В България расистки синдром няма! Но има изявени ядра

Експерти: УЕФА си търси черна овца, нарочени сме заради рецидиви
15 окт 2019 09:28, Красимир Ангелов
133

Расистки подвиквания белязаха мача между националните отбори на България и Англия на стадион "Васил Левски" в столицата късно снощи. 

Англия разпиля с 6:0 родните национали, а трибуните бяха доста празни като за мач срещу съперник от такъв ранг. Англичаните, както и преди мача, отново се фокусираха главно върху поведението на българската публика и евентуални прояви на расизъм.

Още по темата
"Англичаните са фокусирани изключително много върху този проблем. Бях на първия мач преди месец на "Уембли" и на пресконференцията на англичаните около 2 минути се говореше за футбола и 28 минути обсъждаха темата с расизма", коментира спортният журналист Едуард Папазян в "България сутрин".

Според него още оттогава е станало ясно, че фокусът на англичаните тук ще бъде такъв и те брилянтно са си изиграли картите.

Хърватският съдия Иван Бабек беше принуден да прекъсне снощния двубой на два пъти заради претенции на британците, след като от българските трибуни се чуха обидни подвиквания и звуци, насочени към тъмнокожи играчи на Англия.

"Няма масов расизъм, не може да се говори за расистки синдром в България. Но има изявени токсични ядра, които са фиксирани", коментира спортният журналист Георги Атанасов пред Bulgaria ON AIR.

Според него сме нарочени заради редицидиви. Той е на мнение, че англичаните няма да ни простят и "Васил Левски" ще бъде затворен за няколко мача.

"Най-страшното от снощи е, че има снимки на момчета с черно облекло, които отправят нацистки поздрав и лошото е, че самите те не осъзнават какво правят. Така или иначе УЕФА си търси черната овца. Опасявам се, че този път ще сме ние", коментира Папазян.

Той е на мнение, че проблемът е, че няма работещо законодателство за футболните хулигани и инфраструктура на футболните стадиони.

Атанасов се съгласи, че липсва приложението на законите и най-страшното е, че хулиганите си мислят, че всичко е позволено.

Спортните журналисти коментираха, че лошото състояние на българския футбол не би се променило дори и да бъде сменен треньорът на националния отбор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
Ся, тва с "расизма" в съда не може да мине, защото адвокатът ще каже, че поздравът всъщност е от Римската империя. Оттам са го взели нацистите, само че феновете подражават на Рим, уважаеми г-н Съдия! А сега, де? А кой какво подвиквал тук-там - бош лаф. На трибуните на Острова рецитират все Милтън ("Изгубения Рай"). Хайде холан! Толкова скалъпена кампания не съм виждал - битер Скрипал...
70
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости, расизъм има във всички държави... независимо от етническия състав на държавата. Просто всичко е %, въпроса е какъв е процента
69
4
 
3
 
! Отговори
... преди 4 години
Тази провокация ни я заявиха дни предварително и имаше достатъчно време да се вземат мерки и да не се допуснат хулиганите на стадиона или бързо да се изведат и арестуват. Изобщо това си е лекомислено поведение и подценяване провокациите на англичаните, които много ги умеят тия неща!
68
6
 
5
 
! Отговори
продължение преди 4 години
Дори Съдия говори за пролята българска кръв! Не за човешка кръв! Расизъм на държавно ниво! И това "хуманно" същество е в един от най-важните държавни органи , които да гарантират справедливост за всеки- независимост от богатство, цвят на кожа, етнос! Накъде върви България щом имаме по върховете такива "патриоти", които въздигат профанизма в идеал? Защото расизма говори за простотия- нищо повече.
67
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТЮРК"НЯКАККЪВ ЛУКОВ МАРШ СЕ ПРАВИ ВСЯКА ГОДИНА-ТОВА КАКВО Е?"------ФАШИЗЪМ!
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли защо прясното мляко в Германия е по-евтино отколкото в България?Защото е субсидирано от държавата. Какво субсидира българската държава от десетки години? Производството на тютюн вместо производството на мляко. Защо? За да са доволни турците. В България имаме преференции към малцинствата на държавно ниво. И съотвената реакция у нормалните хора които се дразнят за това, че малцинствата биват предпочитани и го избиват на расизъм. Спирането на двойния стандарт ще спре расизма.
65
5
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 57Напълно съм съгласен. Предлагам двете акции да се извършват едновременно.Съветският болшевизъм и германският националсоциализъм са двете страни на една монета. А войната между тях е била за надмощие - на принципа оцелява по-силният.А че болшевиките са били по-силни е повече от ясно. Руснаците създават първите концлагери, руски въздушни асове първи овладяват изкуството на въздушните битки и обучават своите приятели германци на изтребители, както и да строят концлагери.
64
2
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Вижте сега, аз съм Брутален Расист! Обичам да правя руси деца със сини очи на цветнокожи;))) Сега, доволни ли сте?;))) А-хахахахаха. Аз съм Абсолютният Рецидив!
63
9
 
7
 
! Отговори
Болестта е простотия преди 4 години
В България има расизъм! Страшно е да си цветнокож (имах гост от Америка и споделя това мнение) и да излезеш на разходка дори по централните улици на София. Били сме толерантни? Моля? Та нали и оплювания Полфрийман затова се намеси да защитава нападнат *** от наши футболни фенове-13-14 души(ама иначе били добри и интелигентни момчета?). И ако това ни е интелигенцията- опростяла, бездуховна, нетолерантна, то какво да говорим за дребния обикновен българин? Дори Съдия говори за пролята българска
62
2
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: ТЮРКТи не се изтъквай с името като "ТЮРК", защото според последни статистически данни най-популярният бестселър в Турция сега е "Моята борба".А потвърждение за турския расизъм и национализъм са скорошните бойни действия на Ердоган срещу кюрдите в съседна Сирия.На кюрдите в Турция гледат по същия начин както българите на нашите xpoми.И Хитлер е изпитвал симпатии към турци и араби, защото са имали общ враг: евреите.А иначе съм съгласен, не може да се отрече че има расизъм в България.
61
2
 
10
 
! Отговори
До - Тюрк преди 4 години
Какъв расизъм?!? малцинствата в България първо трябват да разберат, че имат задължения към това общество и са приютени от държавотворен народ - българи и след това има права! Когато имаш , само претенции за права, но не полагаш услия към задълженията, които всеки от нас има към обществото и живееш всеки ден сякаш си замалко тук, и не уважаваш никого и нищо, нормално е да бъдеш приеман с недоверие.Затова всеки един ***, трябва да положи повече услия и да убеди обществото в своите намерения
60
2
 
6
 
! Отговори
ами внедрените? преди 4 години
ясно е че няма да се толерира подобно поведение и ще ни накажат...но, има едно голямо но както винаги - питам се как ще се контролира че няма злоупотреба с това а именно - как да сме сигурни че тези които го правят не са всъщност от отбора цел и само искат да злепоставят съперника си...да, точно така - говоря за внедрени елементи и т.н.
59
3
 
6
 
! Отговори
--- преди 4 години
Да сложат камери- не е скъпо и да ги изловят тези хулигани с нацистките поздрави- елементарно е! Като хванат десетина двайсет и ги затворят за две седмици, а през деня санитари в Пирогов и ще се превъзпитат... Ама има работа за вършене, а няма кой...
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй да не е нова форма за купуване-продаване на мачове понеж за вирсия не се чуло все още между тях.
57
11
 
6
 
! Отговори
ТЮРК преди 4 години
КАК ДА НЯМА РАСИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ-НАЛИ ПОСРЕД ЗИМА ИМ СЕ СЪБАРЯТ КЪЩИТЕ НА РОМИТЕ,ЗАЩОТО СА СЕ СБИЛИ С НЯКОЙ БЪЛГАРИН.....СПОМНЕТЕ СИ СЛУЧАЯ С ЦАР КИРО И ДЪРЖАВА И НЯКАКВИ СКИНАРИ-ЗАПАЛЯНКОВЦИ ФУТБОЛНИ ГИ ПОПИЛЯХА......АБСОЛЮТЕН РАСИЗЪМ ИМА В БГ-ТОВА С ПРЕИМЕНУВАНЕТО НА ТУРЦИТЕ,РОМИТЕ И П ОМАЦИТЕ НЕ БЕШЕ ЛИ РАСИЗЪМ? ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ПОЛИТИЦИ-НАЦИОНАЛИСТИ СВОБОДНО ПОКАЗВАТ РАСИЗЪМ.....БЕШЕ ВРЕМЕ НА ЕВРОПА ДА ГИ ВИДИ И ЧУЕ ТЕЗИ НЕЩА.....
56
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма проблем да затварят хората правещи национал-социалистически поздрави и носещи свастики. Ама тогава да се махне и паметникът на съветската армия от София и да затварят и хората носещи сърп и чук. Защото СССР и комунистическата идеология уби десетки милиони хора по целия Свят. Не става да се работи с двоен стандарт. Да махнат паметника на съветската армия и после да седнем да обсъдим расистките прояви.
55
10
 
7
 
! Отговори
човек преди 4 години
В България нямало расизъм ли?В България нямало нацизъм ли???Я пак си помислете??????Ми какво да си мислим за футболните фенове, след като държавни ръководители, лидери на политически партии се поздравяват също с нацистки поздрави в бивш нацистки концлагер, което обясняват със шеговити закачки и коментари от рода на "Кой знае какви други майтапи сме си правили там..."И после, нямало расизъм, нямало нацизъм. България днес е като Германия 1930-те години, краха на Ваймарската република.
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв расизъм? Че то в А-група няма българи, нас ни обвиняват че сме расисти.
53
3
 
10
 
! Отговори
Я СТИГА преди 4 години
на снимките ясно се виждат фашистки поздрави с изпъната ръка. Нашите власти отдавна са си заровили главите в пясъка и не "забелязват" , че фен клубовете са се превърнали в развъдник на неонацисти, дрога и престъпници. Младежките банди от млади нацисти на футболните фенове успешно бяха използвани при преврата 2014 г в Украйна. За това ли ги прикриват нашите "демократи", като последен резерв, ако се наложи
52
3
 
8
 
! Отговори
От чужд сайт преди 4 години
Странно е, че англичаните имат редовно такива проблеми, включително и у дома си. Французи, холандци и белгийци се оплаквали много по-рядко.