Ангелкова свика спешна среща за фалита на "Астрал Холидейз"

Изяснява се точния брой туристи, които имат договори за туристическа услуга
Обновена: 7 окт 2019 15:49 | 7 окт 2019 15:45, Красимир Ангелов
42
Ангелкова свика спешна среща за фалита на "Астрал Холидейз"
Снимка: БТА

Министърът на туризма Николина Ангелкова свиква този следобед извънредна среща с ръководството на "Астрал Холидейз" и застрахователното дружество "Уника" АД. Причината е обявеното прекратяване на дейността и започването на процедура по несъстоятелност на туроператора, съобщиха от Министерството на туризма.

От там уточняват, че "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД има валидна застраховка със застрахователната компания "Уника" АД. Лимитът на полицата е 700 000 лв. и е за срок до 14 ноември 2019 година.

Още по темата
В момента се работи по изясняване на точния брой туристи, които имат договори за туристическа услуга с "Астрал Холидейз".

Дружеството уверява, че пътуванията на основната част от туристите, закупили почивки, които в момента се намират зад граница, са платени. Компанията информира още, че клиенти, закупили само услугата самолетен билет с редовни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания.

В официалната позиция на дружеството се казва, че потребителите на "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД, които са внесли депозити или са платили изцяло сумите по своите бъдещи организирани пътувания, но "АСТРАЛ" не е заплатил към партньор или доставчик, ще бъдат обезщетени както следва по закон.

Министерство на туризма е в непрекъсната връзка с представители на туроператора и следи ситуацията, за да бъдат защитени интересите на туристите според правилата на българското законодателство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
10
 
! Отговори
Стотина българи преди 4 години
ще останат без работа. Те нямат вина за случващото се. Жалко за тях.Въпросът е кога БАН ще се отърве от поне 5 000 хрантутника, мързеливци и интриганти, та да останат там по-малко от 2 000 служители, в това число и чистачките?Това е начин да се утроят заплатите на кадърните и работягите, но за момента е непостижимо. Защото връзкарите са непоклатими! Ще продължат да доят бюджета и да поставят способните си, но незащитени с протекции колеги пред жесток избор - или да напуснат, или да им робуват.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратителна кукла на мафията!
32
0
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
поредната калинка
31
0
 
12
 
! Отговори
Дядо Петър преди 4 години
Какви срещи, какви пет лева?Всеки туроператор, работил с фалиралата фирма, би трябвало да има съответния договор, който да предвижда и форсмажорни обстоятелства.Ако няма, да пие една студена вода.А обикновеният български данъкоплатец няма нищо общо с проблема.Освен че "управляващите" ни разбойници отново се готвят да му бръкнат в джоба.
30
1
 
18
 
! Отговори
и какво преди 4 години
Сега държавата пак ще плаща за частни загуби. Искам тогава държавата да плаща и за лични загуби! Нали частникът беше по-добър стопанин от държавата, защо тогава държавата трябва да му покрива загубите! Частникът да си ги е планирал! Стига държавата е плащала на частника загубите му. Частникът да си продава супер комире и имотите и да си покрива загубите. Нито държавата му е виновни, нито работниците, за да му плащат загубите!
29
0
 
5
 
! Отговори
го преди 4 години
Хаха, припоци нещасни хак да ви е
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Охххх как ще се покриват и скриват измами ... дали вече са изгорили документите? Мисля да ... обявяват фалит и никой нищо не знае.А някой ще се събудят на другия ден доста по богати. Този филм сме го гледалиДържавата цирк
27
0
 
15
 
! Отговори
men преди 4 години
трета национална катастрофа му е на борисов само. при другите две абдикира. инак симо комара и ваньо синия венец също хубаво ни загробиха. виденов му скроиха шапката щото беше решил да запазва държавност и икономика. до 20 години нема да ни има на картата на света а като гледам как съученичките ми не си говорят на децата на български след около 60 години нема да има и живи българи по света.
26
1
 
2
 
! Отговори
Лошо е преди 4 години
Жалко беше добра фирма,заради .аните Томас Кук фалира...
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде да пускаме смс-и за потърпевшите?!
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората тънат в мизерия и умират в резултат на липсата на здравеопазване тук, пък тая се загрижила за фалирал туроператор
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЕГА ДА СЪБИРАМЕ ПОМОЩИ ЛИ ЗА ФАЛИРАЛИЯ ?
22
2
 
7
 
! Отговори
7 преди 4 години
Само хубави новини :) ...
21
1
 
15
 
! Отговори
Един преди 4 години
Страхотни журналисти иначе... може би беше нормално първата работа след обявяването на фалит от британската фирма да кажат кой я представлява в бг, ама сигурно договори за реклама, една дума за Астрал няма до днес... само пари баси.....
20
0
 
20
 
! Отговори
човек преди 4 години
Абе не мога да го разбера така наречения "бизнес" в България.Режат сами клона на който са седнали.Много били високи заплатите, пък нямало кой да им работи.Щели да наемат украинци, молдовци, афганистанци... ужким те щели да искат по-малки заплати.Еми, почват фалитите, тази е една от първите птички.Чувам, че имало още фалити на фирми, но явно не ги обявяват всичките.Дето се вика, хаирлия да е, ще се стигне до тотален фалит на "бизнеса" докато се спука балона и видим, че бизнес няма!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боковисти, не всички с мозъчни гънки са червени.
18
1
 
11
 
! Отговори
??? преди 4 години
Ех що всичко преди изборите. Що все на нас. Тоз Кук 150години нищо му нямаше, тез фолксвагени, пък и австралийците и те може да се обадят. Сега ще дойде лошо време и Балканския поток може да зацикли пък тези сърби може и за газта да питат.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Хотелажиите вместо да си купуват джипове яхти мезонети и Бентлита защо не са си застраховали бизнеса.. При такива фалити на туроператори застрахователя ще им изплаща загубите. А сега ние ли ще им ги плщаме че сме много богати."Чете ли статията, или не можеш четеш текст с разбиране? Кое е вярното?
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно врабче е по-интелигентно и с повече мозък от тая!
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хотелажиите вместо да си купуват джипове яхти мезонети и Бентлита защо не са си застраховали бизнеса.. При такива фалити на туроператори застрахователя ще им изплаща загубите. А сега ние ли ще им ги плщаме че сме много богати.