Завърналите се... Как един неуспешен подарък дава идея за бизнес

Елена Никифорова помага на емигрантите да пращат подаръци
10 окт 2019 13:12,
76

Преди точно 9 г. Елена Никифорова иска да изпрати на баща си бутилка хубаво уиски и картичка, защото не е в България за 60-ия му рожден ден. За съжаление не успява. Тогава тя си казва, че някой ден ще създаде свой бизнес - нещо свое, което предизвиква и радост, и сълзи.

Елена започва работа по осъществяване на идеята си още докато е във Великобритания. Тя създава сайт, с който българите, които живеят в чужбина могат да зарадват своите близки.

Благодарение на Ели всеки ден летят "облачета" от цял свят - персонализирани подаръци - до различни точки в България от онези, които са напуснали род и родина.

"Сайтът е направен за българи, които живеят основно в чужбина. Техните подаръци ги опаковаме така да изглеждат като колетчета. И на тях пише "това облаче беше изпратено за теб", например от Чикаго или Лондон.", споделя Елена пред предаването "Завърналите се с Петя Кертикова" по Bulgaria ON AIR.

Името на сайта избира заради песента "Я кажи ми, облаче ле бяло", заради близостта й до емигрантите.

Намерила щастието си у дома, сега Елена мечтае за една друга България.

"България е една прекрасна страна и ако някой ден всички приятели и роднини се върнат ще стане наистина прекрасно. Това ми е и мечтата! Ако не сега, то като оправят децата, да се приберат," казва още Елена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ето пак се почна за това какво е в Москва. На кого му пука за Москва? Всичко е добре, ако Вуте е по-зле.
47
2
 
5
 
! Отговори
Франкфурт ам Майн преди 4 години
до 36В интерес на истината, образователната им система е такава, защото искат да отсеят най-добрите за най-отговорните места и най-добрите професии, и надолу по веригата спрямо показаните резултати. След това в обществото тия с най-добрите професии и резултати са единствените които имат шанс да се доберат до управляващите икономически и политически позиции. Така се стига до ефикасно управление на най-добрите. А ние се чудим що са ни такива управниците в БГ и що постоянно ги ручаме жабетата!
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако във Франкфурт германците са малцинство какво да кажем за Масква. Татари, казаци, чуваши, чеченци, авари, ингуши, кабардинци, чукчи, осети, башкири и т.н. Да не говорим за мигриращите от становете- узбеки, киргизи, таджици, туркменистани и т.н. Огромната си част са мюсюлмани, затова най-голямата джамия е Масква. Слава православни России.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичките ви бизнеси са такива- облачета, паник стаи, кафенета. България няма да прокопса докато не се изкорени еснафщината, всеки ***, продал два джиесема онлайн се мисли за бизнесмен. Евала, бате.
44
2
 
2
 
! Отговори
Франкфурт ам Майн преди 4 години
до 43Във Франкфурт няма хора които да са от "контингенти" защото не могат да си го позволят. То евтини квартали в града няма. В детските градини и училищата има недостиг на места поради големия наплив. Германците винаги са с предимство. Да не говорим, че в милата родна България тия дето четат статистиките си нямат и на идея, че един човек, да речем от турски етнически произход, може пак да си се пише турчин, а да има немско образование, възпитание, начин на мислене и пр. И т.н. и т.н.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И разбира се много зависи каква работа имаш. В крайна сметка ако работиш нещо, което в България не е развито, очевидно, че на друго място ще ти е по-добре. Ако си банкер очевидно, ще ти е по-добре във Франкфурт, Лондон или Ню Йорк отколкото в Белград. Или респективно ако физик, ще ти е по-добре в ЦЕРН отколкото в БАН. Това са специални случаи.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До от Франкфурт ам МайнТова, че във Франкфурт има някакъв процент банкерчета и консултантчета печелещи добре и живеещи в хубави квартали е абсолютно безспорно. Но образовани и добре печелещи хора има навсякъде по Света във всеки един голям град. Впрочем 27,3% от хората работещи на пълен работен ден печелят над 5000 евро бруто във Франкфурт. Това са ти 3000 евро нето. 1000-1500 евро ще ти е наема. 500 ще ти е колата. 300 евро ще ти е храната. И ето ти остават 700 евро за 7 ресторанта на месец
41
0
 
0
 
! Отговори
Франкфурт ам Майн преди 4 години
до 43Правилно. Тогава на дневен ред излизат това къде предпочиташ да си гледаш децата, колко спокойно живееш, колко стабилна е икономическата ситуация, има ли корупция и склонен ли си да се корумпираш, дали искаш да пътуваш до работа или не, каква храна ядеш, какъв въздух дишаш и пр пр.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И когато между двете къщурки разликите почват да се смиват. Отляво по-високи заплати и пластмасови зелунчуци от Холандия и дини от Перу. Отдясно по-ниски заплати, полупорутени сцени от ерата на социализма и повече социални контакти. Тогава изборът малко по-малко все повече става въпрос на вкус. Разбира се ако на Запад печелиш 1500 евро, а в България печелиш 250 евро, изборът е очевиден. Но ако на Запад печелиш 2000 евро, а в България 1000 евро, вече почва да става въпрос на предпочитания.
39
5
 
2
 
! Отговори
от Франкфурт ам Майн преди 4 години
до 39Хахаха. Защо "не съм отишъл"? Ауе, няма такива наглеци като някои драскачи тук. Ауе, приятелю, ти наясно ли си какви са цените във Франкфурт и какви хора могат да си ги позволят? Наясно ли си статистиката дето я четеш какви райони обхваща, какви хора се регистрират като "други" и пр? Аз живея във Франкфурт, не ми обяснявай какви сцени "могат да се видят". Лелелелеле. Няма такива въздухари
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една държава се прави от хората които живеят в нея. Не от политиците. Дори не от законите. Тотален полицейски контрол не е възможен на практика. Това е самата истина. Държавата това сме ние. Хората които живеем в нея.И България е каквато сме ние. И Западна Европа става такава каквито са хората които идват от цял свят да живеят в нея. И когато там живеем ние с нашите балкански съседи, няма как да очакваме да е много по-различно в някакъв момент.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 38 Самата им система на немците си е такава, не важи само за чужденци.Не минеш ли ситото след някой си там клас( не помня кой точно) нямаш право на висше в Германия. Самите немци 8мат предимството на родния си език, фактор си е за по- добро представяне.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Франкфурт ам МайнТи си се объркал. По официална статистика във Франкфурт немците са малцинство. Официално. Не по теории на конспирацията. Защо не отидеш в някоя детска градина да се огледаш? Защо не се разходиш в центъра до гарата където посред бял ден се боцкат с хероин на улицата?Във Франкфурт човек може такива сцени да види, за които дори не си е представял, че съществуват извън рамките на холивудски филм.
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И след това за капак ако детето ви мине през немската образователна система, с висока статистическа вероятност ще го забутат в коловоза наречен реалшуле, където ще завърши 10-ти клас без право на следване на висше образование. Под 18% от чуждестранните деца завършват гимназия. Черешката на тортата за хората които си мислят, че на запад е шоколад, а в България е ужасно.
34
3
 
1
 
! Отговори
Франкфурт ам Майн преди 4 години
До Анонимен 35Нещо си се объркал.
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И когато децата ви тръгнат на детска градина или на училище да не мислите, че ще се учат с русите немски деца и ще слушат чист книжовен немски език, че да израстнат с висока култура? В детската градина и в училище ще са обкръжени от деца от семейства на чужденци където вкъщи се говори чужд език и се гледа чужда телевизия. И детето ви няма да слуша книжовен и правилен немски от връстниците си. А ще мултиплицира неграмотността. И ще говори и то с акцент и с грешки.
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не ви харесват вашите сънародници или вашите роми, нали ви е ясно, че след като над 1 милион сънародници живеят в чужбина, в чужбина ще си ги срещнете същите субекти. Но освен това там ще срещнете и босненците, и албанците, и турците, и араби, пакистанци, сърби и т.н. Всичките тези съседи които в България ненавиждате там ви чакат. Само че там ще има и по-лоши от вашите съседи. И при това ще са нагли и със самочувствие. И ако си мислите, че там държавата ще ви пази повече, много се лъжете.
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина много мрази своите особен ако са успели да направят нещо :) направо им бърка у джигера :)
30
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм в Германия и печеля в горните 10% на населението на Германия и планирам да се върна не защото не съм успял. А защото не ми харесва немската култура. Липсата на социални умения е масово явление. Няма свобода на словото. Нямаш право да подкрепяш Тръмп или Брекзит ако не искаш да бъдеш извергната персона нон грата. И същевременно вече и без това е пълно с тарикати и измамници от балканските държави и от арабския свят. Германия вече не е Германия, а е една територия. БГ? Защо пък не.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 29В България битува едно особено интересно схващане, че "успял" означава "известен". Успял е всеки човек, който е успял да получи образование, да работи нормална работа (ако е по-престижна по-добре) или да отвори собствен бизнес, да направи семейство и да отглежда деца. Там герои не са нужни, а нормални хора. Тези хора имат очаквания към местата където живеят,и ако те са изпълнени са щастливи че живеят там.