Абсурд: Шофьор на рейс отнесе 3 акта заради винетка, която е купил

Тол системата потвърдила плащане 12 дни по късно, сега бусът е с 2 винетки
31
Абсурд: Шофьор на рейс отнесе 3 акта заради винетка, която е купил
Управителят на "М-Бус" Румен Христов показва разпечатките кога е направена заявка за закупуване на електронни винетки.

Шофьор на автобус отнесе 3 акта заради винетка, която е закупил, но тол системата е потвърдила плащането едва 12 дни след покупката. За капак на всичко сега превозното средство е с 2 винетки.

За абсурда алармираха от бургаската фирма "М-БУС". От там отбелязват, че случаят е почти идентичен с този от март тази година, при който автобус със заплатена винетка е спрян, а на шофьора е съставен акт. Сега обаче ситуацията е още по-абсурдна, а засегнатите превозни средства - повече.

На 4 септември от "М-БУС" правят групова заявка за закупуване на електронни винетки от сайта на BG TOLL, като посочват валидност от 9 септември. Така условието да има три дни за обработка на заявката е спазено, отчитат от превозвача.

"В периода от 11 септември обаче автобусите ни, пътуващи по линиите Варна, Сливен, както и два автобуса с организирани групи, бяха спрени, а на шофьорите съставени актове. Автобусът до Велико Търново беше спрян три пъти – на 10-ти, 12-ти и 13-ти септември. Получихме потвърждение за закупени електронни винетки чак на 16-ти септември, но в него посочената дата на валидност беше от 9-ти септември. Така ние сме платили винетките и за периода, в който сме глобени, че караме без такива. Правилно ли е това и кой ще ни възстанови средствата", попита управителят на "М-Бус" Румен Христов.

Издадените при спиране на автобусите актовете са платени, за да могат превозните средства да продължат по маршрута си и да не се създава неудобство за пътниците. През цялото време от "М-БУС" водят комуникация по телефона с представители на ТОЛ системата, които твърдят, че от тяхна страна няма проблем.

Понеже фирмата не знае какво се случва с потвърждението на плащането, прави още един разход – купува втора единична винетка за автобуса, отнесъл най-много актове, като използва картово разплащане. Сега, след като проблемът е решен и плащането е потвърдено, този автобус има две винетки.

"Отново ще претендираме за обезщетение, защото спирането на автобусите при платени винетки, е неудобство за шофьорите, пътниците и удар въху имиджа ни", заяви Румен Христов.

От фирмата жалят в съда и наказателното постановление от 1500 лв. от март месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
2
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
При социализма е така
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдете държавата, стига трайте. Аман от заспали овце, аман от скапана държава
20
2
 
12
 
! Отговори
Joko преди 4 години
За проблемите не се косете, а си помислете. Няма как хорица расли в царевичака да оперират с една съвременна система. Друг е въпросът, че тя, системата е правена от специалисти събрани от лозята.
19
1
 
31
 
! Отговори
Съд преди 4 години
Ако бях на мястото на собственика на фирмата, директно щях да ги съдя и да претендирам за високо обещетение в размер на 50 000 лв, защото в следствие на спирането на автобусите и издаването на актовете е уронен имиджа на фирмата и е създадено неудобство на пътниците. Освен 50-те хил. лева ще искам и да ми се върнат парите за актовете и втората винетка. Нещастници!
18
3
 
14
 
! Отговори
Мене преди 4 години
Тия троляджии са такава пералня че чак ми идва да мина с опела през тях като ги видя да дремят под някое дърво Бах ва у маймуните разпрани и *** марши бедни някои тир да мине през дачията ви да ва ръмбя у транссексуалните лапати си патканите един на друг цяла смяна,геюви безподобни ша са издебна като заспите ишава изнасиля ,,по сте гадни от ***
17
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има само една дума за това и тя е Рекет.Плащаш, че си платил. Глобяват те, след което ги съдиш и там плащаш. Ако те изкарат виновен - плащаш.2019 година дами и господа.
16
1
 
19
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Един път бях спрян с "обвинение", че нямам винетка. Изчаках да се наприказват проверяващите и тогава им показах касовия бон от А1. Подвиха си опашката с оправдание, че при тях нямали информация. Ами аз ли да ви напиша бе, тър..теи !
15
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз също купувам винетки всеки месец за над 30 камиона и никога не съм имал проблем. Как пък само тези от М- бус не получават потвърждение, ми да вземат да си ги и плащат след като ги заявят че да нямат проблем.
14
2
 
22
 
! Отговори
Баровеца СФ преди 4 години
През сайт в Нета купувам само с възможност за тест и проверка на стоката,а когато няма такава възможност не купувам,било то и държавни ми ти работи! Ами ако се замислите,то сега държавата е доста зла и безкрупулна мащеха за народа си!
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Близо една година не могат да оправят тая пуста система за електронни винетки...В държава пълна с бели хакери, ИТ специалисти и всякакви други компютърджий.Очевидно иде реч за едни пари...
12
3
 
11
 
! Отговори
Гого преди 4 години
До ТиквунландЖивея на запад.Кажи ми къде го продават това свинско по 1.44щ.д.(1.31евро)???!! Вярно е че има бут за2,80(промоция),но по 1,30 къде има да си купя?
11
3
 
43
 
! Отговори
Един преди 4 години
Чакайте бе братя и сестри! Електронната система е направена, за да ни вземе пари от джобовете, а не за да ни върши работа! Самите винетки са въведени, за да ни вземат пари от джобовете, а не за да караме по здрави пътища (справка - кой да е път)! Всеки, който ти бърка в джоба и ти обяснява, че го прави за твое добро, те лъже. Човек трябва да е реалист за тези неща ...
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ко туй "рейс" уа ? За автобус ли иде реч ?
9
19
 
23
 
! Отговори
българин преди 4 години
Прав си Слави!!!-:) Нема такава държава! За теб ще гласувам на 100%! Не очаквам чудеса от теб. Но поне ще спрем да се заблуждаваме че ГЕРБ е "пътя" !Те ни водят към тресавището! Убедихме се вече в това! Истински избори ни предстоят! А не манипулативни вече 10 г! Всичко е пълна каша там! Кой взел.Кой дал.-:) Не ме интересуват вече!Ще си ходят всички вече!
8
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оя Окар е най-красивата актриса в света!
7
21
 
9
 
! Отговори
Проссия преди 4 години
До Русияизчезни ***, марш в рушняшките сайтове.
6
6
 
30
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 4 години
Ми вижте КОЙ е комисаря на ЕлектроникатаГерберастският примитив Джендриел.
5
1
 
19
 
! Отговори
УЕФА - мафия преди 4 години
Последният костюм е без джобове!
4
16
 
36
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Защо завода на ФВ няма да е в БГ!Защото премиЯрът ни е обоснова агент на Турция. БОКО предлага нищо не предлагащото село Фелибе(Пловдив), дето няма нищо- летище, пристанище и т.н. Спря АЕЦ БЕЛЕНЕ(в полза на АЕЦ Акую) ,Ю поток(за да купуваме газ от ТР), Нефтопровода Бургас-Александруполис(за да може ТР да обира такси от танкерите), "Магистралите" те всички водят към Анадола сега завода на Вагена. Герберастите и сините из ме кяри са ОРИЕНТАЛЦИ и Духачи на Анадола, те никога не говорят против ТР.
3
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквите ни съдират по три кожи,какво чудно има!Абсурдна територия!На тез от ДАЙ пък им дай само рекет!Трябва да арестуват всички до един и да се закрие тази служба за шуроладжанаци