Проблемът с мед. сестрите - от системно безхаберие

Той е много дълбок, обяви д-р Антон Койчев
26 сеп 2019 22:25, Красимир Ангелов
9

Медицинските сестри от Централната реанимация на болница "Токуда" в София, заедно със старшата сестра, подадоха колективна оставка. Причината за това е претоварване на медицинските специалисти и работа на длъжност и половина, което не отговаря на заплащането, гласи съобщението на Центъра за защита на правата в здравеопазването, което информира за оставката. Към момента от болницата все още нямат коментар.

В същото време медицинските сестри от болницата в Карлово също подадоха оставка. Здравният министър Кирил Ананиев обеща среща с директорите и на двете болници.

"Проблемът с медицинските сестри не е от вчера. Той е много дълбок и е вследствие на системно безхаберие на редица екипи и правителства, управлявали страната ни. Унизително ниското заплащане за подобен тип работа, която е изключително тежка, ангажираща и отговорна, доведоха до тази ситуация", коментира в студиото на "Денят ON AIR" председателят на СДС-София д-р Антон Койчев.

Toй отбеляза, че в болница "Токуда" се лекуват множество пациенти. Лечебното заведение обаче било едно от най-добре финансираните от Здравната каса за извършени дейности и услуги. И случващото се според него било въпрос на управленски решения и несъгласия с разпределението на средствата там.

"Това обаче е частно дружество и здравният министър няма как да повлияе кой знае колко на случващото се", допълни Койчев.

По думите му има дисбаланс в различното заплащане в отделните клиники в държавата, което водело до чувство на неудовлетворение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До 1234 1 Като чета какво си написал , явно си от качествените.За БСП ли ще гласуваш ?
8
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 5 След изборите ще те вида как ще се смееш. Ама да не се скриеш като Виденов. Внимавай че Гешев дебне.
7
0
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
На скоро бях в болница Лозенец. Медицинските сестри вършеха работа и на санитари , защото нямало кандидати за такава длъжност. Защо ли ?
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1234 Като не могат , прави си сам нещата качествено .
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв проблем? Нали Тиквата го реши преди години?Ха ха ха ха ха ха ха...
4
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом им е малко на медицинските сестри, значи пациентите трябва да плащат повече.Ня *** откъде другаде да дойдат парите.
3
1
 
8
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Вестникарите какво означава думата Безхаберие,на какъв език пишете?????Нивото е паднало под НУЛАТА, къде е чистия български език???
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема е принципен и засяга всички работещи в България. Трябва да стане ясно,че няма кой да работи за жълти стотинки. В чужбина хората работят черна и робска работа но за пари. Тука се подиграват с работещите хора.
1
18
 
5
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Медицинските сестри в България са супер некадърни - справка УМБАЛ " Св.Георги", Първа хирургия (Пловдив) и "Майчин дом" , ет.5, сектор Г(София)! Едните една и секция не могат да сложат като хората, а другите не могат да пуснат система качествено!