Държавите в Европа обичат армиите си... само България – не

По-малко от половината българи имат доверие на военните си
20 окт 2019 16:00, Нели Христова
199
Държавите в Европа обичат армиите си... само България – не
Снимка: Reuters

Френския в. "Уест-Франс" направи проучване за това, какво е отношението на държавите членки на Европейския съюз към военните им. А крайният резултат е доста интересен - оказва се, че всички европейци обичат армиите си, а само България - не.

Средно 73 процента от анкетираните заявяват, че имат доверие в армията на своята страна.

Съществуват обаче големи разлики: във Финландия този дял е над 90 на сто, докато България е в дъното на класацията с по-малко от 50 процента. Пет други страни са под прага от 60 процента - Хърватия, Румъния, Унгария, Кипър и Словакия.

След Финландия, най-силно е доверието в родната армия в Дания, Ирландия, Белгия, Естония и Франция.
Допитването е от юни 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Даже Бойко първи ги свали в Ямбол. Още не е пукнала дори пушка и той вече каза по микрофоните, че ще бяга!;)))
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очевидно в този форум процентът обичащи армията е още по-нисък.
14
5
 
17
 
! Отговори
Иван Иванов преди 4 години
Значението и тежеста на армията изчезна с премахването на "Н" от името БНА ! Сега остана с едно друго "н" ! Наемна армия на САЩ от България !
13
12
 
11
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
С удоволствие бих преминал опреснителен курс по армейска военна подготовка в организирана и добре оборудвана българска армия, дори сам бих си осигурил униформа и оръжие. В това скотски бедно подобие на армия, пълно с некомпетентни хора обаче, не бих.Като ще правят модерна армия, да я правят като хората - с пари и с компетентни хора. Иначе по-добре да я закриват, само харчат излишни пари.
12
11
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Навремето ударът срещу БНА бе по много линии. Първата беше, че като "народна армия" тя не става. С една дума, много хора, лошо въоръжение, ниска ефективност и се тръгна към "натовизация" на армията, т.е. масови съкращения съпроводени с унижения на офицерският състав и уж преустройство по натовски образец. Да, но с всичко това вървеше един рефрен,че на нас, армия не ни трябва,НАТО ще ни пази. Този удар беше върху младите поколения.Но те бяха млади и не разбираха,че това не е само удар върху БНА!
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата между държава, която си има армия и държава, чиято армия може да бъде шамаросана от две пияни тзсигганета насред село се вижда много ясно ако се сравним с комшията ни на югоизток.
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България е ненормално висок процентът на хората, които не обичат нищо държавно - армията, образованието, БАН, здравеопазването и т.н. За органите на държавната власт да не говорим. Всъщност, ако се замислите, това е странно. Знам за безобразията, с които се свързват всички тези институции. Но защо си мислите, че в другите държави не е така?
9
11
 
26
 
! Отговори
Guncho преди 4 години
Наборната казарма беше най-гнусния инструмент на комунделите и мутрагените да мачкат. Простотия, наглост, корпуция, мизерия и извращения. В казармата се научаваш да мразиш държавата. И покрай нея и народа, или поне част от него. Така, пълни с омраза един към друг да сме вечно разделени.Сегашната армия е просто сборище на тумбаци и некадърници на държавна заплата. Скатавки, малоумие и пак корупция.Е какво да уважаваш на тва?
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние бихме я обичали, ако имахме такава. Но направиха всичко възможно да я съсипят. Това в момента е карикатура, не армия.
7
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо трябва да обичаме армия, която оставя политиците да грабят и рушат държавата ни и да прогонват народа ни в изгнание? Това не е нашата армия.
6
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От както влязохме в Нато това за мен не е българска армия , а колониални милиции .
5
3
 
15
 
! Отговори
! преди 4 години
Европейските държави нямат армии, на това ако му казват армии...
4
5
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Как дс ОБИЧАШ нещо -КОЕТО ГО НЯМА??
3
11
 
23
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ние българите сме малък, беден и много глyпав народ, но затова пък сме военнолюбиви, не е вярно, че не обичаме армията, всички народи по света обичат войната включително и ние. Но нали вече купихме модерни 50 годишни самолети от САЩ които ще бъдат доставени след десетина години. Сега пък какво още трябва да купуваме и за колко милиарда!
2
9
 
15
 
! Отговори
Българинът... преди 4 години
Е реалист по природа. Аз като видя жена военен и вече ми е ясна работа.
1
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой народ не обича армиите. Само военната индустрия в САЩ и големите фирми при капитализма искат армии да завладяват нови ресурси и да произвеждат повече и да правят по големи печалби. Но ресурсите са в Русия, и Русия им обърка плановете, с 20 пъти по малък военен бюджет постига военно превъзходство и те само обикалят като хиени и им текат лигитe.