ВМРО излиза на протест утре заради Полфрийман

Войводите се събират пред Съдебната палата в София
Обновена: 6 окт 2019 11:26 | 6 окт 2019 11:17, Александър Попов
97
ВМРО излиза на протест утре заради Полфрийман
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ВМРО и техни симпатизанти се събират на протест утре, 7 октомври, от 9.00 ч. пред сградата на Съдебната палата. Те ще изразят недоволството си от предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, който излежа 12 г. в затвора за убийството на Андрей Монов.

Протестът е насрочен по време на заседанието на Върховния касационен съд.

Още по темата
"Припомняме, че за касационното дело съдът беше сезиран от главния прокурор Сотир Цацаров, след като състав на Софийския апелативен съд, в състав Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, постанови условно предсрочното освобождаване на австралиеца, който от 2007 г. е в затвора с 20-годишна присъда за убийство. В същото време ВСС отговори на сигнала на Национален младежки комитет на ВМРО и сезира Етичната комисия по отношение безпристрастността и мотивите на съдебния състав, довели до Определението за освобождаване на Полфрийман. Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и депутатът и член на Националното ръководство на партията Александър Сиди, сезираха главния прокурор с искане за заличаването на БХК заради извършвани системни нарушения на Конституцията и ЗЮЛНЦ. Подчертаваме, че именно тази неправителствена организация подаде искане за предсрочното освобождаване на убиеца на Андрей Монов, тя го номинира за човек на годината и тя нееднократно е номинирала и награждавала в различни категории и съдия Калпакчиев.

                               Жертва или убиец е Джок Полфрийман - едно видео, две гледни точки

Поради всички тези недопустими "съвпадения" по делото на САС, както и поради категоричното становище на затворническата администрация и прокуратурата, че не са налице факти и обстоятелства, необходими Полфрийман да бъде освободен предсрочно, ние от ВМРО, призоваваме всички български граждани да изразят своята позиция за възстановяване на грубо погазената справедливост и да подкрепят новия съдебен състав за взимане на безпристрастно и съобразено с морала и законите на Република България решение", пишат в своята позиция ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
24
 
! Отговори
Полфрийман е невинен преди 4 години
Мислех да гласувам за ВМРО а то ... пълно разочарование се оказаха ! Значи нямат принципи за справедливост . Вижте видеото , което не се показа толкова много години ! Полфрийман е бил преследван, бит, удрян с камъни защото се е мъчил да защити човек а и себе си . Оказва се , че не е трябвало да лежи в затвора заради убийството при самозащита ! Сега когато това е известно - едни хора излизат на протест ! Хора за които щях да дам гласът си ! Е поне стана ясно, че преследват лични цели но не и спра
14
3
 
17
 
! Отговори
??? преди 4 години
Защо не протестират, че няма нито един осъден политик? Винаги след това политиците казват :Вярваме в българското правосъдие! И:може да не е морално, но е законно. Ами нали вие правите законите.
13
5
 
9
 
! Отговори
Й преди 4 години
Абе Русенскио Македонец е решил да се хареса в очите на слепците. Той отдавна се вкара във филма Живите Мър, тви. Какво ли си мисли като прави Циркове че народа пак ще гласува за Шкембето му. Видя народа що за патриотари сте русенски македонецо и оня скатажията с хотелите. Набутахте ни с над 2 милиарда дълг за летящи кошници. За толкова ли прос, ти ги имате хората че мислите с Циркажииски номера от седенките да го заблудите. Живи тру,пове сте вече смър, дите.
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Месец преди ,,освобождението"на Полфрийман ,от варненският затвор беше пуснат един от убийците на студента Борилски в Париж!С.Стойчков излиза 5 и 24дни предсрочно от 17год.присъда за бруталното убийство !Никой не протестира за това!
11
9
 
22
 
! Отговори
Me преди 4 години
Ей, само злоба от тези ВМРО. 11 години лежа момчето, пуснаха го ама на наще им е малко. На чужд гръб и 100 тояги са малко.
10
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви войводи Бе ? жалки храненичета на герб ,правят сеири та пак да са на софрата !що не протестират ,че пенсиите са унизителни?що не протестират,че мед. сестрите са излъгани ?що не протестират ,че Никой Не върна парите от къщи за гости ?
9
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Полфрийман ли е пуснат предсрочно?Къде бяха до сега ВМРО ,да протестират срещу стотиците пуснати убийци,крадци,изнасилвачи!Един такъв уби момичето в Свищов,защо тогава ВМРО не организира протести?
8
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО да протестират, че ония 15 други агресивни келешчета от видеото не са в затвора за опит за убийство, след като ритат в главата момчето в подлеза. Но там няма проблем, защото келешчета са българи.
7
6
 
35
 
! Отговори
кк преди 4 години
И за какво по-точно протестират? За добро или лошо, този на снимката е прекарал 12 години зад решетките, което е много повече от присъдата за средностатистическия убиец в България. От ВМРО защо не протестират срещу онзи сладур от дискотека СОЛО, който не е прекарал НИТО ДЕН в затвора за убийството на онова момче? Няма протести, защото е синче на общински съветник от Перник и българин. Ама Джок е проблема сега. Да не говорим, че последните видеозаписи хвърлят доста съмнения относно вината на Джок
6
11
 
19
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Българската злоба е неизмеримо голяма ,тези ВМРО са същите некадърници като Атака.Оставете човека тука се избиват всеки ден от катастрофи,Закони за политици няма за кражбите на парламента на Бисеров,Плевналиев ,Костов,Доган.Този Пол е бил пребит от добрите бъл.граждани.Милиционери е нямало никаъде в София тогава.Нинова и тя била възмутена много се възмути за кражбите на Орешарски,Станишев...
5
3
 
32
 
! Отговори
Но когато преди 4 години
ВМРО продава български паспорти,протест няма .
4
5
 
42
 
! Отговори
хоо преди 4 години
Интересно, как не организираха протест срещу оправдаването на дсп Бисеров? Защо не организираха протест за това че няма нито един осъден за 30 г. овластен във всичките му форми. А защо не протестираха срещу разграбването на ктб, или пък олигарха Ковачки тровещ цялата държава години наред. А къде бяха когато свинаря Гергов от свинар се превърна в олигарх. А срещу прокуратура и ченгета пускащи знаини и незнаини престъпници да напуснат страната - Галеви. ВМРО = измамници, демагози, популисти.
3
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния спектакъл. Джок доказа, че нито политиците, нито съдебната система струват и един пукнат грош. Всичко е на самотек в таз непрокопсана държава и според настроенията на обществото.
2
8
 
37
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Преди да излезе видеото, можеше и да мине. Сега изглеждате жалки преди изборите ...
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези не са ли управляващи протестират срещу себе си ? А защо това е новина и какво ни интересува ?