съм съгласен, че България нямаше да я има, просто така ти е набито в главата.2. За построеното от комунизма, да не си мислиш, че ако не беше комунизма тук щеше да е една нива и нямаше да се развиваме? По това време в свободна Европа да не би да са били голи и боси и без инфраструктура като е нямало комунизъм ?
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво ме вълнува тоя мошеник Гебрев. Няма за нищо да го тровят, ако изобщо е така.
78
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е гробница на народите.Десетки народи е унищожила и стотици е обезличила в стремежа си към господство.Това ни чакаше и нас като задунайска губерния,но сметките и излязоха криви.Сега пак се опитва да владее народа ни и донякъде и се получава заради русоробите които работят неуморно срещу България.Затова е това квичене срещу НАТО и ЕС.,защото те са нашия щит пред домогванията на Русия.Без тях щеше да сме като Украйна,Молдова,Грузия, Армения и другитакива държави.
77
12
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Да попитам тези, които плюят по Русия:Вие, българи ли сте ?!Та, нали, ако не бяха руснаците нито България щеше да има, нито България щеше да построи това, което построи по време на социализма.Имайте срам, неблагодарници !
76
9
 
18
 
! Отговори
историк преди 4 години
ККО ИСКАТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА ОБИЧА сащ НАПРАВЕТЕ НЯКОЛКО ПРОСТИ НЕЩА - ЗАКРИЙТЕ КОСОВО, извинете се за бомбардировките в югославия над българи и през втората световна, плащайте си златото справедливо, намалете наполовина цената за самолетите, предложете да си плащате наем за базите - ние сме благородни няма да ви го щем. И не искайте от нас да сме неблагодарни на руския народ и да го мразим. НЕ СЕ ГАСИ ТОВА ЩО НЕ ГАСНЕ, ОБИЧАМЕ СИ РУСНАЦИТЕ. И ТЕ НАС ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА СИ ПРОЛИВАТ КРЪВТА ЗА НАС.
75
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не гледай паничката на Русия, гледай си това паничка, а в нея само трохи.
74
2
 
3
 
! Отговори
Лили преди 4 години
До Слава на САЩ!Не беше ли 1989-та ?
73
14
 
11
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Нито ще има тръба през България за Европа от Турски поток, нито атомна централа, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари! България е член на ЕС и НАТО и не искаме да имаме нищо общо с Русия. Нашите партньори от САЩ ще ни доставят шистов газ и ще ни снабдяват с ток от американските ТЕЦове!
72
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългарофилОТ ТАКОВА ПАРТНЬОРСТВО КАТО АМЕРИКАНСКОТО БОЖЕ ОПАЗИ - ОТ НАС ФИНАНСИРАНЕТО ОТ ВАС АМЕРИКАНЦИТЕ ПЕЧАЛБАРСТВОТО. ЧЕСТИТ ВИ РАЗГРОМ И НА БАСКЕТБОЛ НА ДРИЙМ ТИЙМЧЕТО ВИ, ФРАНЦУЗИТЕ ВИ ИГРАХА НА ПИЯН МОРКОВ ВИ НАПРАВИХА
71
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ се провалиха тотално в Украйана - 5 милиарда долара хвърлени на вятъра, а Крим е руски. Русия владее Черно море, подстъпа към Европа, получиха звучен шамар от Русия. САЩ се чудят какво да правят сега с останалото от Украйна. В същото време Германия строи Северен Поток 2, Турски поток вече е готов. САЩ спешно се нуждаят от нов конфликт с Русия, около Русия трябва да ври и да кипи от конфликти, а Българите стават за пушечмо месо. Кампанията срещу Русия не е само в България.
70
10
 
6
 
! Отговори
lol преди 4 години
"Пенсия 200 лева, запла 600"сам го каза.. я сега кажи за МРЗ на твоята родина русия :) като кажеш А, кажи и Б
69
10
 
11
 
! Отговори
немец признаваИСТИНА преди 4 години
цар Борис - целият български народ е русофилски!
68
3
 
1
 
! Отговори
Лили преди 4 години
До АзОх , "миличко" с правописа си УЖАСНО ЗЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ....., но пък се мъчиш да разсъждаваш..... Браво!
67
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами даааа..... Бг е просперираща, и още как! Пенсия 200 лева, запла 600, цени по- високи от в Германия ( справка брошурата на Лидл де).