Горанов прогнозира покана за чакалнята на еврозоната през април

За замразяването на детските: Деца не се раждат заради икономически стимул!
60
Горанов прогнозира покана за чакалнята на еврозоната през април
Снимка: БТА

България може да получи покана за чакалнята на еврозоната до края на април догодина. Това прогнозира финансовият министър Владислав Горанов, който участва в заседание на НСТС, посветено на бюджета за 2020-а.

До моя рожден ден всичко трябва да е приключило, коментира Горанов пред журналисти, който е роден на 30 април. Той очерта подробно стъпките до момента и посочи, че те се изпълняват положително. Оценка на свършеното у нас по тази тема от страна на ЕК се очаква да бъде направена през ноември.

По темата за замразяването на детските надбавки, Горанов заяви, че дебатът за демографската политика не трябва да се свежда до даването на пари.

Нито едно дете не трябва да бъде раждано заради икономически стимул, настоя министърът, който коментира темата за замразяването на детските надбавки за догодина след заседанието на НСТС за държавния бюджет.

За едно дете сумата е 40 лв., за две - 90 лв., за три – 135 лв. и т.н. Прагът на доходите за надбавките обаче също остава същият, а заради ръста на минималната заплата догодина ще има семейства, които няма да получават пълния размер на помощта.

"В ситуация, в която заетостта е на максимално високо ниво, безработицата е на максимално ниско ниво, мерките, свързани с демографската политика, трябва да бъдат изключително прецизно фокусирани. Предоставянето на социални помощи за отглеждане на дете без преценка за качеството на живот, който се предлага от семейството на това дете, съчетано с необходимостта от мерки, свързани с даването на равен шанс на всички деца за достъп до образователната система, изискват много по-сериозен дебат от това просто да раздаваме едни пари на семейства“, каза Горанов. Той посочи, че някои от тези семейства не са достатъчно добросъвестни дори да осигурят достъп на своите деца до образователната система.

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа“ пък посочи, че едва 8% от учещите деца получават детски надбавки и едва половината у нас. За втората година от майчинството също плащането остава 380 лв., а то е далеч от минималната заплата, изтъкна тя.

Бюджетът на държавата, както и тези на ДОО и НЗОК, които днес обсъжда НСТС, ще бъдат разгледани на заседание на Министерския съвет утре. Горанов коментира, че се надява да получи подкрепа от колегите си по заложените параметри и каза, че сроковете ще бъдат спазени, независимо от местните избори и опита за политически дебат по фискалната рамка.

Така основният финансов закон на държавата ще влезе в парламента в последния ден на октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НА ТОЯ МУ Е НАРЕДЕНО ДА ЛЪЖЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО ДО ИЗБОРИТЕ!!
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гроб няма да ги има тогава, тоя ми приказва за Април хахахахах
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Делаверата е като при длъгото юпи,Велчев.Тогава минахме през марки вевро.Неказа колко е норма, гуш.Следвавтора серия.Тотално в евро,пак гуш;пътят е утъпкан.Предизборен фейк,за данеизлезем и орезилим фаниту,милоту,безднадеждно строителното и вечноносово задаващо тон за приятно слушане.
26
2
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 4 години
Всяко общество си разпределя благата според чипа.
25
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо,антигерб преди 4 години
добре,емоциите не са "добре дошли" в тоя..."сайт"....За това ще пробвам кротко:-Госин Горанов наясно ли е какви помощи за деца се раздават в ЕС?..И какви ОБЛЕКЧЕНИЯ получават младите семейства,за да създадат поколение?
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21Референдуми се правят в "демократичен" Крим, ...ти си само за там !
23
3
 
3
 
! Отговори
GG преди 4 години
До БДЖ СофияНеграмотен, ама има мнения по сложни въпроси ?!
22
4
 
6
 
! Отговори
днес преди 4 години
Април като влезем в Еврозоната ще има пари за стадиони и спортни зали,всичката мара втасала че до спорта стигнахме,няма бърза помощ линейки,няма влакове,няма пътища и т.н.Нищо няма а се натискат да влизат,за какво се напъват какво променя тежкия живот.
21
8
 
10
 
! Отговори
българина преди 4 години
Искамв Референдум за ЕЗ, до КОГА ГЕРБ ЩЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКТА?защо никой от източна европа не иска в ЕЗ? не са по глупави от нас, напротив! ЕЗ е зависимост и пълно потъване на България до самия край.
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
400 000 недействителни бюлетини , работа ,работа, работа!
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И без друго на Андрешко любимото занимание е Чакането, така че колко му е да чака в чакалнята на еврозоната, стига някй да му сипва в канчето !
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво ,браво господине ,хубаво ли ти е , скоро ще ти мине, централния и бай Добри ви чакат
17
7
 
6
 
! Отговори
Тая чакалня... преди 4 години
Трябваше още през този юни да сме вътре. Ние чакаме, дюза да влезем в чакалнята, за да чакаме още. Жалка работа са тия политици...
16
2
 
6
 
! Отговори
mira_ преди 4 години
Явно сънува...е сигурно още малко ще да е сънуването му...
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички от политическата каста и техните обръчи от олигарси мислят, коя ще е следващата Голяма далавера и Голям удар на джакпота. Нещо голямо, колкото приватизацията или заменките. Вече се поокраде всичко и нищо не остана за бъдещите поколения на политическата каста. О, Еврика! Имаме десетки милиарди евро в БНБ резерв, който можем да освободим чрез приемане на еврото!Ето коя е следващата Голяма работа! Не всичко е загубено.
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво - ще откраднат още някой лко милиона, а хората ... кучета ги яли.
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Още днес можем да бъдем приети в Шенген. Остава ни само една сграда да доизмажем...и няма причина да не ни приемат"Това каза Бойко Борисов през вече далечната 2011г.
12
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакалнята на Еврозоната за влака за Шенген.Тези живеят в герберско фентъзи или вземат халюциногени.
11
7
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо,антигерб преди 4 години
аз така и не разбрах защо,след като "ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА Е ПО МЕД И МОСЛО" ,благодарение на финасоват политика,наречена "валутен борд","ТРЯБВА" да се набутаме в "Еврозоната"?Нали от СЕГАШНОТО "по-добро нема"?!Нали "сичкия просперитет" на българите се дължи на точно тая "финансова политика"?!Защо "трябва да БУТАМЕ" нещо,което РАБОТИ?И друго:-Ако тоя бузестия наистина се е изцепил че деца "не трябва да се раждат заради помощите",то човек се пита:-Наясно ли е в ЕС какви СТИМУЛИ за раждане на дец
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България не трябва да приема еврото.