Борисов се похвали: Нямат шанс и изнасят незаконните цигари другаде

Контрабандата 3.4%, приходите от алкохол с ръст от 10 на сто
79

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

3,4% е контрабандата на цигарите за второто тримесечие на 2019 г.

Това е намаление от 0,4 процента спрямо първото тримесечие на тази година и 1,3 процента спрямо второто тримесечие на 2018 г., стана ясно по време на представянето на резултатите от проучването на празните опаковки от цигари, показващи нивата на незаконна търговия.

Още по темата
Според премиера Бойко Борисов резултатите са добри и се работи активно те да се подобряват.

Борисов изтъкна, че извън тези резултати митниците и МВР са задържали над 62 тона нарязан тютюн. Освен това, заради добрата работа на българските власти, контрабандистите на цигари вече се изнасяли извън България. Той съобщи, че колегите му от Унгария и Словакия са изказали благодарност за работата на техните служби с българската служба за борба с организираната престъпност.

В тези две страни е била прекратена работата на две огромни фабрики за контрабанда с цигари, която е работела с български консумативи.

"Сега, когато видяха, че в България няма шанс, започнаха да изнасят фабриките другаде", заяви Борисов. Той допълни, че това е поне 15-ата поредна фабрика за контрабандни цигари, извън пределите на страната ни, която е била разбита с данни на българските служби до партньорските служби.

С 10% има по-голям приход от алкохола, обяви още той, цитиран от БТА. Това било благодарение на 24-часовия мониторинг на дестилационните колони. Подобна система ще бъде въведена и за горивата.

Министър-председателят изтъкна, че приходите от борбата с контрабандата отиват директно в бюджета. Той припомни, че преди години контрабандата с цигари е била 34 процента, докато сега е 3,4.

"Ние имаме за цел да увеличаваме доходите", каза още Борисов. Той добави, че парите от борбата срещу контрабандата са необходими за бюджета, за да може България да продължи ръста на икономиката и да е конкурентоспособна на Балканите.

Борисов изтъкна по темата за Шенген, че причините все още да не сме присъединени, са свързани с това, че страната ни е външна граница и каза, че "ако България, Гърция, Румъния са в Шенген, от границата мигрантите ще отидат директно в Холандия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самият Борисов е бил съдружник с Румен Николов-Пашата на фабрика за нелегални цигари в бургаския квартал Крайморие.И за това има предостатъчно факти. Само че Цацаров е назначен от него и няма как да го разследва. Гешефтатурата също.
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов, кажи нещо за БЪЛГАРСКИЯ камион с 39 трупа, открит днес във Великобритания.
27
1
 
29
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Първите си милиони Боко Тиквата натрупа именно от контрабанда на цигари.Пишеше го в доклад на американските служби *** преди години ,когато Тиквата стана главен секретар на МВР.Наглостта му обаче няма граници.
26
1
 
17
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
"Борисов се похвали" - това новина ли е? Щеше да е ако бе 'Борисов се похвали само 100 пъти днес'...
25
2
 
17
 
! Отговори
ха-х33751а-ха преди 4 години
Цялата контрабанда е под контрола на бандата ГЕП.Приказките на дебелия мечок само разсмиват публиката.Страха от предстоящата загуба на изборите е сковал голямата му кратуна.
24
0
 
10
 
! Отговори
тиквуна ли? преди 4 години
"Йосич"...дали не са и малко повече от 30!!!и реже всичките си опоненти,кои не са му платили нещо или са спрели.....те тия тирове неговите през ден до Девня не са контрабанда нали????
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бре, силна кампания за боковистите!? Списня след списня...
22
4
 
17
 
! Отговори
Митничар преди 4 години
Знаеш колко е контрабандата, защото ТИ я контролираш.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bravo momcheta!
20
1
 
11
 
! Отговори
Ядец преди 4 години
Нали знеш какво става с всички глави на мафията? Без значение рано или късно. Все още не е късно да спасим България. А ти си костта в гърлото.
19
3
 
10
 
! Отговори
Мая преди 4 години
Тикво, скоро твое чудо, та ничие.
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сиреч територията на Бойко изнася незаконни цигари.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То да са само цигарите... Без негово знание и разрешение никой не действа, всичко е под контрола му. А бизнесите му и офшорните му сметки за милиарди в различни страни се управляват от 12 човека зад граница и под тях още доста хора.
16
4
 
22
 
! Отговори
Сретен Йосич преди 4 години
Бате Бойко от 30 години се занимава с цигаретки - поне 1 милиард лични пари има от там!
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На черното казва бяло, на лъжата - истина и така до безкрай глупости една след друга, които нямат връзка с реалността.... Отвратително нагло и просто същество преливащо от пороци и престъпления.
14
2
 
18
 
! Отговори
Тангра преди 4 години
И КОЙ изнася ? КОЙ държи контрабандата ?
13
1
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Цацаров какво прави преди няколко дни--- визита в ЦРУ в САЩ ???
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Засрами се, бе! Виж, че ти и всички около теб унищожихте българите и България за 10 години.
11
3
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
НА снимка Номер 1 виждате няколко българоубийци !! Честито!! България никога не е била в такъв КОЛАБС и толкова НАВЕДЕНА!!!!! --Оф забравих!! Утре ще откриваме завод за буркани и втори завод за капачки за бурканите ...Честито!!
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаем с точност колко е контрабандата? ХХААХА.