Горанов прогнозира покана за чакалнята на еврозоната през април

За замразяването на детските: Деца не се раждат заради икономически стимул!
60
Горанов прогнозира покана за чакалнята на еврозоната през април
Снимка: БТА

България може да получи покана за чакалнята на еврозоната до края на април догодина. Това прогнозира финансовият министър Владислав Горанов, който участва в заседание на НСТС, посветено на бюджета за 2020-а.

До моя рожден ден всичко трябва да е приключило, коментира Горанов пред журналисти, който е роден на 30 април. Той очерта подробно стъпките до момента и посочи, че те се изпълняват положително. Оценка на свършеното у нас по тази тема от страна на ЕК се очаква да бъде направена през ноември.

По темата за замразяването на детските надбавки, Горанов заяви, че дебатът за демографската политика не трябва да се свежда до даването на пари.

Нито едно дете не трябва да бъде раждано заради икономически стимул, настоя министърът, който коментира темата за замразяването на детските надбавки за догодина след заседанието на НСТС за държавния бюджет.

За едно дете сумата е 40 лв., за две - 90 лв., за три – 135 лв. и т.н. Прагът на доходите за надбавките обаче също остава същият, а заради ръста на минималната заплата догодина ще има семейства, които няма да получават пълния размер на помощта.

"В ситуация, в която заетостта е на максимално високо ниво, безработицата е на максимално ниско ниво, мерките, свързани с демографската политика, трябва да бъдат изключително прецизно фокусирани. Предоставянето на социални помощи за отглеждане на дете без преценка за качеството на живот, който се предлага от семейството на това дете, съчетано с необходимостта от мерки, свързани с даването на равен шанс на всички деца за достъп до образователната система, изискват много по-сериозен дебат от това просто да раздаваме едни пари на семейства“, каза Горанов. Той посочи, че някои от тези семейства не са достатъчно добросъвестни дори да осигурят достъп на своите деца до образователната система.

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа“ пък посочи, че едва 8% от учещите деца получават детски надбавки и едва половината у нас. За втората година от майчинството също плащането остава 380 лв., а то е далеч от минималната заплата, изтъкна тя.

Бюджетът на държавата, както и тези на ДОО и НЗОК, които днес обсъжда НСТС, ще бъдат разгледани на заседание на Министерския съвет утре. Горанов коментира, че се надява да получи подкрепа от колегите си по заложените параметри и каза, че сроковете ще бъдат спазени, независимо от местните избори и опита за политически дебат по фискалната рамка.

Така основният финансов закон на държавата ще влезе в парламента в последния ден на октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
икономост преди 4 години
прогнозирам че ни чака голем глад след чакалнята
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко в България се прави"СРЕДНО"защото в него е голямата измама!Има един много стар лаф и много точен:-"богат се храни с месо,беднякът яде картофи,значи средно в България хората се хранят с мусака"!Вижте българи в България,вие докога ще допускате да ви мамят,защо поне малко не се замислите,че 39 г.слушате само обещания и все сте бедни?Сега не ми казвайте,че аз като съм напуснал тази ко'чина,нямам право на глас,това са думи на *** и злобари,затова и затъвате,защото не уважавате чужди мнения!
47
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Искаме референдум, за това българи които нямаме право на никакви помощи да имаме правото да се откажем от плащането на данъци! След като няма да ползвам нищо, то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да съм освободен от данъци! И без това като отида на лекар си плащам, защото направления за мен все няма! И без това пенсия за мен няма да има защото няма да има кои да я изработи! И без това детето ми детски, стипендия за успех и тн. няма да взима! Еми и вие няма да взимате! После защо масово си крият дохода?
46
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Ясно каква е схемата, понеже парите за мързелите намаляват и системата е пред колапс, затова дайте и малкото работещи които по пътища неведоми някак се класират за тия жалки детски да ги отрежем и да останат само цоцащите мързели които не са внесли и 1 стотинка данък! Абе тикви поне 1 път застанете и кажете честно - целта на бюджета е работещите да плащат данъци за да може да си развъждате гласоподаватели като тия дето гласуваха за Фандъчката ви! Да има кои да ви избира, това ви е целта!!!
45
0
 
8
 
! Отговори
Султан4о преди 4 години
до Инсайдера. - България не може да бъде Люксембург или Лихтенщайн, или Естония, защото там са други хората - друга култура, други гени. Българите си мислят , че са хванали деда си за потника и голям го вадят. И дотам. Защо българите си унищожиха готова социална държава, а не я реновираха интелигентно като чехите, словаците и естонците , например ?
44
1
 
5
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Горанов още ли живееш при кръсника без пари а.Точно за това ще те поканим в еврозоната
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те така правят от гроб, хвърлят боб и хоп пълен дроб!
42
3
 
13
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Всичко в тая държава се прави за ромите.Развъждат ги, за да им гласуват срещу 2 кебапчета,а българчетата при двама работещи в провинциятя родители ,без детски надбавки или % от тях .
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До sssСтраните в еврозоната бавно агонизират и ще почнат, като пуканки да фалират една по една. Надявам се задаващата се криза да изпревари тъй "чаканата" поканя за чакалнята и всички да видят, че царят е гол. Тогава дружно останали без пари, гербавите калинки де са на държавна хранилка, сами ще се обърнат срещу вожда си
40
2
 
5
 
! Отговори
Малее... преди 4 години
"През1939 г. доходът в земеделието нараства с 37% в сравнение с 1935 г. Средната надница на професионален работник е 66,60 лв., средната месечна заплата на чиновниците 2500 лв., а средната пенсия 1400 лв.".Българските чиновници, бързо да се вземат и да докарат царя тук.
39
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо,антигерб преди 4 години
а дебилната "Тиква" и още по-мухлясалите му държанки,просто се намърдаха в гнездото на ограбващите....Но вие сте доволни...Значи нема лошо.."Да живей!"..
38
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо,антигерб преди 4 години
ТРЯБВА да ОСЪЗНАЕТЕ най-после:-ЦЯЛАТА политпасмина е вредна за страната ни!!!А най-вредна от по-вредните е ШАЙКАТА на БОКО от село Банкя!ВСИЧКИ ФИГУРАНТИ и в политиката, и в "бизниса" ,се крепят по един или друг начин ОТ ВЪН!БЪЛГАРСКОТО тотално е изместено от СЛУГИТЕ!...НЯМА "Национални интереси" вече,има.."Интересите на САЩ",както обичаше да повтаря оня с конската усмивка...-така наречения "Президент П. Стоянов"..Същото и с фелдфебел-школника,наричан "Командира"..Те ЗАПОЧНАХА загробването
37
3
 
7
 
! Отговори
sss преди 4 години
април ама коя година??? Какъв растеж?? Ние сме последни по доходи на Балканите, за ЕС там въобще не се говори... БГ икономиката - това са хората от чужбина които пращат пари на роднините си... Инвеститори на тази бандитска територия не идват!
36
1
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Да, ама там са монархия. Дъртите ***, никога няма да го позволят.
35
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо,антигерб преди 4 години
просто тия същества от "боко Харем" НЕ СА НАЯСНО на кой свят се намират и защо са тук!..Толкова са объркани и ЯЛОВИ,че освен скандали,крадене на евросредства и простотии,друго не могат да сътворят!.."Ерата" на Банкянския Мосю *** ще се запомни в историята ни с това,че той и КЛОНИНГИТЕ му унищожиха всякакви норми и понятия за "Държавност","Национални интереси","ПОЛИТИКА".....Ще останат като ЕТАЛОН ЗА РАБОЛЕПИЕ!..Кирияк Стефчов РЯПА ДА ЯДЕ пред тия!..Те това е!.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има, обаче друг път. Тоя го снимаха в една мутренска кръчма, на една маса с Пеевски.
33
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо,антигерб преди 4 години
До Анонимен13ха ха!..Голям джентълмен си!...Защото пропусна цели две години..Още 2009-та,когато гроб УЗУРПИРА властта,тогавашния "МОЗЪК,МОТОР и ДУША" /според думите на Боко/-небезизвестния "Цвъки",се изпразни:-"До месец сме в Шенген"..След няколко месеца:."До шест месеца сме в Шенген"-След шест месеца:-"До година и сме в Шенген"......По-късно:-"До края на мандата ни сме в Шенген"..Мандата мина,дойде втория..Песента остана:-"До края на втория ни мандат сме в Шенген"..И ТАКА ДО СЕГА!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновенният българин.НЕ СЕ НАТИСКА за ТАМ! Защо го правите бе хора? Защо за нищо не ни питате и говорите от наше име???
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте им физиономиите на снимката-те казват всичко!
30
2
 
11
 
! Отговори
Тома Биков преди 4 години
Тия хептен ни взеха за канарчета, ако някой си въобразява, че е възможно да има еврозона със 100 евро пенсия е пълен наивник. По скоро разни политтарикатчета си играят с надеждите на хората за по добър живот и плямпат небивалици.

Спонсорирани публикации