Spark ни напускат, ако погромите върху колите продължат

Над 15 автомобила бяха изпочупени за по-малко от седмица
3 окт 2019 10:06, Анисия Иванова
71

Над 15 автомобила за споделена мобилност на марката Spark  са  изпочупени само за няколко дни у нас. Според компанията става въпрос за злонамерена атака. Опити за кражби, счупени стъкла и умишлени катастрофи са само част от посегателствата.

"По различен начин са нанесени щети, които за съжаление изваждат колите от услугата. По-голямата част от автомобилите са със счупено предно стъкло и откраднати ключове, обясни Боян Бакърджиев в "България сутрин".

Още по темата

Повечето коли са със счупено странично стъкло и откраднати ключове, но докато се възстановят щетите това прави услугата по-малко достъпна. Има и неуспешни опити за кражба, защото колите се следят с GPS - всеки един момент знем къде са нашите коли и дали се движат, обясни Бакърджиев.

Има и умишлена катастрофа след опит за кражба, целта на всички нападения е услугата да не може да се ползва за определен период на време.

Той коментира, че ако атаките продължат с такъв интезитет, няма да имат друг избор освен да обмислят варианта да напуснат българския пазар.

По думите му по-притеснителното обаче е, че както компанията търпи финансови загуби, така и потребителите не могат да се възползват от пълния автомобилен капацитет.

"Ние категорично вярваме, че компетентните органи ще си свършат работата и ще намерят извършителите в много кратки срокове", коментира мениджърът на компанията пред Bulgaria ON AIR.

Бакърджиев обясни, че компанията оперира на три пазара - България, Литва и Румъния, но единствено у нас са срещали такива посегателства.

Той допълни, че версията - конкуренция да извършва посегателствата, няма логика, тъй като услугата е без аналог у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички западни фирми трябва да напуснат България.... България в Евразия УРА УРА
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е дело на ПОЛИЦИЯТА......
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли санкции, не могат ли да ги хванат, за мен това са ***.
50
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 4 години
Тази услуга няма бъдеще в ***! Тук има само простаци, селяни и *** с каруци из разбитите пътища!
49
0
 
0
 
! Отговори
Ради преди 4 години
до 53Аз нали това питам - как и от какво ги изкарват тея пари? И както писах нямам информация. Ама като нямаш представа и ти, реши да ме обидиш, вместо да обясниш.По държанието си личи кой какъв е.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е ясно, че са бакшишите. Платили са на "ромчетата" и айде. Нали не носят отговорност.
47
1
 
1
 
! Отговори
Александър Кръстев преди 4 години
До РадиМного си ***. Имаш грешна информация. Изкарват доста пари!
46
0
 
9
 
! Отговори
А ДАНО АМА НАДАЛИ преди 4 години
"Ние категорично вярваме, че компетентните органи ще си свършат работата и ще намерят извършителите в много кратки срокове".НИЕ ПЪК НЕ ВЯРВАМЕ
45
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Spark ни напускат, ако погромите върху колите продължат"И защо трябва да ми дреме, че щели да напуснат? Не е моя работа да им пазя колите.
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 4 години
А КАК само мечтая... да отворя сайта и да прочета - ''бакШите ни напускат ако SPARK се установят и разрастнат ! ''
43
2
 
0
 
! Отговори
Ради преди 4 години
Малко встрани от темата, но Спарк всъщност от какво печелят? Сега им разглеждах сайта и доколкото успях да разбера, първите 24 ч., в които караш, са безплатни. Чак след това започва да се начислява сума, която не намерих колко е. Много нерентабилно ми изглежда за тях
42
0
 
13
 
! Отговори
мда преди 4 години
Да не се притесняват... Не е атака срещу фирмата. Просто тук манталитета на голяма част от населението е такъв. Да надраскаш/унищожиш нещо по колата на някой, даже и без да го познаваш и без причина си е истински кеф за простичкия човек. И да, нито камера, нито друго освен поне един(най-добре двама) свидетели ще помогнат в съда. Но дори и да хванеш и осъдиш някой, пари не е ясно дали ще видиш.
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са само спарк, ами общинските автобуси, които умишлено са фалират също защото притискат такситата. Бакшишите са мафия и мачкат всеки който дръзне да ги конкурира.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посткомунистическатаа кочинна жъне "успех"....
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА ОСЪДЯТ БЪЛГАРИЯ ЗА СТОТИНА МИЛИОНА И ПОСЕГАТЕЛИТЕ ЩЕ СЕ КРОТНАТ.
38
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като се изтеглят от България какво от това? Подобни услуги за мен нямат бъдеще, никога не бих се качил в подобен автомобил, погромите са напълно нормални. Когато оставиш нещо за общо ползване, винаги се стига до разруха и ниско качествена услуга.
37
24
 
5
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Напускат ни? Какво ще правим сега, това е края!
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е само началото. Тази година от 60 хиляди първокласника 20 не говорят български. А до няколко години ще са 25 от 50. Ще е по-лесно малцинството българчета да учат езика на мнозинството. Тази територия след само едно поколение ще е едно голямо гето, а туристи ще идват само организирано в групи и с частна охрана. Както на село римляните обезсмислиха отгюеждането на личното стопанство, така в градовете няма да има малки магазинчета и дребен бизнес. Безнаказаността ще унищожи всичко нормално.
35
0
 
9
 
! Отговори
ТЦ тц ТЦ преди 4 години
Възпитание, истински лидери и примери за подражание, морал и образование. Големия проблем идва от горе (рибата се вмирисва от към главата) и от това което се показва по медиите докато има такива *** като Волен да псуват в национален ефир и да правят какви ли не глупости няма как да стане. Елитарността също трябва да се завърне не може всеки втори да е с више образование само за да могат универистетите да се издържат.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гадните бакшиши...