В България расистки синдром няма! Но има изявени ядра

Експерти: УЕФА си търси черна овца, нарочени сме заради рецидиви
15 окт 2019 09:28, Красимир Ангелов
133

Расистки подвиквания белязаха мача между националните отбори на България и Англия на стадион "Васил Левски" в столицата късно снощи. 

Англия разпиля с 6:0 родните национали, а трибуните бяха доста празни като за мач срещу съперник от такъв ранг. Англичаните, както и преди мача, отново се фокусираха главно върху поведението на българската публика и евентуални прояви на расизъм.

Още по темата
"Англичаните са фокусирани изключително много върху този проблем. Бях на първия мач преди месец на "Уембли" и на пресконференцията на англичаните около 2 минути се говореше за футбола и 28 минути обсъждаха темата с расизма", коментира спортният журналист Едуард Папазян в "България сутрин".

Според него още оттогава е станало ясно, че фокусът на англичаните тук ще бъде такъв и те брилянтно са си изиграли картите.

Хърватският съдия Иван Бабек беше принуден да прекъсне снощния двубой на два пъти заради претенции на британците, след като от българските трибуни се чуха обидни подвиквания и звуци, насочени към тъмнокожи играчи на Англия.

"Няма масов расизъм, не може да се говори за расистки синдром в България. Но има изявени токсични ядра, които са фиксирани", коментира спортният журналист Георги Атанасов пред Bulgaria ON AIR.

Според него сме нарочени заради редицидиви. Той е на мнение, че англичаните няма да ни простят и "Васил Левски" ще бъде затворен за няколко мача.

"Най-страшното от снощи е, че има снимки на момчета с черно облекло, които отправят нацистки поздрав и лошото е, че самите те не осъзнават какво правят. Така или иначе УЕФА си търси черната овца. Опасявам се, че този път ще сме ние", коментира Папазян.

Той е на мнение, че проблемът е, че няма работещо законодателство за футболните хулигани и инфраструктура на футболните стадиони.

Атанасов се съгласи, че липсва приложението на законите и най-страшното е, че хулиганите си мислят, че всичко е позволено.

Спортните журналисти коментираха, че лошото състояние на българския футбол не би се променило дори и да бъде сменен треньорът на националния отбор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
8
 
! Отговори
СС преди 4 години
Всички ги знаем кои са, но нищо не се прави по въпроса. :(Визирам част от ултрасите на Левски, ЦСКА и Локо Пд.
90
14
 
7
 
! Отговори
7 преди 4 години
Расизмът у нас е само едно от проявленията на фашизма .И не е дело на шепа болни мозъци , а резултат преди всичко на една целенасочено подклаждана от определени среди антикомунистическа истерия .Част от тях са в правителството : Антон тодоров , Гърневски , Биков , Десито Атанасова , председателката Янчева , Методи Андреев , унгарския Марков ,журналисти , недоубити бивши фашисти или техни изчадия и много други . Почти всички антикомунисти са открити или прикрити фашисти !Вдъхновител е правителств
89
17
 
3
 
! Отговори
варварско Племе преди 4 години
Днешните българи са потомци на Угурските прабългари а Хан Кубрат роден в сегашна Украйна , поради тази причина ни мислят за славянски Народ което абсолютно погрешно , да се мислим за такива каквито не сме , Славянизирането което е насилсвено Християнизиране почва някаде към 3-4 век у нас достика обаче чак в 6-6 век има година посочена за тези които могат да четат и знаят ка да търсят в гугъл , от 200 000 Черкези преселили се от Русия в България колко си милите че са днес?
88
3
 
23
 
! Отговори
не съм расист, Но преди 4 години
работя в западна бяла държава и работата е такава, че срещам доста "тъмни", даже и колеги такива имам. Най-отговорно мога да кажа, че при тях наистина има нещо различно!! Да си говорят каквото искат, аз това го виждам с очите си!!
87
11
 
9
 
! Отговори
Az преди 4 години
Да бе няма, 99% от българите са ксенофоби и расисти.
86
4
 
9
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Заради шепа болни мозъци няма да ни лепват етикет на цялата държава.Да се издирят и санкционират тези ,които се правеха на нацисти.И задължително обществено полезен труд поне по 10 дена в моргата да видят до къде се стига с болните им мозъци.
85
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Расизма е нещо добро. Не трябва да има смесване между различни раси, различни култури, народи , етноси. Всеки народ да си знае своето място и да няма смесване. Всяка жаба да си знае мястото. А англичаните като са върли националисти и тачат силно своя си ген , език, род, кръв, народност, искам да ги попитам : защо кметът на тяхната столица - Лондон, е ИНДИЕЦ, а НЕ англичанин? Защо вторият син на принцеса Даяна - Хари е взел за жена не.гър.ка африканка от САЩ, а не англичанка от Англия?
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Подуене расистите си ги гледат като стайни цветя !!...А къде са камерите?? Издирват се и вънка от стадионите!
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А хазарта?"Е там е друго нещо. Там вече си е корупция. Няма нищо общо с расата и религията, а с това колко на кого плащаш. И като знаете, че нещо отива при мафията, за Бога, братя, не купувайте.
82
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англичаните до голяма степен решиха проблемите със собствените си хулигани с разпознаване на провинените и доживтна забрана за посещение на мачове. Отделно глоби, лежане по арести, обществено полезе труд и т.н. Какво става при нас: отиваш на мач, слагаш качулка или шал, правиш каквото си искаш и в най-лошия случай полицията ще те помили да напуснеш стадиона. И така до следващия мач...В момента по всички новинарски сайтове има лицата на *** от снощи - какво ли ще стане с тях...познайте...
81
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Царете на рисзма и лицемерието наглосаксонците да обвиняват бг народ, в расизъм е брутално нагло.За нас расизма е примитивизъм,ние не съдим за хората по външния им вид. Повече се отвращаваме от пияните ,друсани британски *** по морето от колкото от човек със силен природен слънчев тен.
80
0
 
17
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
...Васил Левски ще бъде затворен за няколко срещи...хич и да не го отварят...За какво да ходим,да гледаме тези куци коне ли...И Господ да ни стане треньор и той ще си подаде оставката след месец.Нищо не става от тези футболисти...да си го кажем в прав текст.След САЩ 94 станахме пълни аутсайдери...боксови круши...Нещастници...
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пръв път да съм съгласен с него.
78
0
 
9
 
! Отговори
глупости преди 4 години
До Анонимен 69А хазарта? Който се управлява от етнически българи и се субсидира от държавата, като им се удържа най-ниския ДДС? Дори имаше статия, че никой не контролира брой талончета за печалби, брой отпуснати печалби (а трябвало да бъде 50% от сумата на закупените билетчета?). Така че не ми говори за субсидия за отглеждане на тютюна, специално от турците. Поне се трудят (и то какъв труд!), а не чакат наготово като нашите мафиоти да печелят от немотията и безнадеждността на хората...
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вбесявам се, когато създателите на расизма - британците , ни обвиняват в расизъм !Вижте робовладелската история на Британия и още няколко велики "демокрации" , които сега пищят и обвиняват нас и цялата източна Европа в какво ли не ! Нагли арогантни типове !
76
0
 
1
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
До Анонимен 79Ами те подражават на Рим, не на Берлин, ясно ли ти е?
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изнтересно, а защо ли е била войната между Германия и Франция, или Великобритания, или Белгия, или....?Германия е искала да си съедини анклава Кьонигсберг по суша (по настоящем етнически прочистен от руснаците и преименуван на Калининград). Това са немски територии дадени на Полша след първата световна точно така както Ньой орязва България. Англия и Франция обявяват война на Германия като Германия влиза в Полша. А като СССР влизат в Полша, Англия и Франция си траят. Мразели са немците.
74
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли някой да ми обясни защо това една държава да е монокултурна е лошо нещо в 21-ви век? Според мен много хора ги правят напук тези расистки прояви за да покажат, че мултикултурализмът е мнение, а не чиста монета която да бъде преглъщана без дискусия.Всички войни се случват там където се пресичат културите. А западната философия ни принуждава да направим монокултурни европейски държави на мултикултурни. Че да има после войни както в Босна, Украйна, Ирландия и арабските държави.
73
4
 
11
 
! Отговори
SDi преди 4 години
Омръзна ми от този гнусен нихилизъм, който ни залива десетилетия вече. Факт е, че ни нарочиха за черна овца и тази кампания, която продължи около месец трябваше да ни предупреди какво ни чака. Това, което стана вчера е, че от мухата направиха слон. А съдията беше хърватин, второто прекъсване беше изцяло по негова инициатива. Хърватите имаха най- много проблеми досега с расизъм и той се възползва и прехвърли топката към нас.
72
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До човек"...А войната между тях е била за надмощие - на принципа оцелява по-силният..."------------Изнтересно, а защо ли е била войната между Германия и Франция, или Великобритания, или Белгия, или....?Обичам дървените философи, а не философията им!