Мария Габриел се срещна с Бил Гейтс

Двамата обсъдиха сътрудничество за глобално здраве и чиста енергия
Обновена: 9 окт 2019 18:48 | 9 окт 2019 18:24, Нели Христова
35
Мария Габриел се срещна с Бил Гейтс
Снимка: Булфото

Комисарят за цифровата икономика и общество Мария Габриел се срещна със съоснователя на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс. Двамата обсъдиха как може да се задълбочи сътрудничеството по общи приоритети за научноизследователска и развойна дейност за глобално здраве и чиста енергия, съобщи представителството на Европейската комисия в България.

Специален ударение те поставиха на съвместното финансиране за клинични изпитвания на лекарствени продукти за справяне с инфекциозните заболявания, засягащи предимно Африка на юг от Сахара. Стана ясно, че е нужна гъвкавост при финансирането на стратегически изследвания за болести, свързани с бедността. Комисар Габриел отбеляза, че Европейската комисия вижда това партньорство в контекст на Глобалното здравно партньорство с държавите-членки и африканските страни и може да бъде в рамките на бъдещата програма Хоризонт Европа.

Двамата разискваха и важността на бюджета за изследвания и иновации, които са от съществено значение за изпълнението на "зелената сделка", както и възможностите, предоставяни от това партньорство. Фондацията на Бил Гейтс възнамерява да увеличи своята част от бюджета с 20 милиарда щатски долара на година.

"Нужно е да развием по-тясно сътрудничество между множество участници на инвестиционния фронт, за да се превърнат политическите приоритети в инвестиционни стратегии. Това е от съществено значение, за да имаме пробивни иновации в полза на компаниите, гражданите ни и за отговор на предизвикателствата на климата и енергията", заяви българският еврокомисар Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Бил ГейтсМария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
14
 
! Отговори
Майтап бе Уили :)) преди 4 години
Те и Корнелия Нинова и Мая Манолова често се срещат с Бил Гейтс , така че къде е новината :))),,
11
8
 
11
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Тази шивачка от кой цех е пуснахте да говори за политика какво разбиране има,или шие униформи на САЩ?
10
7
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименти в кое село си дръгнеш потурите?
9
6
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ще има бая подобни ЦИРКОВЕ да ни пробутват с тая ИЗМИСЛЕНА "комисарка" и още по-измисления й "ресор"....а ний,ний смо идиотн...
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоСрещите с тебе са доста по-чести.А ти си дръгнеш потурите у ваше село.
7
5
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
е,изглежда ни предстоят много срещи с ...въпросната,на чието лице е изписано нещо като .."мъка",или.."зор"...Обаче :-Забелязахте ли това:-"Комисарят за цифровата икономика и общество Мария Габриел се срещна със ..."?!?!Комисарят за "цифрова икономика и общество",нищила въпроса за.."ГЛОБАЛНОТО ЗДРАВЕ и "ЧИСТАТА ЕНЕРГИЯ" с...основателя на СОФТУЕРНИЯ гигант "Макрософт"!!!!!!!"ГЛОБАЛНОТО ЗДРАВЕ и ЧИСТАТА ЕНЕРГИЯ"!!!!!!!..повтарям:-"Г.З.и Ч.Е."!!..И "комисаря по цифрова икономика и общество
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШибиРибиИ тука ли си каза компетентното мнение бе навлек?Луд умора няма - за тебе е измислено.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Много си ***.ЕС не е мижава държавица бе селски.
4
9
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Какво има Бил да обсъжда с тая бедна въшка с криви зъби и поглед на опипана кадъна. Да ви преведа разговора... тя се молила за некоя пара а той и е метнал два банана за да му подпише че ЕЮ няма да му пречи да си прави квоту иска. Срещнала го била. Голям праз
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая и от глобално здраве ли започна да разбира???да не ходи да ваксинира африканчета със спонсорирните ваксини на Бил Гейтс ???
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е новина?
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бил го боли дедовия за нашта мижава държавица, той може да си я купи направо

Спонсорирани публикации