Плевнелиев: Турция спечели по нечестен път "Фолксваген"

В това състезание нямаше почти никакви правила и никаква прозрачност
Обновена: 5 окт 2019 13:29 | 5 окт 2019 12:45,
360
Плевнелиев: Турция спечели по нечестен път "Фолксваген"
Снимка: BulFoto архив

Битката започна 2017 г., нещата с "Фолксваген" отидоха по-далеч, отколкото очаквахме. Всички световни медии пишат за България, която е на финала на това донякъде нечестно състезание. Това заяви президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев и председател на автомобилния клъстър, пред БНТ.

Още по темата


През цялото време работихме с българското правителство, те направиха невъзможното, за да можем да дадем страхотна оферта, която не сме давали на нито един стратегически инвеститор досега. В това състезание нямаше почти никакви правила и никаква прозрачност, тичахме в различни писти, коментира Плевнелиев.

Като причина той посочи, че Турция е действала не по правилата - турският президент Реджеп Ердоган е предложил земя без пари, сграда без пари, а страната ще купува 40 000 автомобила годишно.

Турция е член на общия пазар, има всички права и никакви отговорности, каза още Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
3
 
! Отговори
Кристина преди 4 години
Моля те престани
252
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради такива като Плевела България е орисана да събира и гори *** на новите гаподари. Не може да се разчина на държава която се управлява от послушковци.
251
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
деси,как го разбра нечестния начин.
250
0
 
9
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 4 години
Хубаво помислете, точно след 3 седмици може да започне промяната...
249
1
 
6
 
! Отговори
да,ама не! преди 4 години
Значи технологично погледнато VW са изнесли машините с които произвеждат VW Passat от Емден в Маниса.А заводът в Ембден ще го преоборудват за да произвеждат електромобили.Спомням си как преди 30 години в Цвикау продадоха машините с които произвеждат Трабант май на Венецуела за 160 милиона марки,а завода в Цвикау го преоборудваха за да произвеждат Opel Vectra.Забележете,че и тогава и сега немците са изкарали пари от продажбите! По скоро са прецакали Ердоганя,отколкото нас!
248
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова сме на този хал, защото избираме такива да ни упраляват!
247
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уважаеми журналисти от "Днес", не унижавайте читателите си с изявления на това недоразумение на природата. ББ навреди много на ГЕРБ, а и на личния си рейтинг с този натрапен избор за президент. Чудя се как са го избрали за доносник в университета.
246
1
 
17
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
До кога ще стои тази статия за това недоразумение на природата ? Вие сериозен вестник ли сте или пародия ?
245
0
 
12
 
! Отговори
народният съд преди 4 години
Вън от ЕС . И националните предатели по лиценз на Чаушеску.
244
9
 
10
 
! Отговори
Фауве преди 4 години
Фолксваген ще се преименува на Резнякваген, а баба Меркел ще си сложи бурка и ще се надупи за молитва.
243
8
 
5
 
! Отговори
Ели: До 0 преди 4 години
Имаме политици, единици, но ги има.ББ в прав текст каза: натискът е огромен - факт.Не защитавам ГЕРБ, но в случая е прав.Стратегическите ни отрасли ВЕЦ-ове, ТЕЦ-ове, АЕЦ-ове, перки, фото, газ - са в чужди ръце, или в частни подставени лица, обслужващи политическите феоди от миналото,летища, оръжия, концесии.Затова Китай дръпна напред след Кисинджър 1972 - готвен в противовес на Русия.51% стратегически отрасли - държавни, 49% частни.Преди 1989 г. 60% от БВП на БГ е от продажба на оръжия.
242
0
 
28
 
! Отговори
0 преди 4 години
Толкова са ни силиците, г-н Бийн. Източихте, съсипахте, обезкървихте тази и без това кретаща страна, а сега се чудите "кой ми нацапа гащите".Това е. RIP.
241
1
 
13
 
! Отговори
Ели преди 4 години
В този смисъл Петкова ме изненада приятно.Въпросът е да не хвърляш усилия в мъртвородени проекти.Правилно да прецениш силите си и стратегическите партньори, фактът че Германия финансира НПО-та, не значи че ще загърби пазарите в САЩ.Затова беше икономическата война срещу VW, и митата на луксозни стоки от ЕС-САЩ, лек сигнал за непослушните.Къде е мястото ти на международната арена, пазари, пазари - там е битката?Ненапразно казвам Турция е огромен пазар и с човешки потенциал, умни политици..
240
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като проблема бил в спазването на европейските регулации,Чехия,Словакия,Румъния нима не ги спазват?С тези изказвания,Плевнелиев ни прави на будали!Яд го е на немците защото му отнеха възможноста да се хвали,че той е довел VW,той е построил завода!
239
1
 
6
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Преди месеци казах, че "VW" - ЙОК в БГ, БГ бизнеса плаче, че БГ ток е най-скъп на борсите, по-скъп от немския и да привлечеш инвеститори.Добри ходове на Ердо с емигрантите и ПВО, изявлението че ще купи руски изтребители, отговори на изнудването САЩ за закриване на турски завод - военни част.Самото участие на Плевенлиев, компрометира преговорите - за всеки чужд бизнесмен има икономическо досие - фирмено разузнаване.Решението е наложено от САЩ, затова ЕС плаче, Г-я зависи от САЩ -износ коли-паз
238
1
 
9
 
! Отговори
Еми преди 4 години
Той като беше в Германия нямаше и тълпи ориенталци.Сега е Германистан.
237
0
 
11
 
! Отговори
??? преди 4 години
Винаги ще си останеш с български манталитет:когато печелише в Германия всичко беше точно и ни я даваше за пример ,сега стана друго.
236
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 4 години
ЕС забрани на България да даде подобни условия,според вътрешните договори в самия съюз,за борба срещу монополните споразумения.
235
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти също спечели милиони по нечестен начин, не се прави на луд!!!
234
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, кротни се , бе ,момче, имаш млада хубава жена....................гледай си нея и не се занимавай с политика вече................на цяла България стана ясно, че разбираш от политика колкото магаре от ядрена физика!