Радев: Дължим на възрастните достойни старини без страхове

Президентът с поздрав за Международния ден на възрастните хора
59
Радев: Дължим на възрастните достойни старини без страхове
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев поздрави възрастните хора по повод международния им ден.

"Дължим ви спокойни и достойни старини, в които няма място за страхове", заяви държавният глава в обръщението си към тях.
 
Според президента най-ефективните мерки, целящи равенството между поколенията, са насочени към преодоляване на страховете, свързани с остаряването - страх от болести, бедност, изолация и самота.

Румен Радев посочва, че цивилизоваността на една общност се измерва с грижите, които тя полага за най-уязвимите – възрастните и децата. Чувството за взаимност започва с отговорност и уважение към близкия и непознат възрастен човек, заявява президентът.
 
Международният ден тази година ще привлече вниманието към решенията, които ще проправят път към постигането на равенство между поколенията, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В приветствието си президентът посочва, че от една страна равенството е отговорността на по-младите за изграждането на социална и здравна система, които да посрещнат остаряването на своите граждани ангажирано и адекватно.

"От другата страна обаче стои възстановяването на социалните връзки, които изграждат усещането за взаимна подкрепа", посочва президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Генерала направи врат в това президентство. Чистия въздух, редовното хранене и разходките по света добре му се отразяват.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това сигурно е гавра?
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден е "Ден на нещо-си-там" - означава ли това, че след погребалния си новогодишен дебют Грипен Ветов ще продължава да изнася "пламенни речи" всеки път, когато някой му покаже ламба и микрофон?Утре, например, е Международният ден на усмивката - ха да видим как ще се върже надгробното му слово НАД усмивката с възторзите на прослуватия му паля...ски ентусиазъм.
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Популист до мозъка на костите...