Трафик: По 25 хил. евро плащали в Гърция за наше бебе

Разкриха престъпна група за нелегални осиновявания
17
Трафик: По 25 хил. евро плащали в Гърция за наше бебе
Снимка: flickr

Полицията в Солун е разкрила престъпна група, която се е занимавала с нелегални осиновявания от България, съобщи АНА-МПА.

В рамките на полицейската операция са задържани 12 души, сред които адвокат и лекар, а цялата преписка включва повече от 60 лица. Според съдебни източници сред арестуваните са и три грузинки, за които се смята, че са имали ръководна роля в престъпната група.

В преписката са описани десетки случаи на жени от България, които са пътували до Гърция, съпровождани от членове на престъпната група, за да родят "по поръчка", а новородените са били давани срещу заплащане на бездетни двойки.

Цената на нелегалното осиновяване е достигала до 25 хиляди евро, в която, освен "цената" на новороденото, са били включени и разходите по раждането. Цената е варирала според пола на детето и останалите му характеристики.

В хода на разследването е разкрита и друга, също толкова доходна дейност на престъпната група - търговия с яйцеклетки. В преписката са описани случаи на млади жени, чужди гражданки, които са давали срещу заплащане яйцеклетки, а престъпната група ги е продавала. В този случай изглежда, че са замесени частни клиники, които се занимават с асистирана репродукция. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, съжалявам. Не е "наше" бебе. Аз познавам много българи с бебета, никой от тях не ги продава.За да се реши един проблем, някой трябва да намери куража да го нарече с истинското му име. Продаването на деца е практика на РОМИТЕ - онези наследници на най-нисшата каста от индийското общество, изгонени поради своята НЕЧОВЕЩИНА преди стотици години от Индия и заселили се из цяла Европа. Не ни оскотявайте с пропагандата си, наричайки тези инсекти българи. Не решавате проблема, а го задълбочавате.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли малко срам? Кратки,измъмничи ок.прадажба на децата ви?
4
6
 
4
 
! Отговори
Футуролог преди 4 години
Защото българския ген е безценен. За това плащат луди пари. Мъчат се да го затрият българския ген ама няма да им се отвори парашута.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо нашата страна недоволства? Всяко заминало за Гърция коняче освобождава хазната ни от много разходи, при това пожизнени. Разходи за индивиди, които цял живот и един ден няма да работят, нито ще плащат данъци!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо да е лошо? Трябва, да се направи законно. Така или иначе, тези деца, щяха да са мразени от родителтие си, а можеше,дори и да не са родени ...
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има определен етност който ги прави тези номера но има и от другите. . Лошото е че посредниците взимат тлъстата пачка а за продавачите остават трохите. Това се практикува поне от 20 години. Нищо ново под слънцето.