Завърналите се... Как един неуспешен подарък дава идея за бизнес

Елена Никифорова помага на емигрантите да пращат подаръци
10 окт 2019 13:12,
76

Преди точно 9 г. Елена Никифорова иска да изпрати на баща си бутилка хубаво уиски и картичка, защото не е в България за 60-ия му рожден ден. За съжаление не успява. Тогава тя си казва, че някой ден ще създаде свой бизнес - нещо свое, което предизвиква и радост, и сълзи.

Елена започва работа по осъществяване на идеята си още докато е във Великобритания. Тя създава сайт, с който българите, които живеят в чужбина могат да зарадват своите близки.

Благодарение на Ели всеки ден летят "облачета" от цял свят - персонализирани подаръци - до различни точки в България от онези, които са напуснали род и родина.

"Сайтът е направен за българи, които живеят основно в чужбина. Техните подаръци ги опаковаме така да изглеждат като колетчета. И на тях пише "това облаче беше изпратено за теб", например от Чикаго или Лондон.", споделя Елена пред предаването "Завърналите се с Петя Кертикова" по Bulgaria ON AIR.

Името на сайта избира заради песента "Я кажи ми, облаче ле бяло", заради близостта й до емигрантите.

Намерила щастието си у дома, сега Елена мечтае за една друга България.

"България е една прекрасна страна и ако някой ден всички приятели и роднини се върнат ще стане наистина прекрасно. Това ми е и мечтата! Ако не сега, то като оправят децата, да се приберат," казва още Елена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
. преди 4 години
Никога не съм имала проблеми да изпратя подаръци до България от чужбина. Никога, никакви и на никого. Има пощи, има куриери, има хора, които карат багаж. Как точно не е успяла госпожата да си изпрати подаръка преди девет години, не ми е ясно, но че си е платила за реклама - спор няма.
67
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ИМА ТАНЮ И ТАНЬО - ТИ СЕ ОГРАМОТИ МАЛКО.АЙДЕ Ч ТА. СТОЙ СИ В ТАМ КЪДЕТО СИ
66
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
КАТ СТЕ СИ НАМЕРИЛИ ЩАСТИЕТО НАПРИМЕР ВЪВ ФИНЛАНДИЯ, АКО ОБИЧАТЕ НЕ ПИШЕ ТУК И НЕ САМО ТУК , НЕ ПИШЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.СТОЙТЕ СИ ТАМ И МИСЛЕТЕ ЗА ЖИВОТА В ДЪРЖАВАТА ,КОЯТО СТЕ СИ ИЗБРАЛИ. ГОЛЕМИ ГЕРОИ.НЕ МИ ПРЕЧЕТЕ.И НЕ ВИ ОБИЧАМ И ХАРЕСВАМ.ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС ЗАВИСТА ИЛИ КАКВОТО СИ ИЗМИСЛИТЕ...........
65
8
 
11
 
! Отговори
Finlandia преди 4 години
България е хубава страна, ама народа не го бива. За това други народи ще направят по хубава страна на територията, което е и целта на режисьорите. Поздрави от китната Финландия
64
1
 
2
 
! Отговори
Франкфурт ам Майн преди 4 години
До Анонимен 63Точно. В България може и със зубрене за няколко седмици да "научиш" нещата. После "наученото" ще изфиряса, но нали вече имаме оценките. А за завишаването на оценки не ми се говори. В Германия поне така не става. Трябва всеки ден работа. Както се казва, в единия случай се учи за оценките, а в другия за да знаеш.
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Повечето хора в България ще получат сърдечен пристъп ако детето завърши само 10ти клас."Повечето ***. Само в България е изискване, да имаш минати матури, за да станеш сервитьорка. Ако някой ми каже ЕДНО полезно нещо, научено за годините о 10 до 12 клас, ще искам да го чуя.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 61Има стабилна разлика! За да имаш 6.00 в България се изисква, да си дадеш малко зор. За да имаш максимални оценки в другите места, се изсква да положиш реални усилия, а не просто да назубриш 3 теми на семестър. Ако искаш максимална оцженка - прекарваш по 8 часа на седмица в библиотеката, пишеш 20 страници репорт, минаваш всички упражнения и така получаваш високите оценки.Това, че имаш проблеми с "имиджа си" е нещо друго.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе съм забелязал в Германия "масово да се пишат ниски оценки" поради факта, че Германия не се сравнява с никой, че да се каже че другаде се пишат "високи оценки". Между другото, няма такова нещо като система, която ще извлече най-доброто от всяко дете, и със сигурност система, която няма реална оценка на знанията, не е по-добра. Човека отличник ще има възможност да се прояви там където е. Да предполагаме, че някой е с идентичност на отличник и да го бутаме напред е шуробаджанащина
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Франкфурт ам Майн"Ако детето не може да покрие стандарта, значи толкова си може."Не съм убеден в това твърдение. Не смятам, че система където масово се пишат ниски оценки обезателно ще извлече най-доброто от всяко дете. Има хора за които това е демотивиращо и в последствие проявяват по-малко от това което всъщност могат ако биват мотивирани съответстващо. Човек често се държи според идентичността която е възприел. Идентичност на първенец отличник. Или идентичност на слаб ученик.
59
0
 
10
 
! Отговори
Таню преди 4 години
Приятел, така са решили, така са ме кръстили нашите. В имената няма чувство за граматика и стил ;)
58
6
 
1
 
! Отговори
До ТанЮ преди 4 години
А в кой западен университет се научи да пишеш?В българската граматика след съгласна буква се пише ьо,т.е.Таньо.
57
0
 
5
 
! Отговори
Франкфурт ам Майн преди 4 години
до 56Е, щом си го научил от родните ни работодатели, значи си стигнал до точката в която бях аз когато реших да напусна България и една от важните причини, поради които не възнамерявам скоро да се върна. :) Тук работата е основния начин да вървиш нагоре. К*рварлъка ... те прави .... знаеш как е. А децата ми ще са обикновени бачкатори, ако не се доказват. В Фермания да си "обикновен бачкатор" не е обидно. Приема си се за нещо нормално. В България това е дошло от фразата "Учи, за да не работиш"
56
2
 
5
 
! Отговори
Таню преди 4 години
Не знам дали да се считам за "завърнал се"... Учил съм в Западни държави, респективно университети, в крайна сметка - не бях щастлив. Скучни хора, повечето невротици, фалшиви усмивки и множество от зависимости, най-вече ролеви и финансови. Върнах се в България, ръководя интересен бизнес, работя предимно със западняци - същите такива безинтересни типчета, но зависят от мен. От друга страна - това ги прави точни с парите, инак си падат стиснати. Това е един интересен ЕС стандарт, но живеейки в БГ.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52 - и какво ако учиш детето да работи като вил ? После ще бъде обикновен бачкатор - с труд не се постига нищо, ами с ку..рвалък !Това установих по трудния начин и с много унижения от страна на образователната ни система и родните ни работодатели !!!
54
0
 
2
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 4 години
ЧЕ КОМЕНТАРИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС ТСТИЯТА! ПОЧВАМ ДА СЕ ОТЧАЙВАМ ЗА МАТРЯЛА...
53
0
 
7
 
! Отговори
Франкфурт ам Майн преди 4 години
до 53Повечето хора ще получат пристъп, но това е защото на нас системата ни не предлага образование до 10ти клас. Между другото, в едновремешните Техникуми се обучаваха точно такива "уж" неспособни, пък много от тях са двигателя на малкия бизнес в България и то не с търговийка а с професионални услуги. Просто ние сме си сноби на тази тема, нищо че после вишистите мият чинии и сервират кафе по заведенията. Те нищо "не ти доказват". Ако детето не може да покрие стандарта, значи толкова си може.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Личен избор, човек. Повечето хора в България ще получат сърдечен пристъп ако детето завърши само 10ти клас. Както казвам, много неща са въпрос на вкус. За да работи тази система, самочувствието на човек се смачква. Даказват ти, че не си за повече от 10ти клас. Не знам доколко това е добре за развитието на едно дете. Аз лично не бих искал моите деца да минат през такава месомелачка. Но има хора на различно мнение и ти си един от тях.
51
2
 
5
 
! Отговори
Франкфурт ам Майн преди 4 години
до 51И какво като е моето дете. Аз моите деца съм ги научил, че за да постигнат неща трябва да работят и да си дават зор дори и повече от другите. Ако не заслужават защо да им се дава защото са "моите". Майка им (французойка) понякога не е щастлива от такава строгост, но какво да се прави. Това че са мои не ги прави "от шарената крава".
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Образователната система е супер за икономиката. В крайна сметка на една държава и трябват специализирани работници като шлосери, заварчици и т.н. които примерно в България са изключително дефицитни точно защото в България всеки следва право или икономика и никой не иска да е специализиран работник. Проблемът е обаче ако това е твоето дете. Тогава какво правим. На чужд гръб и 100 тояги са малко. Но въпросът е, че човек не иска на него да му се случи.
49
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Франкфурт,какво им обясняваш на тия с промитите от пропаганда мозъци. По цял ден четат москалска преса онлайн и си мислят, че знаят какво е в Европа. А всъщност не са излизали от квартала с панелките, но са в час със световните проблеми винаги и капитализма аха аха да падне.